16. júna 2024

Progresívno-liberálny Okrúhli stôl=splnenie požiadaviek atentátnika

Savenna Monteloup: List už len Čaputovej, ktorý len tak nepredýcha

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Momentálne u nás médiá a niektorí politici diskutujú o tom, prečo sa prezidentská iniciatíva na politické zmierenie opozície a koalície nepodarila a tá včerajšia v parlamente podarila. Ťažká otázka ? Nie. Prečo nie ? Lebo ide o dve úplne rozdielne veci.

Progresívno-liberálny palác chcel primäť k podpisu zmieru „pri okruhlom stole“ na jednej strane koalíciu, na ktorého predsedu vlády bol spáchaný vražedný útok a na druhej strane opozíciu, ktorej politické hyperboly vyprovokovali jedného z opozičných aktivistov k atentátu. Palác chcel dať na jednu úroveň tvrdé, možno nekultúrne a vulgárne vyjadrenia niektorých predstaviteľov koalície s kriminalizáciou členov vlády /zlodeji, mafiáni, korupčníci/ , vyhrážkami väzením /Fico do basy/…až napokon mávaním šibenicami a nosením truhiel pre predsedu vlády. Palác chcel dať na jednu úroveň neslušné vyjadrovanie a hrozby smrti – s ktorých jedna bola dokonca zrealizovaná.

Táto iniciatíva, ktorá chcela zmieriť obeť s útočníkom by nebola voči voči obeti spravodlivá. Chýbalo jej odsúdenie zločinu a trest pre útočníka. Navyše cieľom malo byť dosiahnutie akéhosi prímeria, počas ktorého by vláda stiahla návrhy zákonov a opatrení, ktoré boli pre opozíciu nepríjemné a ktoré by znamenali faktické splnenie atentátnikových požiadaviek.

Na druhej strane – vyhlásenie NRSR je čosi úplne iné. Obsahuje pomenovanie zločinu a jeho tvrdé odsúdenie. Neobsahuje žiadne „prímerie“ , teda žiadne zastavenie vládnutia súčasnej vlády. Naopak, predpokladá, že prijímanie „kontroverzných“ zákonov a nariadení bude plynulé a opozícia nebude na ich zamedzenie prijmáť žiadne parlamentné obštrukcie, resp. nebude zvolávať žiadne pouličné protesty. – Výsledkom iniciatívy v NRSR nie je teda zmrazenie činnosti vlády ale naopak, akcelerácia vládnej aktivity.

Jediným spojivom medzi oboma iniciatívami je, že predpokladá upokojenie rétoriky ako opozičných tak vládnych politikov. Obe strany sa džentlmensky zaviazali menej provokovať svojich súperov, vyhýbať sa hyperbolizácii problémov a prestať zamieňať fakty za obyčajné nezáväzné kaviarenské či krčmové naratívy.

Chvála bohu za túto džentlmenskú dohodu. Bodaj by sa čo najdlhšie dodržiavala. Som však skeptický. Vyjadrenia Grohlinga a spol. a vyjadrenia Matoviča a spol. totiž už dnes, pár hodín po parlamentnom vyhlásení, neveštia nič dobré. Ako poznám Blahu, Huliaka, Danka…. nebude treba na odpoveď Grohlingovi a Matovičovi dlho čakať.

-A tak jediný bonus, čo po včerajšku /na istý čas/ Slovensku zostane je odsúdenie zločinného útoku na Fica, je odsúdenie zločinu a potvrdenie, že vláda SR nebude ustupovať atentátnikovi resp.jeho prípadným inšpirátorom či spolupáchateľom. Málo ? Nuž áno, ale aj za to pán Boh zaplať.

Autor: dedic


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *