20. mája 2024

Zadržali mladíka, ktorý mal posielať e-mail o bombách na školách

0

Zadržali mladíka, ktorý mal posielať e-mail o bombách na školách


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala 14-ročnú osobu počas akcie s názvom “Škola”. Toto zadržanie bolo v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy.

NAKA zadržala 14-ročného mladíka v súvislosti so spáchaním trestného činu šírenia poplašnej správy. V súčasnej dobe je uz na svobode.

NAKA zadržala 14-ročného mladíka v súvislosti so spáchaním trestného činu šírenia poplašnej správy.

Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín. ,,Aktuálne prebiehajú so zadržaným mladistvým ďalšie nevyhnutné procesné úkony potrebné na zabezpečenie dôkaznej situácie a vyhodnotenie reálnej hrozby,“ uviedla Hrabovská.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala počas stredajšej akcie s krycím názvom Škola 14-ročnú osobu v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy.

Podľa informácií poskytnutých Zuzanou Hrabovskou z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru, podozrivý v utorok 7. mája zaslal výhražný e-mail o bombe na jednu zo základných škôl v okrese Brezno. Národná kriminálna agentúra (NAKA) následne zadržala 14-ročného chlapca v súvislosti s týmto incidentom. Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín po odoslaní správy. Momentálne prebiehajú ďalšie procesné úkony s cieľom zabezpečiť dôkazy a vyhodnotiť reálnu hrozbu.

Obzvlášť závažný zločin teroristického útoku

Na Slovensku je šírenie poplašnej správy považované za trestný čin. Podľa Trestného zákona môže byť osoba, ktorá úmyselne spôsobí nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva tým, že rozširuje poplašnú správu, potrestaná odňatím slobody až na dva roky. Ak osoba oznámi nepravdivú správu právnickej osobe, Policajnému zboru alebo inému štátnemu orgánu, môže byť trest odňatím slobody jeden rok až päť rokov. V prípade, že takéto konanie spôsobí vážnu poruchu v hospodárskej prevádzke alebo iný obzvlášť závažný následok, môže byť trest odňatím slobody tri roky až osem rokov.

V prípade krízovej situácie štátu môže byť trest odňatím slobody šesť mesiacov až tri roky. Je dôležité poznamenať, že tieto informácie sú všeobecné a skutočný trest môže závisieť od konkrétnych okolností prípadu a rozhodnutia súdu.

Polícia varuje, že šírenie bombových hrozieb môže byť posudzované aj ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý hrozí i doživotný trest. Za šírenie poplašnej správy hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody tri až osem rokov.

Zdroj: tasr


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *