18. októbra 2024

Video-Prečo národ nedôveruje prezidentke? Známeho novinára, Daga Daniša, Pozvala RTVS do relácie Do kríža. Na zostrih vyjadrení novinára upozornil Erik Kaliňák

Novinár Dag Daniš, foto:RTVS

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Prečo národ nedôveruje prezidentke? Známeho novinára, Daga Daniša, Pozvala RTVS do relácie Do kríža. Na zostrih vyjadrení novinára upozornil Erik Kaliňák. Daniš pomenoval dôvody naštrbenej dôvery občanov v Zuzanu Čaputovú. Upozornil aj na dva metre médií, tie za 5 rokov prakticky ani raz prezidentku neskritizovali.

Prečo národ nedôveruje prezidentke?

Do relácie okrem Daga Daniša dostala pozvanie napríklad aj Zuzana Petková z Nadácie Zastavme korupciu.

Dag Daniš upozornil vo videu ktoré zverejnil Erik Kaliňák, na dva metre médií. Za 4 rokov pôsobenia Zuzany Čapitovej na poste prezidentky, sa neaplikovala prakticky žiadna kritika voči jej osobe. Podľa Daniša prezidentka zlyhávala v tom, že sa roky nedokázala zastať ľudí, ktorým sa ubližovalo. Hovorí o ľuďoch, ktorým ubližovali aj aktivisti aj médiá. „…Ktorým sa tu nadávalo za pandémie do dezolátov, v podstate len preto, že mali kritický názor na pandemickú politiku vlády alebo na očkovanie,“ dodal novinár.  

Problém okolo ÚŠP a D. Lipšica

Ďalšou témou bol ÚŠP a čurillovci. Tam Daniš upozornil, že keď policajná inšpekcia a krajská prokuratúra v Bratislave začali vyšetrovať čurillovcov, Zuzana Čaputová si vtedy zavolala na osobné stretnutie generálneho prokurátora, M. Žilinku a snažila sa ho presvedčiť, že to trestné stíhanie čurillovcov nie je celkom v poriadku. Podľa Daniša týmito krokmi prezidentka veľmi výrazne prekročila svoje právomoci a vstúpila do politických hier.

Zostrih z relácie Do kríža. Zdroj: FB stránka E. Kaliňáka


Šéfredaktor Štandardu a moderátor J. Daniška následne upozorňuje na sériu zlyhaní ÚŠP, kedy štát zadržal J. Haščáka, R. Kaliňáka a obom sa následne musel ospravedlniť. Daniška upozornil aj na to, že prezidentka sa podozreniam, ktoré v súvislosti s Danielom Lipšicom a ÚŠP vznikli, nijak nevenovala.

Dag Daniš považuje za výraznú nadprácu zo strany prezidentky aj to, keď s niektorými ďalšími prezidentmi z východnej Európy podpísala svojho času vyhlásenie o tom, že by NATO malo do svojich radov prijať Ukrajinu. Ďalším problémom je podľa neho protiústavné darovanie MIG-ov Ukrajine. To, ako sa to urobilo, považuje Daniš za osobnú zodpovednosť prezidentky a zlyhanie. Pretože to urobila jej úradnícka vláda, ktorú ona menovala.

Dag Daniš/Štandard


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.