18. októbra 2024

Huliak neprešiel, nastupuje Taraba! Nepomohla ani demonštrácia!

Taraba sa s tým nekašle, dalšie trestné ooznamenie na Budajovcov

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


V Slovenskej národnej strane (SNS) sa dohodli na kompromise. Ako napísal portál topky.sk, nový minister je už minister jasný. Bude ním vraj nakoniec Tomáš Taraba.

Post ministra životného prostredia mal v prvotnej verzii vládnej koalície pripadnúť starostovi Očovej a kandidátovi za SNS Rudolfovi Huliakovi. Ten sa nakoniec ale nestretol s pochopením v Prezidentskom paláci, pričom Zuzana Čaputová jeho nomináciu odmietla. 

Národniari reptali, ale…
Taraba, ktorý je zvolený do Národnej rady SR za SNS, pritom už skôr pripustil, že by mohli navrhnúť nového nominanta. V jednej z nedeľných diskusných relácií Taraba uviedol, že SNS nebude blokovať vymenovanie vlády a neodmietol ani seba ako možného ministra.

Prezidentka Zuzana Čaputová informovala, že Huliaka za ministra nevymenuje. Lídra Smeru-SD Roberta Fica povereného zostavením vlády požiadala o doručenie nového návrhu. Argumentovala ústavnoprávnymi dôvodmi. Tvrdí, že Huliakovo menovanie by nedávalo záruku riadneho chodu rezortu.

Fico argumenty prezidentky odmietol a avizoval, že ak bude SNS na nominácii trvať, hlave štátu predloží návrhy ministrov vrátane Huliaka. Národniari reagovali, že hlava štátu nerešpektuje ústavné princípy a pripomenuli jej viazanosť ústavným príkazom vymenovať na návrh predsedu vlády ministrov bez možnosti ich individuálneho posudzovania.

Zdroj: www.topky.sk, ereport



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.