20. mája 2024

JAKÉ JSOU MOŽNOSTI REZISTENCE VŮČI SYSTÉMU

0

Jaké jsou možnosti rezistence vůči systému, který se zvrhává? Nacházíme se ve válce o vědomí? Co by si měly uvědomit elity a co každý z nás?

„Elity s námi mohou dělat pouze to, co jim dovolíme. Jestliže to většina lidí dovolí, budou na vás orat. Jestliže se ale vzpouzíte a je to dostatečně silná vůle k odporu, tak se elity velice rychle stáhnou. Uvědomí si hranice své moci a svého postavení,“ říká profesor Staněk s tím, že podle některých studií je potřeba čtvrtina přesvědčených lidí v populaci, aby přesvědčili většinu.

„Je to odpovědnost každého z nás. Když ji uchopíme, nemusíte se obávat o svou budoucnost ani budoucnost svých dětí,“ dodává.

Podle Staňka se různě po světě vzdouvá vlna lidí, kteří už toho mají dost a nepůjdou se systémem.

„Doufám, že ta vlna spláchne globalizátory. A většina lidí si pak začne klást otázku proč jsou tady, co mají udělat. Je na to krásná odpověď. Nezemřu tehdy, když přestane bít moje srdce, ale tehdy, když na mě zapomenou ti, kdo mě znali. A co si o mně budou pamatovat? Že jsem nosil roušku a nadšeně běhal na čtvrtou a pátou dávku? A nebo, že jsem četl, přemýšlel, dával informace ostatním, motivoval je, aby přemýšleli…?,“ vyzývá Staněk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *