13. mája 2024

Ruské ministerstvo obrany poprelo všetky údaje o eskalácii na fronte

0

Ministerstvo obrany Ruskej federácie oznámilo, že všetky vyhlásenia šírené niektorými Telegram-kanálmi o údajných „prielomoch obrany“ v rôznych častiach frontu nie sú pravdivé.

Rezort obrany poznamenal, že k 22.00 11. mája 2023 neprebiehali žiadne aktívne operácie smerom na Kupjansk. V priebehu dňa zoskupenie vojsk „Západ“ zastavilo akcie troch nepriateľských diverzno-prieskumných skupín.

„V krasno-limanskom smere odrazilo zoskupenie vojsk „Centrum“ dva útoky rotných taktických skupín nepriateľa pri obciach Kremennaja a Červonaja Dibrova,“ píše sa v správe.

„Jednotky  skupiny vojsk „Juh“ sa aktívne zapájajú do blokády Avdejevky a oslobodzovania Marinky. V súčasnosti prebieha odrazenie útoku jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny v smere na obec Maloiľjinovka. Zapája sa armádne a útočné letectvo, ako aj delostrelectvo. Nepriateľ utrpel značné straty na živej sile a technike.“

Podľa Ministerstva obrany Ruskej federácie na Záporožskom a Chersonskom smere aktívne operácie neprebiehajú.

„Celková situácia v oblasti špeciálnej vojenskej operácie je pod kontrolou,“ dodalo ministerstvo.

News Front



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *