4. júla 2024

O nevedkoch (2.časť). Kauza Rozuzlenie

Savenna Monteloup TG O nevedkoch (2.časť) článok o kauze “Rozuzlenie”

Zdielajte

Článok od Savenny Monteloup, ktorý sa zaoberá kontroverznými nahrávkami a vyšetrovaním v rámci Slovenskej informačnej služby (SIS).

  • Nezákonné Nahrávky: Diskutuje o nezákonných nahrávkach, ktoré boli urobené bez súhlasu súdu a ich vplyve na vyšetrovanie.
  • Vyšetrovanie SIS: Popisuje situáciu, kde policajti a členovia SIS porušili zákon, čo viedlo k vojne medzi zložkami.
  • Prípad JUDr. Michala Aláča: Rozoberá obvinenia voči JUDr. Michalovi Aláčovi a jeho postavenie mimo službu.
  • Ochrana Oznamovateľov: Kritizuje zneužívanie štatútu chránených oznamovateľov a poukazuje na prípady nespravodlivosti v súdnom systéme.

Savenna Monteloup: O nevedkoch (2.časť). Keď som komentovala kauzu Rozuzlenie, pozastavila som sa nad tým, že Nevedko 1 spomínal vo svojej výpovedi ním zachytené nahrávky (robené bez súhlasu súdu!) z jeho rozhovorov s ľuďmi z prostredia SIS, ktoré od neho ale vyšetrovateľ Rozuzlenia nežiadal… Medzi tým začalo vyšetrovanie, keďže policajti nemajú čo vyťažovať siskárov ako osoby konajúce v prospech policajného zboru…

Tento raz nahrávky po Nevedkovi 1 nežiada ani tento nový vyšetrovateľ, aj keď NEBOLI oficiálne skartované… Sú to predsa súkromné nahrávky pána JUDr.

Nikomu na existencii takých nahrávok nepríde nič divné?

Nevadí, že sa nepodarilo identifikovať ani policajtov, ani siskárov, ktorí zrejme skutočne porušili zákon a ešte k tomu svojimi domnienkami a nevedomosťou rozpútali vojnu v zložkách?

Už len čakám, kedy Nevedko 1 povie, že tie svoje nezákonné nahrávky skartoval tiež, lebo nevedel, že sú podstatné pre vyšetrovanie dvoch šéfov tajnej služby, ktoré jedného z nich stálo zamestnanie aj funkciu, oboch dobrú povesť a existuje už aj rozhodnutie Generálnej prokuratúry SR, že celé obvinenie jedného z nich bolo nezákonné aj vďaka nezákonným výpovediam jeho policajných protagonistov. Mimochodom za ohováranie, ktoré človeka stálo zamestnanie, bolo svojho času 3-8 rokov väzenia.

Pán Aláč by o tom určite vedel rozprávať.

Zníženie trestu za ohováranie vedúce k strate práce alebo rodiny tuším presadzovala pani Kolíková. JUDr. Michal Aláč, PhD. je naďalej postavený mimo službu, lebo je obvinený v Rozuzlení, vďaka čomu sa tešia čurillovci a ich manželky z povesti oznamovateľov protispoločenskej činnosti, pri tom ani nevedia povedať nič detailné… ani od koho, ako a čo konkrétne sa dozvedeli a či to vôbec boli info od príslušníkov SIS, lebo oni sa na také veci nepýtajú.

Od zbavenia mlčanlivosti v auguste minulého roka Aláča NEVYPOČULI. Ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti dostáva podľa zákona osoba, ktorá na SVOJHO nadriadeného podala trestné oznámenie. Nič v zlom, ale Aláč nadriadeným tejto čurillovskej partičky nikdy nebol a preto nemá logiku, aby mali čurillovci štatút chránených oznamovateľov.

Skonštatoval to najnovšie aj krajský súd:

čurillovci nepodali trestné oznámenie na svojho nadriadeného a teda podľa zákona NEMOHLI dostať ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti, aj keď im ju dal bývalý prokurátor špeciálnej prokuratúry Harkabus, ktorého za tento jednoduchý prípad podozrivého konania nikto nie a nie vyšetriť, nie to obviniť.

Je to ďalší prípad, kde spravodlivosť momentálne pokrivkáva a to si dovolím ešte upozorniť na to, že na pána Harkabusa išli aj iné trestné oznámenia a je choré, že sú zamietané pod zámienkami typu „vyhodnotili sme, že nejde o trestné oznámenie, ale o sťažnosť“.

Chránené zvieratá nie sú len čurillovci, ale špeciálny prístup majú zjavne aj iní špeciálni páni.

Savenna Monteloup TG


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *