13. mája 2024

ORBÁN PRIROVNAL PROJEKT EURÓPSKEJ INTEGRÁCIE K HITLEROVMU PLÁNU NA SVETOVLÁDU

0

Maďarský premiér Viktor Orbán prirovnal projekt európskej integrácie k snahe Adolfa Hitlera o ovládnutie sveta. „Byzantská ríša, Karol Veľký, nemecký cisár Otto, Napoleon a Hitler – títo všetci snívali, každý na inom základe, o európskej jednote,“ povedal. Situácia dnes podľa jeho slov nie je iná.

Maďarský premiér Viktor Orbán prirovnal projekt európskej integrácie k snahe Adolfa Hitlera o ovládnutie sveta. „Byzantská ríša, Karol Veľký, nemecký cisár Otto, Napoleon a Hitler – títo všetci snívali, každý na inom základe, o európskej jednote,“ povedal Orbán v meste Vesprém na západe Maďarska.

Situácia dnes podľa jeho slov nie je iná. „Nezávislá národná existencia a myšlienka impéria sú prítomné súčasne. Národná kultúra a európske hodnoty. Suverenita a – ako to hovoria v Bruseli – čoraz užšia únia,“ dodal.

Predseda maďarskej opozičnej strany Demokratická koalícia a bývalý premiér Ferenc Gyurcsány reagoval na najnovšie Orbánove vyjadrenia slovami: „Tento človek je chorý.“ Spomínať Hitlera spolu s európskou integráciou je „chorá, nechutná myšlienka“, napísal v príspevku na Facebooku.



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *