10. mája 2024

Silná symbolika: Andrej Danko dostal zviazané prúty. Fico v Poprade: Práca, chlieb a mier! Skandoval s Ficom Poprad

0

SLOVENSKO: Predseda SNS Andrej Danko už dávnejšie avizoval rokovania o spájaní sa aj s Komunistickou stranou Slovenska (KSS). 1. mája vystúpil na ich stretnutí v Prievidzi po boku s Rudolfom Huliakom (Národná koalícia a nezávislí kandidáti).

Danko na námestí v Prievidzi upozornil, že jedine v spájaní sa pronárodných strán môže Slovensko úspešne bojovať proti liberalizmu. Upozornil tiež na potrebu dialógu medzi ľuďmi, po niekoľkýkrát pripomenul úlohu Gustáva Husáka a jeho prínos v našej nedávnej histórii, aby svoj príhovor uzavrel prianím, že je načase prestať robiť otrokov Západu. Ešte predtým však upozornil Milana Uhríka, ktorý síce chce zostavovať vládu, ale pourážal všetkých tých, s ktorými kedysi spolupracoval.

Rozvíja sa tu fašizmus

„Je to liberálna politika, na čele s Čaputovou, ktorá sa hlási k Ukrajine, miesto toho, aby riešila to, čo trápi tento národ. Je čas, aby sa Slováci, Maďari, Rusíni, Rómovia, konečne na Slovensku normálne spojili proti Bruselu a liberalizmu,“povedal Andrej Danko v Prievidzi na prvomájovom stretnutí, ktoré organizovala KSS.

Rozprávajte sa!

„Každému vo svojom okolí hovorte, že sa musíme spojiť tak, ako sme sa spojili na tejto oslave 1. mája. Po 30. septembri nám nepomôže plakať, keď sa nezostaví funkčná vláda, ktorá nedovolí vládnuť Sulíkovi, Matovičovi a Kollárovi,“požiadal Danko a upozornil, že ak Peter Pellegrini zradí a pôjde do vlády s PS a Saskou, budeme mať problém.www.facebook.com/andrejdanko.sk/videos/158318577193586

Husákov prínos

Andrej Danko po niekoľkýkrát pripomenul prínos Gustáva Husáka pre Slovensko. „Aké by sme mali cesty, nemocnice, školy? Husák tu bol 20 rokov, Čaputová tu je už štyri roky. Dzurinda a ďalší, čo nechali pre Slovensko? Zmizlo 20 miliárd,“konštatuje Andrej Danko a pre lepšie pochopenie vysvetľuje, že za tie peniaze mohla byť v každom krajskom meste nová nemocnica, či dostavané diaľnice.

Nie sme otroci

„Riešme len to, kto sa chce spojiť a pomôcť Slovensku. Potom nás rozbijú, zničia, rozhádajú a tak je najľahšie ovládať národ,“ hovorí Danko a upozorňuje, že Slovák nemôže donekonečna drieť na Nemcov, Francúzov. „My nie sme otroci. Sme samostatný, hrdý národ!,“ uzatvoril Danko svoj príhovor.

Svätoplukove prúty

„Verím, že sa spojíme viacerí. Odložím si ich a verím, že 30. septembra o polnoci vám spolu s mojimi kolegami ukážeme, že táto vláda končí,“povedal Danko na margo symbolickéh daru – Svätoplukových prútov, ktoré v Prievidzi dostal.

Rozbíjač Uhrík?

Ešte pred tým, ako sa Danko prihovoril ľuďom na námestí v Prievidzi, na sociálnej sieti nechal video odkaz Milanovi Uhríkovi (Republika). V ňom mu vytkol, že Uhrík nadáva na Radačovského, na Smer, na Pellegriniho. „Nechápem, s kým chceš potom vládnuť,“poznamenáva Danko a pripomína že Radačovský, Huliak, či Kuffovci boli Uhríkovi kolegovia a teraz na nich nadáva.

Pred plnou sálou v Poprade Robert Fico poprial všetkým Slovákom veľa trpezlivosti s touto vládou a prehlásil, že Smer-SSD ide nadchádzajúce predčasné parlamentné voľby vyhrať a mieni byť súčasťou vládnej koalície

Robert Fico pri príležitosti osláv 1. mája upozornil, že vďaka súčasnej vláde upadá množstvo občanov Slovenska do stále hlbšej chudoby. Ľuboš Blaha nezabudol na poďakovanie pre tých, ktorí Slovensko po vojne vybudovali a preziedntke pripomenul, že ako slovenská prezidentka by mala stáť za Slovákmi.

O životnej úrovni Slovákov

Okrem toho, že je nutné vyhnať súčasnú vládnu garnitúru, vďaka ktorej je Slovensko v úpadku životnej úrovne, sme svedkami poklesu reálnych miezd a ľudia musia žiť z troch stovák eur mesačne.

„Šíri sa chudoba, máme obrovské zdražovanie. Nemôžeme mať zľutovanie nad týmito ľuďmi, ktorí dostali túto krajinu do takéhoto stavu a 30. septembra ich musíme spoločne vymeniť. Iná cesta pre Slovensko neexistuje,“upozornil Fico za aplauzu plnej sály.

„Dovoľte mi poďakovať našim starým mamám, starým otcom. Po vojne, za socializmu vybudovali všetko, čo na Slovensku máme. Nebojme sa to povedať – socializmus dal ľuďom bývanie, dal im školy, škôlky, sociálne istoty, bezpečnosť a mier,“upozornil Blaha.

Tradične veľký aplauz zožal Ľuboš Blaha, ktorý neraz dokázal, že to s davom vie „až na hranu“. Aj z Popradu prezidentku upozornil, že slovenská zástava nie je modro-žltá, ale biela, modrá a červená.

ZDROJ: Facebook / HD / YouTube



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *