12. mája 2024

Fico po šarvátke s novinármi opustil tlačovú konferenciu: “Ešte sa aj blbo usmievate”

0
PRIESKUM: Voľby by jednoznačne vyhral Smer!

PRIESKUM: Voľby by jednoznačne vyhral Smer!

Poslanci Národnej rady (NR) SR neboli v pondelok uznášaniaschopní, mimoriadnu schôdzu k termínu volieb a stíhačkám Mig-29 preto neotvorili. Opätovne sa o to pokúsia v utorok (28. 2.) o 9.00 h. Mimoriadnu schôdzu inicioval opozičný Smer-SD, pod návrh sa podpísali aj nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu. Strana žiada, aby parlament rozhodol o skoršom termíne predčasných volieb. Navrhuje ich konanie na 24. júna, nie na konci septembra

Na rokovaní chce strana tiež presadiť uznesenie, ktorým má parlament vysloviť nesúhlas s odovzdaním bojových lietadiel MiG-29 Ukrajine. Namieta možnú protiústavnosť tohto kroku vzhľadom na obmedzené kompetencie vlády, ktorá je len dočasne poverená. O témach mal parlament rokovať už v polovici februára, keď Smer-SD inicioval mimoriadne rokovania. Plénum vtedy pri schôdzi o skoršom termíne volieb nebolo uznášaniaschopné. Na schôdzi k stíhačkám zas poslanci odmietli program rokovania.

Tlačová beseda strany Smer SSD po neúspešnej schôdzi NR SR by nebola ničím zaujímavá nebyť novinárov mainstreamu. Smer totiž len opakoval argumenty, ktoré sú stále platné a Smer ich uvádza k daným témam pri každej príležitosti. Zodpovednosť za “rozvrat v štáte” prisúdil prezidentke Čaputovej. Pribudlo len upozornenie Fica na absurdnosť situácie. Parafrázované: “Nech sa opýtate prezidentky, nech sa opýtate lídra ktorejkoľvek relevantnej politickej strany, všetci súhlasia s júnovým termínom volieb.” K lámaniu chleba však nedostanete nikoho. Fico potvrdil, že do posledného termínu sa Smer bude snažiť presadiť schôdzu, na ktorej sa skorší termín volieb schváli.

Avšak novinári mu odporučili, aby sa so septembrovým termínom zmieril! Fico to pravdaže odmietol a dodal: “Vás to vyrušuje, pravda!?” Nasledoval mierny spor o tom, čo povedala či nepovedala prezidentka. Redaktor Markízy si dokonca trúfol vyčítať Ficovi, že dvaja poslanci Smeru sa pri hlasovaní neprezentovali. Následne žiadal Fica, aby sa ako gentleman ospravedlnil moderátorke Jančkárovej a výhražné maily, ktoré dostala. Fico, samozrejme, pripomenul šibenicu pred svojím domom, a znovu poukázal na bojkot strany Smer zo strany masmédií. Po replike Fica: “Ešte sa aj blbo usmievate!”Robert Fico s ostatnými smerákmi tlačovú konferenciu opustili.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *