11. mája 2024

Je veľmi smiešne hrať sa na veľkého medzi malými. Aj najväčší medzi krpatými je z pohľadu veľkých stále len krpatý.

0

Lucia Ďuriš Nicholson, matka politickej strany Jablko sa rozhovorila o jednej z tragikomédií v politike. Žiada jednoznačné vyhlásenia!

Lucia Ďuriš Nicholson, aktuálne europoslankyňa, ktorá zanechala SaS a vytvorila novú politickú stranu Jablko sa na sociálnej sieti rozhovorila o tom, čo jej vychádza z tragikomédie spájaní politických strán, ale aj o odvahe veľkých lídrov malých strán.

„Najskôr 5 vecí, ktoré mi vychádzajú z tragikomédie o spájaní politických strán,“ píše Ďuriš Nicholson.

-Je veľmi smiešne hrať sa na veľkého medzi malými. Aj najväčší medzi krpatými je z pohľadu veľkých stále len krpatý.

-Čím je malý menší, tým smiešnejšie na ňom vyzerá veľké ego.

-Najhorším začiatkom dohody medzi malými je začať sa deliť – napríklad na malých malých, menších a najmenších.

-Najlepší začiatok je uvedomiť si veľkosť nepriateľa, proti ktorému sa malí môžu spojiť do niečoho väčšieho.

-Kompromis je vtedy naozaj dobrým kompromisom, ak každý zo zúčastnených odchádza z rokovaní o kompromise trochu nespokojný.

Jablko je podľa nej otvorené spájaniu

„Aktuálne sme v rokovaniach a kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič. Sme si vedomí toho, že spájaním stratíme Jablko – názov, z ktorého sa niektorí smiali, iní plakali a mnohým sa veľmi páčil. Tak chutí kompromis – ako straty a nálezy,“ vysvetľuje Ďuriš Nicholson.

Europoslankyňa si je podľa svojich slov vedomá toho, že krajina sa v septembrových voľbách rúti do obrovského rizika návratu mafie, zlodejov, spiatočníkov a garantov nešťastného konca Slovenska, ktoré potrebuje vizionárov a reformátorov, nie populistov.

A sľubuje, že chce urobiť všetko pre vznik slušnej spojenej alternatívy.

„Zároveň veľmi jasne hovoríme, že kvôli Jablku neprepadne ani jeden jediný hlas demokratického voliča. Ak napriek nášmu úsiliu nedôjde k spájaniu menších strán alebo ak nebudeme v letných priekumoch atakovať hranicu zvoliteľnosti, jednoducho so vztýčenou hlavou odporučíme naším voličom voliť inú stranu demokratického spektra,“ píše na sociálnej sieti.

„Takéto jednoznačné vyhlásenia by teraz mali novinári aj voliči žiadať od lídrov strán, ktoré podľa preferencií nemajú istý vstup do parlamentu. Ktorý z tých veľkých lídrov malých strán dokáže takto jednoznačne komunikovať? Ani jeden. Samé blá-blá-blá. Možno majú veľké egá, ale veľmi malú odvahu. Som rada, že nám v Jablku odvaha nechýba,“ dodáva.

Reaguje Ďuriš Nicholson z Jablka na Hegerových Demokratov?

Na nedeľnom (21.5) rokovaní sa zišli mimoparlamentné strany Demokrati, Modrí – Európske Slovensko, Most-Híd 2023 a zoskupenie Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana.

Demokrati uviedli, že dali férovú ponuku na spoločný postup, ktorú ostatné strany odmietli. Rokovania o spájaní sú podľa predstaviteľov strany nateraz uzavreté a strana sa sústredí na vlastnú kampaň.



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *