20. mája 2024

VIDEO: AMERICKÁ CNN ODVYSIELALA REPORTÁŽ S UKRAJINCMI, KTORÍ MALI BYŤ ZAVLEČENÉ DO RUSKA NÁSILÍM, AKO TVRDÍ OBŽALOBA ICC V HAAGU!

0

VIDEO: AMERICKÁ CNN ODVYSIELALA REPORTÁŽ S UKRAJINCMI, KTORÍ MALI BYŤ ZAVLEČENÉ DO RUSKA NÁSILÍM, AKO TVRDÍ OBŽALOBA ICC V HAAGU! Lenže nikoho takého nenašli a CNN zistila, že mnoho Ukrajincov je na strane Ruska! Už aj americké propagandistické stanice obracia naratív!

USA/UKRAJINA/RUSKO: Po úniku niekoľkých stoviek tajných dokumentov Pentagonu o stave vojny na Ukrajine sa začínajú v amerických médiách diať neuveriteľné veci, ktoré časom dorazia aj do ČR a na Slovensko, ale s určitým oneskorením. Americké médiá po tzv. úniku informácií z Pentagonu začínajú obracať naratív o Ukrajine av čele tohto procesu nestojí nikto iný ako americká stanica CNN, donedávna hlavná propagandistická mašina a dezinformačné médium v USA č. 1 o tom, ako hrdinská ukrajinská armáda víťazí v konflikte a Rusko už nemá pomaly ani jedlo pre ruských vojakov. Po úniku materiálov z Pentagonu došlo ako na povel k neuveriteľnému obratu. CNN cez víkend odvysielala úplne neuveriteľnú reportáž z Ruska, kde natočila rozhovory s Ukrajincami, ktorí po vypuknutí vojny na Ukrajine boli relokovaní do Ruska.

Zatiaľ čo Medzinárodný trestný súd (ICC) v Haagu tvrdí, že Ukrajinci a ich deti boli do Ruska odvlečení a unesení, tak Moskva označuje takéto obvinenia za absurdné. CNN sa preto rozhodla, že vyšle do Ruska štáb a pokúsi sa natočiť rozhovory s unesenými Ukrajincami, čo malo v podstate fungovať ako dôkaz. Lenže celé to dopadlo úplne obrátene a výrazy moderátorov a analytikov na CNN v reportáži potvrdzujú, aký šok to pre nich bol.

Nikoho uneseného sa im totiž nepodarilo nájsť, nikto sa im neprihlásil, a tak natočili rozhovory s tými Ukrajincami, ktorí boli k dispozícii a výsledok bol doslova šok. Ako potvrdil moderátor CNN, mnoho z nich má silne proruské postoje a na Ukrajinu sa vracať nechcú, jedine na návštevu v čase, keď také mestá ako Mariupol budú pod pevnou ruskou kontrolou. Ďalší Ukrajinci by sa napríklad aj vrátili na Ukrajinu, ale majú strach, že Kyjev ich nechá zastreliť ako kolaborantov, keď v čase vypuknutia vojny neutiekli na západ Ukrajiny a do EÚ, ale naopak na východ do Ruska, do krajiny agresora.

Americká CNN začala pomaly obracať naratív o Ukrajine a Rusku
Moderátor CNN bol doslova ako obarený, pretože štábu CNN sa nepodarilo v Rusku nájsť ani jednu jedinú osobu, ktorá by potvrdila, že bola do Ruska odvlečená násilne a proti svojej vôli, buď ako samostatná osoba, alebo spolu s dieťaťom. Nikoho takého CNN nenašla a analytik, ktorý bol členom štábu, začal vysvetľovať situáciu, že mnoho Ukrajincov ušlo do Ruska, pretože nemali inú možnosť utiecť inam.

A že na Ukrajinu sa nevracia ani nie tak preto, že by ich Putin násilím držal v Rusku, ale kvôli tomu, že majú strach sa vrátiť na Ukrajinu, kde sa na Ukrajincov utečených do Ruska hľadí ako na kolaborantov. Podľa analytika CNN má síce Kyjev právo byť naštvaný na všetkých, ktorí vyjadrujú sympatie k Rusku, ale nemali by vraj do toho byť zahrňovaní utečenci, ktorí jednoducho po vypuknutí vojny nemali na výber a museli opustiť svoje domovy.

Neuveriteľná reportáž na CNN sa už dostala aj do ruských médií a ukazuje sa, že v USA sa po úniku utajených materiálov o Ukrajine začínajú diať neuveriteľné veľtoče, ktoré možno definovať asi tak, že z ostrého anti-ruského a hysterického postoja sa naratív začína presúvať do pozícia, že Rusko síce stále je agresor, ale tí utečení Ukrajinci asi fakt neboli do Ruska zavlečení násilím.

Mnohí z nich sú naozaj pre-ruští a nechcú o Ukrajine už ani počuť a tí, ktorí by sa napríklad aj vrátili, tak nemôžu, pretože sa boja Kyjeva a odplaty Zelenského vlády. Panečku, takáto reportáž by ešte nedávno bola považovaná za vlastizradu Ukrajiny, za ruskú propagandu, za dezinformačnú reportáž, ktorá ide na ruku Kremľa. Lenže… časy sa menia. Uniknuté dokumenty z Pentagonu niečo spustili. A to je proces zmeny prístupu k Ukrajine!

Ukrajina prerástla americkým neoconom cez hlavu, už sa nehrá o Donbas, ale o nový svetový poriadok
Dokumenty podľa všetkého neunikli, ale boli uniknuté! To je zásadný rozdiel. Tá neuveriteľná ochota amerických médií preberať informácie z týchto dokumentov a meniť podľa nich naratívy, to nie je dôsledok prezrenia týchto médií, že by sa prebudili a vydali sa cestou hľadania pravdy. Nie, to bolo naivné si myslieť. Tá zmena rétoriky prichádza na objednávku, pretože situácia s vojnou na Ukrajine sa nielen nevyvíja pre USA dobre, ale Rusko nebezpečne ohrozuje postavenie amerického petrodolára v spojenectve s Čínou.

A to ďaleko a ďaleko presahuje nejakú Ukrajinu, ktorá v tom okamihu pre USA stráca na význame. V tom okamihu sa hrá o prežitie americkej dominancie vo svete, hrá sa o zachovaní petrodolára a Ukrajinu práve, teda podľa tých ako uniknutých tajných dokumentov, čaká porážka a Rusi toto víťazstvo môžu pretaviť do nového svetového poriadku, do nového multipolárneho systému riadenia sveta.

Čím viac budeme podporovať Ukrajinu, tým viac budeme vháňať do vzájomnej náručia Rusko s Čínou! To je výrok Henryho Kissingera z minulého roka. A pozrite sa, zrazu po roku to začína americkým neoconom dochádzať, že čím dlhšie budú podporovať Ukrajinu, tým tesnejší zväzok medzi Moskvou a Pekingom vznikne. A tak došlo k čomu?

No predsa k tomu, že vrchné dievča globalistov pre všetko, teda Emmanuel Macron, začalo zrazu neuveriteľne a intenzívne tlačiť [1] myšlienku „čínskeho mieru“ na urovnanie konfliktu na Ukrajine! Zastaviť teraz vojnu bude znamenať nasledujúce: Rusko vyhrá a ponechá si získané územia, ale nedôjde k splneniu zadaných úloh, teda nedôjde k dokončeniu demilitarizácie a denacifikácie Ukrajiny.

Varovanie Henryho Kissingera sa napĺňa a neoconi s ročným oneskorením zaťahujú za záchrannú brzdu a vysielajú Macrona na nemožnú misiu
Z hľadiska územných ziskov ale pôjde jednoznačne o ruskú výhru. Pre Ukrajinu čokoľvek, čo bude končiť iným výsledkom ako stiahnutím Rusov z celej Ukrajiny, vrátane Krymu, bude znamenať totálnu porážku. Zelenský rezignuje, nič iné mu nezostane. Avšak ukončenie bojov umožní Rusku neviazať sa len na Čínu. A o toto ide Američanom v prvom rade. Začali počúvať Kissingera, aj keď s veľkým oneskorením. Na Rusko sa nesmie už vyvíjať taký tlak, pretože by to ďalej viedlo k nebezpečnému zbližovaniu Pekingu a Moskvy. Otázkou ale je, či už nie je pre neoconov neskoro. Zbližovanie Číny a Ruska totiž podľa niektorých ruských ekonómov už prekročilo kritický bod a nie je z neho návratu.

Macron sa snaží hasiť horiacu stodolu v podstate vo chvíli, keď už požiar dohorieva a zo stodoly už nič prakticky nestojí. Tváriť sa teraz, že takáto činnosť je prínosná, je veľmi iluzórna. Medzi Ruskom a západným svetom zhorelo viac ako len stodola európskeho mieru a spolupráce. Medzi Ruskom a Západom totiž zhorel most pre vzájomnú komunikáciu, pre vzájomný obchod, zhoreli aj rúrky, ktoré spájali Európu s Ruskom a kadiaľ prúdil plyn, Američania ich pre istotu vyhodili do povetria, zhorela obchodné partnerstvo, zhoreli právne garancie, zhoreli ruské vklady v európskych bankách, ktoré boli ukradnuté, zhoreli posledné zvyšky dôvery Ruska v tzv. západnej demokracii.

Nový čínsky minister obrany prišiel do Ruska a bude vyjednávať čo? Na stole je vraj doteraz utajený vojenský pakt Rusko – Čína!
Rusko sa plne preorientovalo na Čínu, Indiu, Irán a všeobecne na krajiny BRICS a štáty 3. sveta. Práve dnes v utorok navyše priletel do Moskvy nový čínsky minister obrany [2] a strávi v Rusku celé 3 dni. Časť jeho pobytu bude pritom neverejná. Bude sa vraj rokovať o rozvinutí vojenskej spolupráce. Hovorí sa dokonca o vojenskom pakte, o prvých obrysoch jeho podoby. Nejde tým pádom o zdvorilostnú návštevu, ide o vojenskú spoluprácu na najvyššej úrovni v nejakej veci, v nejakej operácii. V tejto situácii sa už „čínsky mier“ v Európe javí úplne inak. Či už sa dohodne o osude Ukrajiny čokoľvek, Moskva a Peking už rozvíja inú úroveň spolupráce, ktorá nemá žiadne historické obdoby. A dôvod je prostý.

Čína sa blíži sama vojne o Taiwan a stretnutie s americkou armádou, čo bude najväčší vojnový konflikt v histórii. Čína má kapacity na porážku americkej armády v Pacifiku, má viac lodí, viac lietadiel, viac nadzvukových rakiet. Lenže, do takého konfliktu nemôže ísť Čína sama. K tomu potrebuje mať za chrbtom spojenca, obrovského a mamutieho spojenca, ktorým môže byť jedine a iba Rusko.

Ak Rusko a Čína uzavrú popri ekonomickej aj vojenskú alianciu, potom Američania sa budú musieť rozhodnúť, či budú riskovať vojnu proti Číne a Rusku spoločne, alebo sa USA z Taiwanu stiahnu. Američania tak mocne útočili na Rusko a Čínu, až sa obe krajiny proti USA spojili a teraz ohrozujú nielen postavenie petrodolára, ale aj postavenie americkej globálnej moci Pax Americana. Bez týchto amerických krokov by k takému spojeniu Pekingu a Moskvy nikdy nedošlo. A preto uniknuté materiály z Pentagonu spôsobujú také zmeny v amerických médiách. Nie je to nič iné, než príprava médií na neodvratné: Na iný svet po konci vojny na Ukrajine!

-VK-

Chcem prispieť na chod stránky Jednotné nezávislé Slovensko

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *