20. mája 2024

Saková-„plyn z Azerbajdžanu potrebujeme aby sme sa odstrihli od ruského plynu.“

0

Saková-"plyn z Azerbajdžanu potrebujeme aby sme sa odstrihli od ruského plynu.“


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Sakovej rétorika je úplne totožná s rétorikou Čaputovej a spol. ! Neprípustné a neprijateľné!

Hneď na úvod musí odo mňa jasne zaznieť, že terajšia vládna koalícia je to najlepšie, čo mohlo vzísť z výsledkov ostatných PV 2023.

I keď priznávam, že by som bol spokojnejší a pokojnejší, keby súčasťou tejto vládnej koalície bolo aj HNUTIE REPUBLIKA…

Ale toto je len v rovine – čo by bolo, keby bolo a teda som vďačný aspoň za túto terajšiu vládnu koalíciu.Zároveň však jedným dychom dodávam a dávam dnešnej vládnej koalícií na vedomie, že My Vaši voliči, nie sme ako oni!

Ako oni, teda ako tí, teda voliči tých, čo tu bačovali a bašovali od marca 2020 do PV 2023, až do zostavenia novej vládnej koalície a nástupu Vlády SR Fico 4.0.

Oni totiž neboli schopní akéhokoľvek, čo i len málinko kritického pohľadu na tých svojich „vyvolených“ a u voličoch, a ružovo okuliarnatých obdivovateľov Čaputovej, už vôbec nie!

Avšak My vaši voliči, si na Vás všímame nie len to dobré, čo robíte, ale aj to, nie celkom dobre!

To však neznamená, že keď Vás na niečo kriticky upozorníme, že tak teda toto nie, tak to neznamená, že sme proti tejto vládnej garnitúre a chceme návrat tých, čo ostali v opozícií, nedaj bože predčasné PV!

Nie, toto určite nie!

Ale jednou z takých vašich nie celkom šťastných aktivít resp. vyjadrení, je ostatné vyjadrenie ministerky hospodárstva SR Denisy Sakovej z HLAS-SD.

Denisa Saková sa pre média v Azerbajdžanskom Baku vyjadrila takto neprijateľne – „…vyvinieme maximálne úsilie na to, aby sme skutočne ten plyn z Azerbajdžanu mohli dovážať na Slovensko a tak diverzifikovať dodávky a odstrihnúť sa od ruského plynu.“ – pozri tu, približne od 3:10 minúty –

Aktuálne z Baku: Denisa Saková tesne pred otvorením podnikateľského fóra

Tieto, pre mňa absolútne neprípustné vyjadrenie povedala Saková hlavne do mikrofónu TV JOJ, tej JOJ, ktorá je preslávená svojim obdivom k Čaputovej a k jej názorom na dovoz plynu z Ruska, už dávno pred 24.2.2022, tej TV JOJ, ktorá rovnako ako Čaputová a spol. nenávidí Rusov, Rusko a všetko, čo s nimi súviselo, súvisí a bude súvisieť bez ohľadu na to, či prezidentom RF bude Putin alebo ktorýkoľvek iný Rus!

Nuž teda pani Saková!

Diverzifikovať, ani v najmenšom neznamená, sa od niekoho resp. niečoho odstrihovať!

Diverzifikovať s pohľadu hospodársko-ekonomicko-spoločenského, ale aj politického, znamená, že sa investície, v tomto prípade štátu – SR, rozložia, čo najrozumnejšie, pre štát, čo najvýhodnejšie, nie len v čase, ale aj v priestore!

Diverzifikovať, v tomto prípade dovoz plynu na Slovensko, neznamená sa odstrihovať od jeho dodávok, od kohokoľvek!

Ak je pre SR výhodné dovážať plyn a iné nerastné suroviny z Azerbajdžanu, a je to pre nás ekonomicky najvýhodnejšia kúpa, tak prečo nie!

Ale ak bude pre nás z pohľadu ekonomického, teda jednoznačne na prospech slovenských obyvateľov cenovo výhodnejší plyn z Ruska, tak potom ho je potrebné v potrebnom maximálne možnom množstve dovážať z Ruska!

A ak to nie je možné z dôvodu, že Ukrajina je v oblasti tranzitu plynu (ropy a čohokoľvek ) cez jej územie – štát, absolútne nedôveryhodný partner, tak je tu aj iná možnosť, ako dovážať lacný plyn z Ruska!

Napríklad trasou ako Maďarsko – „Maďarsko získava približne 80 % svojho zemného plynu z Ruska, predovšetkým cez plynovod TurkStream, ktorý vedie cez Srbsko na juh Maďarska.“ – https://www.teraz.sk/ekonomika/srbsko-zvysi-rusky-plyn-do-madarska/735676-clanok.html

Ak bude pre Slovensko cenovo najprijateľnejší plyn z Nórska, tak potom prečo nie aj z Nórska, ale pozor na toto – „Slovenskí plynári hovoria, v čom je nórsky plyn iný, ako ruský. V Česku začali riešiť poruchy kotlov“ – https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/659608-v-cesku-riesi-poruchy-kotlov-kvoli-inemu-ako-ruskemu-plynu-aka-je-situacia-na-slovensku/

Ak bude pre Slovensko a Slovákov cenovo výhodný a cenovo najprijateľnejší aj USA LNG plyn, tak prečo nie aj od Američanov, ak od Číňanov, tak od Číňanov…a tak ďalej a tak podobne.

Takže vládni predstavitelia dnešnej vládnej koalície, prosím dávajte si pozor na to, čo a ako hovoríte pre média lebo takáto rétorika, ktorá je na nerozoznanie od tej čaputovskej a spol. vo vzťahu, dnes k Rusku, je neprijateľná a v očiach Vašich voličov aj neprípustná!

Toto teda pani Saková nie je ani v náznaku rozumná hospodársko-ekonomicko-spoločenská rétorika na všetky 4 svetové strany!

P.S.:

Pozri Tu vyjadrenie Čaputovej a spol z marca 2022 – „Heger, Matovič aj Čaputová hovoria o konci ruskej ropy a plynu. V Európe sa už o tom diskutuje, akú máme alternatívu?“ – https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/619126-heger-matovic-aj-caputova-hovoria-o-konci-ruskej-ropy-a-plynu-v-europe-sa-uz-o-tom-diskutuje-aku-ma-slovensko-alternativu/

Čaputová vtedy o dovoze plynu a ropy z Ruska povedala toto – „Prezidentka Zuzana Čaputová hovorí, že máme zásoby asi na rok. „Je to možné,“ zareagovala na otázku, či sa Slovensko môže odstrihnúť od ruských energetických komodít. Zatiaľ sa o tom debatovalo iba v teoretickej rovine, no teraz už je to skutočná a naliehavá debata. „Financujeme Rusku vojnu. Treba mu prestať prilievať peniaze. Je to náš bezpečnostný záujem,“ vyhlásila Čaputová“

A Fico jej a ostatným s rovnakým názorom odpovedal takto – „Naopak, predseda Smeru Robert Fico hovorí, že odstrihnutie sa od ruských palív by prinieslo obrovské zdražovanie. „Pre Spojené štáty americké je zastavenie dodávok plynu a ropy z Ruska do Európy výhra na všetkých frontoch. Pre Európu, a osobitne závislé Slovensko, čistá katastrofa. Prudké zdražovanie všetkého, znižovanie výkonnosti ekonomiky, znižovanie životnej úrovne,“ vyhlásil Fico.“

Takže pani Saková, celá dnešná Vláda SR a celá vládna koalícia držte sa toho, čo ste deklarovali v čase, keď o odstrihnutí sa od ruských nerastných surovín blúznili vaši politickí oponenti na čele s Čaputovou a konajte tak, ako to máte napísané vo vašom PVV! To znamená, žiadne odstrihávanie sa od nerastných surovín z Ruska, ale len správanie sa podľa výhodnosti pre SR a obyvateľov SR!

Autor textu: ferro


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *