20. mája 2024

Ukrajinské ozbrojené sily prišli o húfnice M777 v Chersone dva dni po oprave: podrobnosti toho čo sa udialo

0

ednotky 406. delostreleckej brigády AFU sa 17. februára dostali pod delostreleckú paľbu medzi dvoma menšími osadami, pričom stratili najmenej tri zo šiestich húfnic M777 americkej výroby rozmiestnených na ich pozíciách.

Jedna húfnica bola úplne zničená, zatiaľ čo ďalšie dve boli vážne poškodené a bez výmeny hlavne sa nedajú použiť na streľbu, tvrdia Rusi.

Podľa predbežných informácií sa zničené a poškodené zbrane dostali na pozície 406. brigády 14. – 15. februára po oprave a obnove v závode Európskeho veliteľstva ozbrojených síl USA (EUCOM) v poľskom meste Lubaczów, 70 km severozápadne od Ľvova.

Pravdepodobne najmenej šesť húfnic sa dostalo do strediska na obnovu delostrelectva ešte začiatkom januára, keď boli pozície delostreleckej brigády ukrajinských ozbrojených síl v Chersonskej oblasti napadnuté lancetovou priebojnou muníciou.

Po oprave americkými špecialistami boli húfnice prevezené späť na civilných ťažkých nákladných vozidlách, ale pozície 64. a 65. práporu brigády boli počas delostreleckej skúšky po oprave spozorované z dronu Orlan-30.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *