4. júla 2024

Dnešné politické debaty boli mimoriadne výživné. Ale nie ako nedeľný vývar, skôr ako destilovaná voda.

Zdielajte

Dnešné politické debaty boli mimoriadne výživné. Ale nie ako nedeľný vývar, skôr ako destilovaná voda.

Na TA3 Cigániková v hysterickom záchvate ako zmyslov zbavená vykrikovala, že Ukrajina porazí Rusko aj vďaka pomoci Slovenska. Vraj na tom, či ide o jadrovú veľmoc vôbec nezáleží, no a pri tom nekoordinovanom besnení sa človek obával, či pani Cigánikovej vydržia na tvári všetky výdobytky plastickej chirurgie. Hystéria vo vzduchu sa dala krájať a pri pohľade na zúrivú Janu človek rýchlo chytal do ruky kríž, cesnak i Shakespearovo „Skrotenie zlej ženy“, ale nič nepomohlo.

Na RTVS Matovič priznal, že urobil vo svojich politických pozíciách veľké chyby, ale že na tom vôbec nezáleží, pretože, ako on tvrdí, „ľuďom ide len o pravdu“. Podľa Matovičovej interpretácie je teda jedno, že jeho rozhodnutiami zomreli na Slovensku tisícky ľudí a miliardy eur boli spláchnuté do koša. Podľa neho je najhlavnejšie to, aby ľudia verili, že hovorí pravdu. V tomto sa Igor ale trochu prerátal. Pri tom večnom presúvaní sa s ochrankou a v limuzíne si asi nevšimol, že ľudia považujú práve jeho za stelesnenie manipulatívnej lži. Jednu pravdu však Igor omylom aj povedal: „Ľudom chcem zaplatiť za voľby, pretože doteraz h*vno dostali.“ Lepšiu samocharakteristiku exministra financií si ani neviem predstaviť.

Na Markíze minister odzbrojenia Naď šíril zas tú svoju propagandu a potvrdil, že niektorí ľudia sú pre neho aj naďalej dezoláti a opice. Najviac však pobavil tým, že podľa neho poslanie stíhačiek na Ukrajinu nie je žiadne zásadné rozhodnutie, na ktoré by on ako minister v demisii nemal právo. Cynicky sa vyškieral, že na tých stíhačkách dokonca môžeme tučne zarobiť, až nejakých 150 miliónov eur. Ak toto má byť cena za zatiahnutie krajiny do priamej vojny, tak to by asi nemal byť dôvod na úsmev. Napriek tomu Naď s typickým kŕčovitým úškľabkom otvára pomaly šampanské.

Cigániková, Matovič či Naď len potvrdili, že súčasná vládna garnitúra je len o vulgarizmoch, ruvačkách a hádkach, kde najdôležitejšie je tváriť sa namachrovane, podávať veľkohubé vyhlásenia smerom na východ a zaťahovať tak svojich občanov do nešťastia. Najväčšiu horkosť ale zažil divák pri obrazovkách, keď im pri pohľade na tieto kreatúry moderátor povedal: „a želám vám dobrú chuť k nedeľnému obedu…“ Pritom chuť ich prešla už v prvej sekunde programu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *