10. mája 2024

Dmitrij Medvedev: Rusi idú oproti Kyjevu. Chcú aj Odesu. „Odesa, vráť sa domov“

0

Dmitrij Medvedev: Rusi idú oproti Kyjevu. Chcú aj Odesu. „Odesa, vráť sa domov“


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


RUSKO: Rusi idú proti Kyjevu. Chcú aj Odesu. „Odesa, vráť sa domov“, povedal vo štvrtok ruským médiám podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev.

Podľa Medvedeva by sa ruská armáda mohla dostať do Kyjeva v rámci plnenia cieľov, pretože odtiaľ existuje hrozba pre „existenciu Ruska“. Hrozbu označil za medzinárodnú a povedal, že Kyjev je „kontrolovaný medzinárodnou brigádou ruských oponentov“ vedenou Spojenými štátmi.

Kde sa zastaviť? Neviem. Som presvedčený, že (…) musíme naďalej tvrdo a seriózne pracovať. Bude to s Kyjevom? Áno, s najväčšou pravdepodobnosťou by mal byť aj Kyjev. Ak nie teraz, potom po chvíli, možno v inej fáze vývoja konfliktu, povedal Medvedev.

Všetko, čo môžem povedať o Odese je: Odesa, vráť sa domov! A hotovo. Už dávno sme očakávali, že sa Odesa vráti do Ruskej federácie, už len kvôli histórii mesta, typu ľudí, ktorí tam žijú, akým jazykom hovoria. Toto je naše ruské mesto – píše Lenta na základe slov Medvedeva.

Bývalý prezident a premiér označil postoj Kyjeva k ničeniu ruských pamiatok a iného kultúrneho dedičstva v Odese krátkozrakým.

„Tým jednoducho odstrkujú niektorých ľudí, dokonca aj tých, ktorí boli donedávna lojálni k moci. Aj tak to predstavuje hrozný obraz, pretože je to už boj proti celej ruskej kultúre a našej spoločnej ceste,“ zdôraznil.

Varoval, že pokusy oddeliť Donbas a Novorusko by mohli viesť k „svetovej katastrofe, skutočnej, totálnej tretej svetovej vojne“.

Podľa neho je súčasný ukrajinský štát nebezpečný pre samotných Ukrajincov, takže stoja pred voľbou: buď žiť v normálnom, spoločnom štáte s Ruskom, alebo v nekonečnej vojne.

Signály zo Západu o potrebe rozhovorov označil za „prefíkaný“ krok, ktorý je podľa neho založený na nádeji, že oneskorenie sa využije na ďalšie dodávky zbraní na Ukrajinu a že Kyjev sa pokúsi o úspešnejšiu protiofenzívu ako minuloročné zlyhanie.

Predpovedal smutný osud ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a povedal, že zostane v histórii svojej krajiny ako „krvavý klaun“, ktorý neurobil nič dobré pre svoj ľud.

„Pravdepodobne si ho budú pamätať za to, že ľahko hral na klavíri s určitými časťami tela. To je všetko, čo o ňom môžem povedať,“ povedal Medvedev.

Povedal, že vojakom ukrajinských ozbrojených síl, ktorí nespáchali zločiny proti ľudskosti, môže byť po vojne odpustené. Podľa neho „v istom zmysle na Ukrajine by sa mal uplatňovať rovnaký štandard ako v Nemecku po druhej svetovej vojne.“

Medvedev zdôraznil, že ruské ozbrojené sily zaobchádzajú s ukrajinskými vojnovými zajatcami veľmi humánne. Zároveň povedal, že „vyčkávací škodcovia“ v Novorusku a Donbase by mali byť odhalení a poslaní do sibírskych pracovných táborov na prevýchovu. Podľa jeho názoru na „nových územiach“ tých, ktorí čakajú na príchod ukrajinských tankov, „ich nie je toľko“.

ZDROJ: lenta.ru/ X-Twitter / HD


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *