29. septembra 2024

Robert Fico je osobnosť hodná Nobelovej ceny za mier

O FILOMÉNE, ČO SCHVAĽUJE POKUS O VRAŽDU ROBERTA FICA

Zdielajte....

Slovenský premiér Robert Fico, ktorý sa stále zotavuje z májového pokusu o atentát, v sobotu ráno na sociálnych sieťach oznámil, že svoj hlas odovzdal v nemocnici vo voľbách do Európskeho parlamentu. Povedal, že je potrebné zvoliť poslancov Európskeho parlamentu, ktorí budú podporovať mierové iniciatívy, a kritizoval súhlas západných krajín s použitím zbraní na útoky na ruské územia. V následnej diskusii ho Slováci zasypali podporou a diskutovať prišli aj Česi, ktorí ho na rozdiel od českých vládnych „fanatikov“ nazvali „frajerom“.

„Volil som v nemocnici, pretože tieto voľby sú tiež dôležité. Je potrebné voliť europoslancov, ktorí podporia mierové iniciatívy a nie pokračovanie vojny,“ napísal Fico v úvode a pripojil fotografiu svojho hlasovania v nemocnici.

„Dohoda západných krajín umožniť Ukrajine použiť západné zbrane na útoky na ciele na ruskom území je len dôkazom, že veľké západné demokracie nechcú mier, ale eskaláciu napätia s Ruskou federáciou, čo sa určite stane,“ pokračoval slovenský premiér.

Na záver prisľúbil, že ako predseda vlády SR nebude zapájať Slovensko do podobných vojenských dobrodružstiev a urobí všetko pre to, aby mier dostal prednosť pred vojnou.

lovenského premiéra Roberta Fica podporili jeho priaznivci.

„Budeme hlasovať za slobodu a mier, nie za pokračovanie diktátu Bruselu!“ povedal Martin Vrabec.

„Robert Fico je osobnosť hodná Nobelovej ceny za mier. Žiadny politik v Európe ani vo svete nespomína mier tak často ako náš premiér. Všetci mu prajeme skoré uzdravenie,“ napísal Marek Šuba.

„Sme radi, že ste prežili, pán premiér. Od začiatku a stále vám posielame veľa síl. Všetko najlepšie k včerajším narodeninám,“ napísala Ficovi užívateľka Gabriela.

„Budem hlasovať za smerovanie a naše národné záujmy. Rodina, kde muž je otcom a žena matkou, so zachovaným právom veta. Buďme suverénni! Robert Fico je politik, ktorý už určil smerovanie Slovenska a teraz je na rade Európa,“ dodala Zuzana Matějíčková.

V diskusii sa Slováci zhodli, že sa vydali cestou mieru, a preto ich krajina potrebuje Roberta Fica. Pozdravy a pozdravy poslali v diskusii aj českí občania, ktorí tvrdia, že podporujú slovenského premiéra. „Frajer, ktorý nechce zatiahnuť svoju krajinu do vojny ako naši fanatici,“ zneli komentáre z Českej republiky.

O víťazovi by zrejme mala rozhodnúť vládna strana Směr-Sociálna demokracia (Směr-SD) premiéra Roberta Fica a najsilnejšie opozičné a proeurópske hnutie Progresívne Slovensko Michala Šimečku.

Pred dvoma dňami Šimečka ostro kritizoval Roberta Fica za jeho prejav, ktorý predniesol prvýkrát od atentátu. Fico v súvislosti s útokom nešetril médiá ani slovenskú opozíciu. „Som rád, že Robert Fico sa cíti lepšie. Bohužiaľ, v jeho politike sa nič nezmenilo. Štrnásť minút premiér obviňoval médiá, opozíciu, umelcov, Európsku úniu a našich zahraničných partnerov. Namiesto toho, aby aktívne prispieval k sociálnemu zmieru, nazval vraha ‚politickým opozičným aktivistom‘ a opakoval konšpirácie o globálnom sprisahaní Sorosa proti Slovensku,“ napísal Šimečka na sociálnej sieti X.

„Jeho prejav však potvrdil všetky dôvody, prečo sme presvedčení, že SMER musí byť v demokratických voľbách politicky porazená,“ povedal Šimečka o prvom vystúpení Roberta Fica po atentáte.

Na Slovensku voliči volia celkovo 15 europoslancov. Hlasovanie sa skončí v sobotu dve hodiny pred polnocou a oficiálne výsledky budú zverejnené až v nedeľu neskoro večer po hlasovaní v celej Európskej únii.

Zdroj


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.