3. mája 2024

Pápežove posolstvo – Staňte sa poslom mieru v srdci Európy?

0

Volal po ukončení bojov, a to najmä kvôli deťom. "Koľko utrpenia vidíme v ich očiach. Ich pohľady sa nás pýtajú: Prečo? Prečo toľko smrti? Prečo toľko ničenia?" povedal pápež.


👉Napriek ustavičnej cenzúre na FB, sa snažíme byť s Vami v kontakte. Sledujte nás na telegrame👈


AKÁ JE HODNOTA CHLEBA A GRANÁTU?

Viete akú najvyššiu čiastku dokázala vyzbierať Dobrá novina?1 350 213,40 eur a podarilo sa to vyzbierať v poslednom 29. ročníku Dobrej noviny.

Dobrá novina navštívila v tomto ročníku 47 332 rodín v 1 061 obciach a mestách na Slovensku a radostná vianočná zvesť sa dostala do všetkých kútov Slovenska.

Nie je to len podpora projektov v chudobnej Afrike, ale udržanie tradície koledovania na Slovensku a vytváranie komunity v daných obciach a mestách.

A teraz otočme list a pozrime sa na čísla iniciatívy Munícia pre Ukrajinu.

Za štyri dni prispelo už 28 324 osôb a dokopy vyzbierali 1 821 189 eur. Na zbrane, na podporu vojny a podľa organizátorov proti vláde Roberta Fica.

Iniciatíve pribúdajú komentáre o hrdosti na Slovensko, dokonca česká vláda gratuluje Slovákom a určite prebehne ešte nejaká mediálna masáž o tom, aké dobro sa práve na Slovensku deje!

Na čo sú tí ľudia hrdí? Mám veľa priateľov praktizujúcich katolíkov, ktorí sú pre mňa už v kategórií fanatici, ale kým sú dnes? Toľko príspevkov o Dobrej novine som u nich nevidel ako za posledné dni zdieľajú každý nový cent iniciatívy Munície pre Ukrajinu. Akú hodnotu má pre nich chlieb pre chudobného a granát, ktorý zabíja?

Kde nechali slová pápeža Františka z Bratislavy, za ktorým utekali aj pešo, aby dokázali svoju vieru? Pápežove posolstvo pre Slovensko znelo: Staňte sa poslom mieru v srdci Európy?

Žiaľ, toto posolstvo skôr napĺňa pre nich len „birmovaný komunista“, ako oni sami, ktorí pomerne nedávno túžil po pápežovej blízkosti… Nie sú dnes títo fanatici šelesťou na srdci Európy?

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *