19. mája 2024

List Lipšicových politických aktivistov, prestrojených za prokurátorov

0

Daniel Lipšic


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Progresívny šerblík Aktuality uverejnil nárek jedenástich veličín bývalého Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR. Oficiálne nesie písomnosť názov otvorený list generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi, podpis podľa očakávania pripojili známe firmy, ako Ondrej Repa, Matovičov Himmler Lipšic, Vasiľ Špirko, nemohli chýbať ani Michal Šúrek, Lucia Bizoňová a ďalší. Slovom všetko politickí aktivisti v prestrojení za prokurátorov. Nikde na svete prokurátori nepíšu vedeniu otvorené listy, len na Slovenku, pretože len na Slovensku sa mohol stať prokurátorom človek s charakterom Golluma.

List je dlhý, rozvláčny, na chabej štylistickej úrovni a plný ťažko overiteľných, a preto aj veľmi pochybných obvinení na adresu Maroša Žilinku a ďalších vedúcich predstaviteľov Generálnej prokuratúry SR. Viaceré vytýkané problémy vysvetlil generálny prokurátor na nedávnej tlačovke, aktivisti sa k nim opäť vracajú. Kto sa nepohybuje vnútri prokuratúry, môže medzi nimi iba ťažko robiť rozhodcu. Napriek tomu je možné niekoľko vecí povedať s absolútnou istotou, pretože jazyk autorov otvoreného listu neomylne prezradil ich pohnútky a zámery.

Po prvé, Lipšicove plačky nariekajú, že už nemajú kontrolu nad spismi kajúcnikov, vyčlenenými na samostatné konanie. Samozrejme, že nariekajú, pretože také esá kajúcnickej scény, ako sú Bernard Slobodník alebo Ľudovít Makó, nemajú problém opakovane prezliecť kabát. V tomto prípade by to mohlo znamenať, že začnú rozprávať o tom, ako komando Matovičovho Himmlera Lipšica kreovalo ich výpovede v niektorých vybraných kauzách.

Po druhé, zbor plačúcich aktivistov brutálne útočí na dve prokurátorky Odboru závažnej kriminality GP SR, ktoré v minulosti vypracovali viaceré rozhodnutia o zrušení obvinení postupom podľa § 363 a nasledujúcich Trestného poriadku vo veciach v dozore po zásluhe zrušeného ÚŠP. Jedna z nich je autorkou rozhodnutia vo veci gangu čuríll. Preto je možné očakávať, že komando Matovičovho Himmlera Lipšica si z týchto dvoch dám urobilo trvalý terč a bude na obe poľovať. Samozrejme, v prípade zmeny politických pomerov im vykrútia krk, o tom niet pochýb.

Po tretie, autori otvoreného listu sa na záver vyhrážajú, že nie sú ticho dnes a nebudú ticho ani zajtra. Znamená to, že v politicky motivovaných nátlakových aktivitách budú pokračovať. Politicky, propagandisticky a ideologicky motivované aktivity nie sú zlučiteľné s postavením prokurátora tak, ako to definuje zákon o prokuratúre. Paradoxne, Lipšicovo komando to robí práve preto, lebo vie, že skôr alebo neskôr bude musieť v zmysle zákona proti ich politicko-propagandistickým aktivitám, odporujúcim princípom nestrannosti a subordinácie, zasiahnuť generálny prokurátor vo forme disciplinárnych návrhov a opatrení. Presne o tom im ide: vyvolať otvorený konflikt, aby v ňom mohli vystupovať v postavení akože ublížených trpiteľov, nesúcich za ohromného vypätia síl vlajku boja proti zlu, nech už si pod týmto pojmom tieto postavičky na hranici medzi rozprávkou a hororom predstavujú čokoľvek. Podstatné je, že im ide o konflikt, pretože len v rámci ostrého stretu ich nezasype prach zabudnutia a progresívne šerblíky a strany im pri tom budú otrocky asistovať.

Nuž a napokon sa žiada dodať, že táto sága je a ešte len bude dlhá. Tak ako príbehy, seriály a filmy o kultovom Vikingovi Ragnarovi Lodbrokovi sú takmer nekonečné, konca kraja nemajú ani skazky, príhody a skúsenosti Matovičovho Himmlera Lipšica, známeho v týchto končinách aj pod pseudonymom Frodo Bublík slovenskej politiky. Až na to, že slovenský Frodo len nosí masku dobromyseľného hobbita, v skutočnosti je to po prsteni moci dychtiaci Gollum. Na Saurona intelektom ani schopnosťami jednoducho nemá.

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *