5. októbra 2024

Ako cigánsky vajda predával falošnú nádej a obchodoval s chudobou,“ hovorí štátny tajomník ministerstva pre regionálny rozvoj Michal Kaliňák.

Ako cigánsky vajda predával falošnú nádej a obchodoval s chudobou," hovorí štátny tajomník ministerstva pre regionálny rozvoj Michal Kaliňák.

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Ako cigánsky vajda predával falošnú nádej a obchodoval s chudobou,“ hovorí štátny tajomník ministerstva pre regionálny rozvoj Michal Kaliňák.

Čím chudobnejší okres, tým je hrozba kriminality vyššia. A mapa najchudobnejších okresov sa prekrýva s mapou regiónov, kde žije najväčšia koncentrácia Rómov. A práve Rómovia majú po bašovaní Matovičovej úderky pred poslednými parlamentnými voľbami tisíc a jeden dôvod neveriť “bielemu” politikovi z centrály.

“Igor Matovič si môže spievať pesničku Cigánsk barón. Chodím po regiónoch, som z okresu Medzilaborce, videl som záznam, kde jeho pravá ruka Pollák chodil s bývalým primátorom a korumpoval, tento záznam je na sociálnych sieťach, Igor Matovič ako najväčší vajda predával falošnú nádej a obchodoval s chudobou,” hovorí Kaliňák a dodáva, že problém s chudobnými regiónmi je v tom, že chudoba nemá farbu plet a ak nevyriešime chudobné regióny, vyrobíme problém obrovských hladových dolín s obrovskou mierou kriminality.

“Za tri a pol roka minulej vlády išlo na kamery pre obce nula eur. Výsledok v území je taký, že ak v médiách vidíme kamerové záznamy, sú to kamery obcí, na ktoré štát neprispel. Aj toto potrebujeme riešiť, aby mali policajti prístup ku kamerám, aby ľudia vedeli, že sú v bezpečí oni, aj ich majetok,” konštatuje štátny tajomník ministerstva pre regionálny rozvoj Michal Kaliňák.

Stav, v akom ostal rezort po bývalých vládach absolútne presne definuje jediným stručným zistením. “Mnohí úradníci z ministerstva regionálneho rozvoja nikdy neboli v regiónoch, preto nemôžu poznať život v regiónoch a nevnímajú súvislosti, šokuje Michal Kaliňák. Aj preto trvá na tom, že jeho ľudia z ministerstva musia povinne každé tri týždne opustiť teplučké kancelárie v Bratislave a vyraziť pracovať priamo do terénu so starostami, županmi či podnikateľmi.
“Úradnícka vláda si brala regióny ako priestor na výlety, nie na výsledky. Na jednej strane máme nevyčerpaných jedenásť miliónov pre samosprávy, na strane druhej úradníčku Líviu Vašákovú s desať tisícovým platom a deväťdesiat tisícovým odstupným, povedal v najnovšej epizóde relácie TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Michal Kaliňák.

TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.