10. mája 2024

Rakúske noviny: Európa mení smer a Orbán sa môže stať vzorom!

0

Ak bude tento trend pokračovať, maďarský premiér, predtým označovaný za autoritárskeho a proputinovského, by sa dokonca mohol stať vedúcou osobnosťou európskeho hlavného prúdu, zdôrazňujú podľa Mandiner rakúske noviny Zurzeit.

Orbánovi kritici sa pripájajú k radom jeden po druhom

„Ak neexistuje iný spôsob, ako zastaviť ilegálnu imigráciu, musíme byť pripravení stavať ploty,“ cituje Zurzeit Manfreda Webera, predsedu Európskej ľudovej strany (EPP), ktorý podľa denníka Mandiner predtým silne podporoval „kultúru prijatia“ Angely Merkelovej a vyzýval na„stavbu mostov namiesto múrov“.

Kultúra prijatia je postoj k správaniu, spôsobom, ktorý podporuje prijímanie prisťahovalcov.

Rakúske noviny tiež pripomínajú, že Taliansko na čele s Meloniovou už dalo jasne najavo, že chce zastaviť nelegálnu migráciu, a poukazuje na to, že francúzsky prezident Macron je tiež silne proti nemeckej línii, ktorú predstavuje Ursula von der Leynová.

V priebehu niekoľkých dní sa tak ploty na hraniciach, ochrana európskych záujmov a prímerie, aby sa zabránilo eskalácii vojny, takmer zázračne zmenili z diabolských vecí na všeobecne prijateľné opatrenia – sumarizujú rakúske noviny.

Po Meloniovej, Weberovi a Macronovi môžu teraz nasledovať cestu Viktora Orbána aj ďalší a ak bude tento trend pokračovať, maďarský premiér, ktorého európska elita predtým označila za protiľudského, autoritárskeho a proputinovského, by mohol nielen získať podporu hlavného prúdu, ale dokonca sa stať jeho vedúcou osobnosťou až do ďalších volieb.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *