10. mája 2024

VIDEO: ATÓMOVÝ HRÍB Neďaleko PAVLOGRADU ŠOKOVAL UKRAJINCU! PADALI K KRAJINE S TÝM, ŽE RUSKO ZAČALI JADERNÚ VOJNU!

1

UKRAJINA/RUSKO: Ruská armáda uskutočnila v noci z nedele na pondelok mohutné raketové údery na Ukrajinu, z ktorých ten najdôležitejší sa odohral na Donbase neďaleko Ukrajinci ovládaného mesta Pavlograd, kde ruské rakety zasiahli vlakové zoradisko s cisternami paliva. 300 a predovšetkým miestny priemyselný závod chemického závodu, kde v miestnych halách schovávala ukrajinská armáda muníciu na chystanú jarnú ofenzívu, ktorá sa neustále odkladá a stáva sa z nej už chystaná letná ofenzíva.

Ruský útok vyhodil budovy chemického závodu do povetria a obrovská explózia bola vidieť a počuť zo vzdialenosti niekoľkých desiatok kilometrov. Ukrajinci, ktorí explóziu natočili, padali zo strachu k zemi a mysleli si, že ide o atómovú bombu. Ľudia totiž kvôli nízkej oblačnosti videli len niečo, čo pripomínalo rozširujúcu sa a zväčšujúcu sa nohu atómového hríbu, kedy noha sa postupne rozširuje a pred ňou sa šíri tlaková vlna.

Ľudia kričali, že je to atómová bomba, ženy kričali na videu zo strachu, že to Rusi spustili naplno, ilúzia jadrovej explózie v dôsledku nízkej oblačnosti a tmy bola dokonalá. Prvou vecou, ktorú by ľudia mali vedieť, ako rozoznať jadrový úder od silnej konvenčnej explózie je počiatočný a oslepujúci záblesk, ktorý produkuje iba termonukleárne hlavice. Záblesk je oslepujúci a rozsvietil by okolitú krajinu ako na pravé poludnie, aj keby bola polnoc.

Ukrajinci to samozrejme nemôžu takto ľahko rozlíšiť a identifikovať, avšak uniknuté video potvrdzuje, že Ukrajinci skutočne s jadrovým úderom počítajú a sú naň pripravení. Video to zachytilo úplne vierohodne. Lenže v pondelok došlo aj k úderu Ukrajiny proti Rusku, ale úplne inak a doslova asymetricky. Žiadny raketový úder, ale sabotáž a partizánsky útok proti ruskej železnici. A toto je nová forma vojny, ktorú začneme zo strany Ukrajiny vidieť častejšie. K čomu došlo?

Nekonečné odklady ukrajinskej ofenzívy predznamenávajú jej zlyhanie ešte predtým, než začala. Kyjev dostal noty a chystá sa na partizánsku vojnu?
Ukrajinskí partizáni operujúci v Ruskej federácii v pohraničnej Brjanskej oblasti vykonali sabotáž a vyhodili do povetria železnicu pri prejazde bieloruskej vlakovej súpravy. Tá podľa informácií mierila do Bieloruska a viezla palivá a ďalší materiál. K strate na životoch podľa prvých informácií nedošlo, škody sú iba materiálne, avšak ruské médiá sú toho plné a predovšetkým sociálne siete sú doslova vo vare, pretože doslova pred pár dňami zaútočili ukrajinské sabotážne drony na sklady s palivom na Kryme, ktoré začali horieť.

A tiež z nedele na pondelok došlo k sabotáži na stĺpy vysokého napätia až v Leningradskej oblasti [1]. Podľa novinárov ide o snahu Ukrajincov oslabiť Rusko pred chystanú ukrajinskou ofenzívou, ale toto sa novo ukazuje ako úplne nová a testovaná taktika, ktorá má nastúpiť ako plnohodnotná vojna proti Rusku po tom, ako tá ukrajinská ofenzíva zlyhá a bude hroziť, že západ a hlavne USA zastavia financovanie Kyjeva.

Podľa ruských bezpečnostných zložiek sa chystá Kyjev na najhoršie, teda na situáciu, že ofenzíva proti Rusom žiadny výsledok neprinesie a bude hroziť koniec západnej podpory. Pre taký prípad má Kyjev v zálohe tzv. Plán B, ktorý spočíva v tom, že Ukrajina úplne rezignuje na akékoľvek ďalšie ofenzívy a namiesto toho pristúpi k vedeniu partizánskej vojny proti Rusku s cieľom vyvolať v Rusku strach a nedovoliť znovuzvolenie ruského prezidenta Vladimíra Putina budúci rok v marci. Kyjev zatiaľ vykonáva sabotáže len v malom rozsahu a obmedzuje ich na ruské pohraničie a na Krym. Útok na vedenie VVN až v Leningradskej oblasti ale naznačuje, že toto pohraničné obmedzenie pre sabotáže práve padlo.

Prechod na partizánsku vojnu by znamenal sabotáže a útoky proti oporným bodom ruskej infraštruktúry hlboko v ruskom vnútrozemí, pričom paradoxne taká vojna by západu vyhovovala po finančnej i obsahovej stránke oveľa viac. Ukrajina by totiž destabilizovala Rusko zvnútra pomocou sabotáží a teroru, čo by malo na Rusko väčší efekt ako mizerné výsledky ukrajinskej armády na fronte. A v Pentagone s myšlienkou transformácie vojnového úsilia Ukrajiny do partizánskej činnosti sa už podľa ruských spravodajských služieb začínajú zahrávať až príliš viditeľne.

Ukrajinský Plán B: Vojna vo vnútri Ruska s minimálnymi nákladmi
Predovšetkým by to znamenalo, že Ukrajina by musela pristúpiť na prímerie a musela by prijať aj realitu straty časti územia Ukrajiny, ale západ by to Ukrajine prezentoval tak, že ide o dočasnú stratu, než dôjde k zmene režimu v Rusku. A Ukrajina by dostala zelenú od západu k pokračovaniu vojny s Ruskom, ale už nie na frontovej línii na Ukrajine, ale vo vnútri Ruska formou sabotážnej, partizánskej a nemožno vylúčiť ani teroristické činnosti.

Západ Ukrajine zachová časť financovania, ktoré bude menšie ako dnes, ale bude stačiť na vedenie partizánskej činnosti proti Rusku, čo bude akási forma záruky pokračujúcej vojny, aj keď vojna na fronte pokračovať nebude. O tomto podivnom modeli vojny/nevojny sa začína v Pentagone rokovať ako o reálnom a schodnom variante pre Ukrajinu, ak sa ukáže, že tentoraz David Goliáša jednoducho neporazí, pretože s takým variantom musí už Kyjev aj Washington počítať.

Kolektívny západ neporazí Rusko ani vojensky, ani ekonomicky… a tak zostáva len tretia cesta – Sabotáže, terorizmus a destabilizácia Ruska zvnútra
Ruské obchody sú stále plne zásobované, plné regály tovaru, a to aj zo Západu, v každom ruskom obchode je v predaji aj české pivo (Krušovice), a to úplne rovnako ako pred začiatkom vojny. Ceny elektriny, plynu a palív sa v Rusku nezmenili a inflácia je nízka. Inými slovami, na Rusov vojna a sankcie nedoľahli tak, ako Západ očakával. A to znamená čo? No, že západ teraz bilancuje, čo bude ďalej.

Rusko malo byť destabilizované tak, že Rusko vojnu prehrá a bude vytlačené z Ukrajiny a Krymu. Áno, to by viedlo k pádu vlády Vladimíra Putina úplne nepochybne. Lenže, to sa už neukazuje ako realistický plán. Takže, prichádza na rad Plán B. Prenesenie teroru, sabotáží a partizánskych útokov dovnútra Ruska. A ako sa ukazuje, Ukrajina s tým práve začala. Útoky na ruské železnice, útoky na sklady paliva, pokusné prieniky Ukrajincov do Brjanskej oblasti, útoky až hore na severe v Leningradskej oblasti.

Pre Kyjev bude situácia v jednoduchej rovine: Keď pristúpi na plán Pentagonu na vedenie partizánskej vojny, zachová Washington Kyjevu financovanie. Kyjev jednoducho bude Rusku škodiť zvnútra, keď už nemožno Rusko poraziť. Pre amerických politikov to bude cesta, ako nezradiť Ukrajinu, ale ako nemusieť ju už vyzbrojovať do horúcej vojny proti Ruskej armáde.

Zamyslite sa nad tým, čo je sledované napríklad práve tým útokom na bieloruský vlak v Brjanskej oblasti? Ten transport neviezol žiadne zbrane, bol naložený len palivom, drevom, ale aj stavebným materiálom, kameňmi a ďalším stavebným zariadením. Prečo práve taký cieľ? Je to jednoduché, ide o skúšku, o pilotný test, o nácvik, ako by to malo prebiehať čoskoro už v celom Rusku. Tieto sabotážne skupiny sa jednoducho trénujú v blízkosti ukrajinskej hranice, ale to je dočasný stav.

Spustenie Plánu B príde po oficiálnom zlyhaní ukrajinskej ofenzívy, ktorú Kyjev maximálne odďaľuje
Pokiaľ dôjde k zlyhaniu tej jarnej ofenzívy, nastane čas pre Plán B a tieto sabotáže sa začnú objavovať lavínovito po celom Rusku, v Moskve, za Uralom, na Ďalekom východe. Ukrajinci každým takýmto útokom sa pripomenú svetu, že vedú vojnu s Ruskom, že im Rusko okupuje územie, mediálne pokrytie bude mať ukrajinská otázka stále zaistené.

A aj keď výsledok nepríde, Kyjev bude čerpať západnú podporu a bude čakať, kedy sa v Rusku zmení režim. A ak sa pýtate, odkiaľ tento model vojny prišiel, tak netreba dlho premýšľať. Je to model Palestínskej otázky. Palestínčania čakajú už 75 rokov na to, až sa v Izraeli zmení režim, aby mohla byť obnovená Palestína. Ale namiesto toho sa Palestína trvalo a neustále zmenšuje a zmenšuje, minimálne to územie, ktoré bolo považované za Palestínu.

Bolo by veľmi bizarné, keby židovský prezident Zelenský nachystal Ukrajine práve tento osud Palestíny. Namiesto mieru nekonečná vojna a terorizmus vo vnútri Ruska ako cesta k zániku Ukrajiny podobne, aká stretla Palestínčanov po viac ako 70 rokoch ich partizánskeho boja vo vnútri Izraela. Lenže tí Palestínčania na ten boj rovnako dlho čerpajú peniaze od mnohých krajín, v posledných dekádach hlavne od EÚ. Kruh sa uzatvára. Ako je teda vidieť, Ukrajinu podľa plánu B čaká osud Palestíny. Peniaze pre vodcov a predákov Ukrajiny budú, aj keď Ukrajina postupne už nebude. Pokiaľ dôjde na varovanie Sergeja Naryškina, že ukrajinským plánom B je práve partizánska a sabotážna činnosť vo vnútri Ruska, potom sa bude jednať o zopakovanie palestínskeho scenára po roku 1948.

-VK-

Šéfredaktor AE News



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

1 thought on “VIDEO: ATÓMOVÝ HRÍB Neďaleko PAVLOGRADU ŠOKOVAL UKRAJINCU! PADALI K KRAJINE S TÝM, ŽE RUSKO ZAČALI JADERNÚ VOJNU!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *