11. mája 2024

KTO POSTAVIL ZÁHRADNÝ ALTÁNOK POLICAJNEJ HOVORKYNI ? POLICAJNÝ PREZIDENT ŠTEFAN HAMRAN O JEJ KONTAKTOCH S KOŠČOM MLČÍ

0

KTO POSTAVIL ZÁHRADNÝ ALTÁNOK POLICAJNEJ HOVORKYNI ? POLICAJNÝ PREZIDENT ŠTEFAN HAMRAN O JEJ KONTAKTOCH S KOŠČOM MLČÍ

Šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bárdy sa stal populárny až po tragédii, ktorá zasiahla nielen jeho redakciu, no zmenila aj celú krajinu.
Písanie o varení mu ide lepšie, ako tvorba politických komentárov. Musím uznať, že je ozaj kulinár, vyzná sa a z textov cítiť lásku k vareniu i jedlu.

Pred niekoľkými týždňami v relácii Na stope s Ivanom Megom sa vyjadroval aj k takzvanej vojne v bezpečnostných zložkách. Okrem iného s tónom majstra sveta a odborníka na slovo vzatého povedal: „To je v podstate vojna Petra Košča s nejakými ľuďmi okolo neho a s bývalým vedením Slovenskej informačnej služby „zainvovali“ do toho časť policajnej inšpekcie voči tomu súčasnému vedeniu polície vrátane vyšetrovateľov tých vážny korupčných káuz. Hej, čiže ja si ani nemyslím, že je to nejaká vojna v polícii, skôr si myslím, že to vybavovanie si účtov tej starej skupiny s tými čo tam sú dnes, ktorí tým starým predstaviteľom, respektíve politickým predstaviteľom, ktorí tú skupinu vytvorili a ktorých má tá skupina chrániť, že im šliapu na päty.“

(Keď sa nad tým zamyslíme, zistíme, že vlastne hovoril o ničom, bez znalosti veci. To však teraz nechajme tak.)

Nuž, a práve jeho blízky priateľ a zástupca ešte pred rokmi ignoroval podozrenia voči Petrovi Koščovi, ktoré odzneli na verejnom hlavnom pojednávaní na súde. Teraz však chodí po všakovakých debatách a širokej verejnosti vysvetľuje, kto to vlastne ten Peter Košč je.

Nuž, veľkému slávnemu investigatívnemu tímu redakcie ušlo aj veľa ďalších informácií o Petrovi Koščovi, ktoré vyplývajú z verejných zdrojov.

Nuž, minimálne jeden/jedna redaktor/redaktorka bol/bola s Petrom Koščom celé roky v kontakte a žil/žila z jeho tipov, samozrejme isto iba vo verejnom záujme. (Rovnako ako Marek Vagovič, ktorý zoskupenie redakcie Aktuality.sk pred časom už opustil.)

Legenda hovorí, že aj samotný Peter Bárdy prichádzal s Petrom Koščom do kontaktu.

Brat Petra Košča – Stanislav staval Petrovi Bárdymi akýsi záhradný altánok. Peter Bárdy to v neformálnych debatách zľahčuje a tvrdí, že „však je to iba obyčajný robotník“, no ak by sa však pozrel do obchodného registra a iných verejných zdrojov, prišiel by na to, že to tak celkom „obyčajný robotník“ nie je. Možno by mu s tým mohli pomôcť Laura Kellöová a Martin Turček.

Pravda však je, že Stanislav Košč má pracovné aktivity s jedným novinárom – Martinom Čurdom, ktorý ozaj pútavo píše o hobby témach a poskytuje kvalitné poradenstvo v oblasti záhradníctva.

Otázkou však aj tak zostáva, ako, kedy a prečo sa Stanislav Košč s Petrom Bárdym, ktorý vedie redakciu s obrovským výtlakom, vlastne spojili.

Ak by sme sa na vyššie uvedené pozerali optikov inkvizítorov z redakcie Aktuality.sk a denníka N, museli by sme Petra Bárdyho pranierovať až do jeho úplného vyčerpania a zničenia.

Zastávam však názor, že novináŕ Peter Bárdy sa môže stýkať s kým chce a je to iba jeho vec. Ovšem, ak absolútne nekriticky nepreberá všetky tipy a sám si nevyhodnocuje motiváciu pri poskytovaní informácií od takejto osoby.

Veľké pochybnosti však vyvoláva to, že Peter Bárdy niekoľko týždňov ignoruje otázky týkajúce sa jeho vzťahu s Petrom Koščom a aj okolností za akých prišiel do kontaktu s jeho bratom Stanislavom.

Škandál je to, že manželka Petra Bárdyho je príslušníčka policajného zboru a v súčasnosti pôsobí ako hovorkyňa policajného prezídia. Prichádza teda do kontaktu s informáciami od novinárov a informáciami pre novinárov. (Niekedy aj o Petrovi Koščovi.)

Spomínaná legenda rovnako hovorí, že aj Denisa Bárdyová prichádzala do kontaktu s Koščom. Na otázky však podobne, ako jej manžel, nereaguje.

Policajný prezident Štefan Hamran na margo kontaktov riaditeľa NBÚ Petra Konečného s Petrom Koščom pre portál Postoj.sk uviedol: „…

svoj vzťah potvrdil k pánovi Koščovi a Košč je naozaj medzinárodne hľadaný zločinec, je kľúčovou postavou v tejto vojne jednotlivých bezpečnostných zložiek a je na červenom obežníku Inertpolu ako hľadaný zločinec a v polícii by to zakladalo dôvod na okamžité prepustenie zo služobného pomeru. Ak udržiavate kontakty s kriminálne závadovými osobami, nemá čo hľadať v policajnom zbore. Akože keď to šéf NBÚ potvrdí, že s takým človek má väzby, má vzťahy, pre mňa osobne je to problém a naozaj potom je naštrbená dôvera ani nie k tej inštitúcii ale k tej osobe,…“

Z tohto vyjadrenia plukovníka Štefana Hamrana vyplýva, že s Denisou Bárdyovou sa už malo začať konanie o prepustení zo služobného pomeru. Šéf polície však na otázky či o tomto kontakte vie, či bude tieto informácie preverovať a ako bude konať ďalej, ignoruje.

JNS



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *