12. mája 2024

UKRAJINSKÁ ARMÁDA USKUTOČNILA DIVERZNÚ OPERÁCIU V BELGORODSKEJ OBLASTI VNÚTRI RUSKA, ABY ODVRÁTILA POZORNOSŤ ZÁPADNÝCH MÉDIÍ OD KATASTROFÁLNEJ PORÁŽKY AFU V BACHMUTE

0

UKRAJINSKÁ ARMÁDA USKUTOČNILA DIVERZNÚ OPERÁCIU V BELGORODSKEJ OBLASTI VNÚTRI RUSKA, ABY ODVRÁTILA POZORNOSŤ ZÁPADNÝCH MÉDIÍ OD KATASTROFÁLNEJ PORÁŽKY AFU V BACHMUTE. Blíži sa koniec americkej vojenskej pomoci! Hroziaci bankrot USA znamená presun financovania Kyjeva na plecia EÚ!

UKRAJINA: Dobytie Bachmutu PMC Wagnerom minulú sobotu bolo pre Kyjev skutočne katastrofálnym momentom, pretože vďaka Volodymyrovi Zelenskému bolo mesto povýšené na de facto ukrajinský Stalingrad a obrovský symbol, ktorému začali veriť aj západné médiá a najmä politici. Ponechanie Bachmutu malo byť symbolom odhodlania a neporaziteľnosti ukrajinskej armády, čo by ubezpečilo západných sponzorov a patrónov kyjevského režimu, že má zmysel pokračovať vo vyzbrojovaní Ukrajiny.

Namiesto toho sa v Kyjeve stali dve tragédie. Vlastne tri. Prvým bolo odloženie neustále odkladanej veľkej ofenzívy AFU, ktorú Volodymyr Zelenskyj oznámil minulý týždeň s odkazom na nedostatok munície, ťažkej techniky, stíhačiek, rakiet a systémov protivzdušnej obrany na Ukrajine v dostatočnom množstve. Bola to tragédia č. 1, pretože odloženie ofenzívy znamená, že USA nesplnia požiadavky na ofenzívu najneskôr do začiatku júna.

Alexej Levkin, ruský dobrovoľník bojujúci na strane AFU, ktorý sa zúčastnil pondelkového odklonu v Belgorodskej oblasti

Druhou tragédiou bola informácia, že toto odloženie ofenzívy má ďalší, možno vážnejší dôvod, a to vážne zranenie náčelníka generálneho štábu Valerija Zalužného, ktorý mal podľa najnovších informácií utrpieť vážne zranenia spôsobené šrapnelmi vo veliteľskom štábe v Dnepropetrovsku po ruskom raketovom útoku 8. mája tohto roku.

Kirill Kanakhin, účastník útoku na Belgorodskú oblasť

Podľa našich informácií má ísť o trieskové poranenie brucha, stehien a spodnej časti brucha, pričom šrapnel vedie k zničujúcemu poškodeniu penisu. Podľa týchto informácií Zalužný leží v Ústrednej vojenskej nemocnici v Kyjeve a je v starostlivosti nemeckých chirurgov a lekárov, ktorí vykonávali faloprostetiku, ktorá nebola úspešná a vyvinula sa u nich sepsa a absces. Ako nás cez víkend upozornilo na redakciu niekoľko lekárov z radov našich čitateľov, mohla by to byť veľmi nebezpečná septická gangréna známa ako Fournièrova gangréna [1].

Kyjev utrpel 3 tragédie v krátkom časovom období

Vzniká po operácii genitálií a predispozičnými faktormi sú okrem iného cukrovka a Zalužný má podľa týchto informácií zhodou okolností skutočne indikovaný diabetes 2. typu a lieči sa na ňu. Fournierova choroba má vysokú úmrtnosť, je to jedna z najagresívnejších foriem gangrény. Kyjev sa snaží zamaskovať Zalužného stav a zverejňuje rôzne falzifikáty a maskovacie videá, ako napríklad zjavne vopred zaznamenaný pozdrav Zalužného vysielaný cez Skype a určený pre hostí konferencie Deň vedy, ktorá sa konala [2] na Právnickej fakulte Odeskej štátnej univerzity 15. mája.

Zalužný je stále nezvestný a naposledy ho videli naživo 30. apríla vo Ľvove, kde sa stretol s miestnym starostom za prítomnosti kamier a svedkov. Ak Zalužnyj utrpel ničivé zranenia brucha, genitálií a stehien z výbuchu ruskej rakety, ktorá 8. mája zasiahla veliteľstvo Dnepropetrovskej brigády, kde bol podľa informácií Zalužnyj prítomný a plánoval vyvinúť vyššie uvedenú a teraz odloženú ofenzívu, potom je s najväčšou pravdepodobnosťou odpísaný, nie na niekoľko týždňov, ale definitívne a nevráti sa na velenie

Valerij Zalužnyj, náčelník generálneho štábu ukrajinskej armády

Kyjev nemôže začať nič bez Zalužného, pretože je mozgom ukrajinskej armády a obrany. Takže táto situácia je pre Kyjev tragédiou. A tragédiou č. 3 je strata Bachmutu. Tento symbol vytvoril Volodymyr Zelenskyj, pretože samotné mesto nemá veľký strategický význam, ktorý mu dal Zelenskyj. Dokonca aj americkí generáli ho začiatkom februára varovali, aby stiahol ukrajinské jednotky z Bachmutu.

Vyzvali ho, aby tam nenechal zomrieť americké peniaze a draho vycvičených západom vycvičených ukrajinských vojakov za ofenzívu a nie za mäsokombinát v Bachmute. Zelenskyj teraz nemá ani vycvičených vojakov, ktorí tam padli, ani Bachmut. Teraz nemá ani Zalužného. A pozor, toto nie je najhoršie. Ukazuje sa, že už nebude mať ani Američanov a ich peniaze a výzbroj!

Bankrot americkej vlády by mohol nastať už začiatkom júna, varuje americký minister financií v liste Kongresu

Spojeným štátom hrozí bankrot začiatkom júna, ak Kongres nezvýši dlhový strop, uviedla šéfka ministerstva financií Janet Yeellenová. Republikáni odmietajú pokračovať vo financovaní Bidenovej administratívy za jeho plytvanie peniazmi vrátane nalievania hromady dolárov na Ukrajinu. Toto je jednoducho koniec a po strate Bachmutu a zmiznutí Zalužného, plus odložení ofenzívy na neurčito, Zelenskyj nemá čo ponúknuť Američanom. Takže Američania urobili čo?

Spojencom NATO v Európe umožnili prinajmenšom vyzbrojiť Ukrajinu za vlastných podmienok a z vlastných zdrojov a zásob, vrátane stíhačiek F-16 [3]. Američania tak už dávajú ruky preč od Ukrajiny nielen rétoricky, ale doslova aj z hľadiska vyzbrojovania Ukrajiny. Ukrajina jednoducho nedostane americké F-16, ale môže dostať tieto stíhačky z Holandska alebo Poľska, ktoré nie je touto myšlienkou veľmi nadšené, pretože Poľsku by potom chýbali stíhačky a Poľsko by dostalo nové, bohvie kedy. A omeškanie s platbami americkej vlády, ktoré je bezprostredné, je len koncom americkej ukrajinskej operácie v Európe.

List amerického ministra financií kongresmanom, v ktorom sa uvádza, že do začiatku júna ministerstvo financií nebude mať peniaze na zaplatenie svojich záväzkov, pokiaľ sa nezvýši dlhový strop

Teraz bude všetko na Európe, aby udržala ukrajinskú armádu v, a to bude obrovská úloha pre európske pokladnice, ale aj pre európske zbrojovky, ktoré sú viazané európskymi smernicami o emisiách, kvótami a nariadeniami. Stručne povedané, Kyjev stráca americkú podporu, pretože USA dochádzajú peniaze a blížia sa primárky a budúcoročné prezidentské voľby.

A pretože Ukrajina nedokázala priniesť potrebný výsledok vo vojne na Ukrajine pred bankrotom amerického vládneho rozpočtu, ako požadoval Pentagón, americké peniaze pre Kyjev jednoducho vyschli. Bez výsledkov na fronte sa demokrati v stave fiškálnej krízy s hrozbou platobnej neschopnosti jednoducho nemôžu a neodvážia sa navrhnúť viac peňazí pre Ukrajinu v Kongrese. Zelenskému je to už možno jasné.

Cirkus „Zelenskyj“ spustil diverznú operáciu v Belgorodskej oblasti, aby odvrátil pozornosť západných médií a politikov od katastrofálnej straty Bachmutu

A tak prichádza dva dni po páde Bachmutu, čo? No, jediná vec, ktorú Kyjev robí najlepšie, a to je cirkus. V pondelok Kyjev nariadil ukrajinskej armáde, aby s pomocou ruských dobrovoľníkov bojujúcich na strane Kyjeva prenikla do Belgorodskej oblasti Ruska a obsadila tam niekoľko dedín, čím vytvorila odtrhnutý región nazývaný Belgorodská nezávislá republika (BNR).

Operácia pripomínala cirkus [4], pretože nemala šancu na úspech a nemohla byť ani braná vážne, ale nejaký čas bolo obsadených niekoľko dedín a podľa informácií na ruských sociálnych sieťach bolo unesených niekoľko obyvateľov, takže Moskva nazvala akciu terorizmom a vyhlásila protiteroristickú operáciu v oblasti. Ruské médiá o tom informovali ako o diverznej operácii zameranej na odvrátenie pozornosti svetových médií od katastrofickej straty Bachmutu, ktorú Kyjev nie je schopný spracovať a vysvetliť v médiách.

Ukrajinská diverzná skupina prenikla do ruskej Belgorodskej oblasti a ruská armáda a orgány činné v trestnom konaní sa snažia útok odraziť, potvrdil v pondelok tlačový tajomník Kremľa Dmitrij Peskov. Správu o razii prvýkrát priniesol gubernátor regiónu Viačeslav Gladkov, ktorý na svojom kanáli Telegram napísal, že ukrajinské komandá prenikli do okresu Grajvoron západne od mesta Belgorod. Nechcel uviesť žiadne podrobnosti o tom, koľko Ukrajincov sa zúčastnilo na razii. Dodal, že ruská armáda, Národná garda, pohraničná stráž a Federálna bezpečnostná služba (FSB) „prijímajú všetky potrebné opatrenia na zničenie nepriateľa„.

Kyjev vyslal ruských dobrovoľníkov bojujúcich na strane AFU k útoku v Belgorodskej oblasti

Peskov povedal, že ruský prezident Vladimir Putin bol o tejto záležitosti informovaný. „Pracuje sa na ich vytlačení z ruského územia a zničení tejto diverznej skupiny. V teréne je dostatok síl a zdrojov,“ povedal. Hovorca tiež uviedol, že cieľom útoku bolo zmierniť politické dôsledky pádu donbaskej pevnosti Arťomovsk, známej na Ukrajine ako Bachmut, ktorú podľa ministerstva obrany nedávno po mesiacoch tvrdých bojov úplne obsadili ruské sily. Kyjev toto tvrdenie v médiách doteraz spochybňoval. Medzitým hovorca ukrajinského riaditeľstva spravodajských služieb Andrej Jusov potvrdil odklon miestnym médiám, ale trval na tom, že operáciu vykonali výlučne ruskí občania bojujúci za Kyjev – konkrétne takzvaná légia „Sloboda Ruska“ a Ruský dobrovoľnícky zbor (RDK).

Tvrdil, že cieľom útoku bolo „oslobodiť“ časť územia od Moskvy a chrániť ukrajinských civilistov vytvorením „bezpečnostného pásu„. Niekoľko minút pred oznámením útoku guvernér Gladkov povedal, že obec Glotovo v rovnakej oblasti bola zasiahnutá delostreleckým útokom, pri ktorom boli zranení dvaja ľudia. Diverzný útok na Belgorodskú oblasť nasleduje po podobnom útoku na ruskú Brianskú oblasť začiatkom marca. Ruský dobrovoľnícky zbor sa prihlásil k zodpovednosti za operáciu, pri ktorej zahynuli dvaja ruskí civilisti a zranil sa mladý chlapec. Zatiaľ čo predstavitelia Kyjeva popreli, že operáciu organizovali, samotní členovia RDK uviedli, že ukrajinské úrady sa „podpísali“ k zásahu.

Majiteľ reštaurácie a jeho 60 000 odsúdených porazili armádu vycvičenú 9 rokov krajinami NATO v Bachmute

Kyjevu nezostáva nič iné ako diverzná operácia na odvrátenie pozornosti od celkovo 3 tragédií na Ukrajine, konkrétne od neschopnosti začať veľkú ofenzívu, od zranenia a de facto odstránenia veliteľa ukrajinských ozbrojených síl a od straty Bachmutu. Toľko zlých správ naraz sa nedá zniesť, a preto bolo potrebné odvrátiť pozornosť inam, aby zahraničné médiá boli naplnené mediálnym úspechom o tom, ako Ukrajinci napadli Rusko, a nakoniec sa ukáže, že to nie sú Ukrajinci, ale len Rusi bojujúci na strane Kyjeva.

Čo iné to nazvať ako cirkus? Najlepšie to opísal Kim Dotcom, známy nemecký podnikateľ žijúci na Novom Zélande a bývalý prevádzkovateľ služby zdieľania videí Megaupload a neskôr služby zdieľania súborov MEGA. Na Twitteri napísal, že majiteľ reštaurácie a jeho 60 000 odsúdených porazili ukrajinskú armádu v Bachmute, ktorú Západ, NATO a USA 9 rokov trénovali za miliardy dolárov.

Povedal, že mu to pripomína fiasko americkej armády v Afganistane, ktorú vyhnali farmári oblečení v sandáloch. Pri spätnom pohľade má Dotcom brutálne pravdu a zachytil to bravúrne, pretože to je presne to, čo to je. Nie všetci Wagnerovci pochádzajú z radov odsúdených, bojovali v Bakhmute len ako dodatočná naverbovaná sila, ale vo všeobecnosti možno povedať, že záznam Kyjeva je žalostný. Ukrajinci nedokázali udržať ani brutálne opevnené mesto, ktoré bolo od roku 2014 opevnené v strede opevňovacej línie ukrajinskej armády.

Artemovsk (Bakhmut) sa nachádza priamo v strede ukrajinskej opevnenej línie a jeho strata vytvára prielom v obrannej línii AFU v Donbase. Nemá však taký strategický význam, aký okolo neho umelo a mediálne vytvoril Zelenskyj. A to je dôvod, prečo Američania odkladajú ruky a nechávajú celé zbrojenie na pleciach krajín NATO v Európe. Pre koho bol teda pondelkový cirkus v Belgorodskej oblasti? Áno, uhádli ste správne. Už nie pre Američanov, ale pre Brusel, Berlín, Londýn, Prahu, Varšavu a Bratislavu. Uvidí sa, ako dlho bude trvať, kým budú štátne pokladnice Európskej únie, Veľkej Británie, Nemecka, Českej republiky, Poľska a Slovenska zložené na vyzbrojovanie Ukrajiny po americkej.

-VK-



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *