20. mája 2024

Zelenskému neverím nielen ani slovo, ale ani jeden verejný prejav, lebo je to komediant

0

Zelenskému neverím nielen ani slovo, ale ani jeden verejný prejav, lebo je to komediant a keď dostane rolu zahrať drogovo závislého vojnového štváča s pochybnou sexualitou a prakticky bez akejkoľvek morálky, tak ho zahrá prakticky bez reptania s nárokom na tučný honorár. Toto je aj dôvod, prečo si myslím, že mu bola pridelená podobná rola, ako Matelkovi, len v globálnom merítku. Ale je tu aj jedna zásadná vec, ktorá stavia týchto dvoch do úplne iných situácií.

V čom je ten rozdiel?
Matelko chápe svoju rolu a dosť svojsky chápe aj riadenie, t.j. má vlastný algoritmus spracovania informácií a riadenia t.j. šírenia informácií, čo síce zdravým rozumom nepochopím a ani nechcem pochopiť (nechcem prísť o svoj zdravý rozum), ale v istých mantineloch funguje veľmi dobre, a preto má dosť veľa voľnosti. Čo samozrejme neznamená, že tu i tam sa veci nekorigujú, resp. že nedostane pripomienku od „styčného dôstojníka“. Dodávam, že Matelkova činnosť v poslednej dobe je buď provokácia na verejnosti, alebo nechá hlupákov prejaviť sa bez dozoru na verejnosti, pričom v oboch prípadoch zodpovednosť padá aj na hlavu „podarenej“ aktivistky v prezidentskom paláci.

Zelenskyj chápe tak akurát to, že musí počúvať svojho styčného dôstojníka na slovo, inak buď ho odstráni režisér, alebo tí, s ktorými sa teraz musí bratať. Mám dva dôvody, prečo tvrdím, že hrá rolu: prvým sú jeho roly a vystúpenia, ktoré predchádzali jeho TV seriál „Sluha národa“ a druhým je to, že kdekoľvek a akokoľvek sa objaví tento komediant v zelenej akože armádnej uniforme, alebo sa stretne s kýmkoľvek, tak tú vec alebo osobu zosmiešni, zneváži alebo poníži, či rovno poukáže na nefunkčnosť organizácie, lebo u časti davu vyvolá reakciu „Pane Bože, čo to je a čo sa to deje?!“ a táto resp. takáto emóciami nabitá reakcia u davu je cieľom režiséra, lebo je to ideálny východiskový bod pre ďalšiu prácu s davom resp. formovanie informačného pola.

V čom spočíva ich rola?
Krátka odpoveď je, že byť krysárom a dlhá odpoveď je, že byť krysárom pre rôzne skupiny krýs. V prípade Matelka to bola primárne liberál-fašistická čvarga, ktorá v priamom prenose dokázala, že nielen ani kradnúť nevie poriadne, ale je aj totálne dutá. Túto časť zvládol aj sám, ale na chytrejšie krysy je krátky, a preto to ďalej nebudem rozvádzať (uvidíte a snáď aj pochopíte sami).

Zelenskyj, ktorý sa učí po ukrajinsky a podporil majdan sa dostal do už hotovej situácie (viac menej vlastným pričinením, ale to je teraz nepodstatné). Ukrajina už roky bolo centrom nekalých vecí a po Majdane sa situácia zhoršila o niekoľko rádov a Zelenskému bola zverená rola prezidenta Ukrajiny, aby kryl ešte väčšie špinavosti anglo-amerického močiara s centrálou v Londýne a jeho okultného vedenia, než robili do jeho zvolenia. Teraz je principiálne jedno, či Zelenskyj bol od začiatku dvojitým agentom, alebo niekedy po voľbách z neho urobili jedného „ponukou, ktorá sa neodmieta“ lebo dôležité je to, že nielen odpisuje na verejnosti ďalšie bábky a skorumpované inštitúcie, ale aj odzbrojuje prakticky celé NATO a umožňuje zber informácií o zločincoch z rádu močiara, t.j. aby títo zločinci boli postavení pred nejaký súd na verejný proces.

Čo to znamená?
Znamená to, že obaja sú súčasťou očistného procesu, lebo pomáhajú buď odkryť skutočný stav vecí, alebo rozsiahle zločinecké siete prerastajúce štátnu správu a vládne štruktúry resp. byrokratický aparát tak doma, ako aj v zahraničí, alebo na globálnej úrovni. Lenže pozícia týchto dvoch, ako som vyššie naznačil, je zásadne odlišná, lebo kým Matelko má relatívne voľnú ruku, tak Zelenskyj prakticky visí na šnúrke od niekoho gatí.

Ako to skončí?
Asi tak, že všetci budeme kukať ako vyoraná myš kvôli tomu, že nielen množstvo zverejnených informácií nás premôže, ale aj kvalita tých informácií, lebo mnohé veci nielen nevieme, ale nevieme si ich ani predstaviť, a tým pádom buď nám bude nad nimi rozum stáť (čo je individuálna záležitosť), alebo to vyvolá silnú emočnú reakciu. Tak či onak, budeme sa musieť s tými informáciami vysporiadať a začleniť ich do svojej mozaiky pri budovaní novej reality resp. novej Zeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *