20. mája 2024

Moje stanovisko k listu 11 prokurátorov bývalého ÚŠP

0

Maroš Žilinka: NIEKOĽKO POZNÁMOK K VYHLÁSENIU RADY PROKURÁTOROV


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Na dopyt viacerých médií o moje stanovisko k listu 11 prokurátorov bývalého Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), uvádzam nasledovné:
Zverejnený list 11 prokurátorov bývalého ÚŠP (z celkového počtu 28 prokurátorov bývalého ÚŠP), v ktorom prezentujú svoje subjektívne názory a pocity, som zobral na vedomie a nepovažujem za dôstojné viesť s kolegami názorovú polemiku prostredníctvom médií. Vnímam ho ako pokračovanie v konfrontačnom spôsobe komunikácie z ich strany, samozrejme prostredníctvom médií. Tým, že ani len nevyčkali na moju reakciu len potvrdili, že im vlastne nešlo o nič iné, ako o útok prostredníctvom médií. Snahu o seriózny dialóg a konštruktívnu diskusiu si totiž predstavujem obsahovo, ako aj formálne úplne inak.
Faktom ostáva, že tak náročná operácia, akou bol prechod agendy bývalého ÚŠP na krajské prokuratúry a Generálnu prokuratúru SR, prebehla bez zásadných problémov, ktoré by mali za následok porušenie práv subjektov trestných konaní.

Maroš Žilinka – generálny prokurátor SR FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *