20. mája 2024

Nový maďarský prezident bude musieť vo svojom prvom prejave zdôrazniť, že za pedofíliu a s ňou súvisiace zločiny sa nebude udeľovať žiadna milosť.

0

Orbán: Súvisí pokus o atentát na Fica s vojnou na Ukrajine?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Nový maďarský prezident bude musieť vo svojom prvom prejave zdôrazniť, že za pedofíliu a s ňou súvisiace zločiny sa nebude udeľovať žiadna milosť. Tieto slová zazneli z úst maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý sa vyjadril v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió.

Tento postoj premiéra je reakciou na kauzu udelenia milosti Endremu K., zástupcovi riaditeľa detského domova v Bicske. Na základe tejto kauzy odstúpila prezidentka Katalin Nováková. Orbán povedal, že amnestia v tomto prípade nebola namieste. „Myslia si to všetci v krajine, najmä pravica. Z tohto dôvodu sa rozbila národná jednota, ktorú bude treba obnoviť. Bude to úlohou nového prezidenta,“ dodal. Maďarský premiér oznámil, že nariadil komplexné vyšetrenie tohto prípadu a že príslušné pravidlá sprísni vláda v dvadsiatich bodoch. Súčasných riaditeľov detských inštitúcií treba podľa neho preveriť z hľadiska ich spôsobu života a sexuálnej deviácie, a bude potrebné vypracovať ich psychologické hodnotenie.

Je dôležité, aby nový prezident jasne stanovil svoj postoj k takýmto citlivým témam a ukázal verejnosti, že pedofília je vážny zločin, za ktorým sa nemilosrdne stojí.

Reagoval tak na kauzu udelenia milosti Endremu K., zástupcovi riaditeľa detského domova v Bicske, na základe ktorého odstúpila prezidentka Katalin Nováková.

Orbán povedal, že amnestia v tomto prípade nebola namieste. „Myslia si to všetci v krajine, najmä pravica. Z tohto dôvodu sa rozbila národná jednota, ktorú bude treba obnoviť. Bude to úlohou nového prezidenta,“ dodal.

Maďarský premiér oznámil, že nariadil komplexné vyšetrenie tohto prípadu, a že príslušné pravidlá sprísni vláda v dvadsiatich bodoch. Súčasných riaditeľov detských inštitúcií treba podľa neho preveriť z hľadiska ich spôsobu života, sexuálnej deviácie, a bude potrebné vypracovať ich psychologické hodnotenie.

tasr/JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *