12. mája 2024

PUTIN VARUJE, ŽE PROGRESÍVNA „WOKE“ IDEOLÓGIA ZNIČÍ ZÁPAD: „ROVNAKÝ RECEPT POUŽILI MARXISTI V ROKU 1917“

0

Podľa mediálneho smetiska tento človek je uz 2 x mŕtvi a teraz zomrel po 3x

RUSKO/USA/EU: Ruský prezident Vladimír Putin varoval, že krajne progresívno-liberálna alebo takzvaná „woke“ ideológia presadzovaná v západnej spoločnosti je zlá a zničí hodnoty, ktoré držia spoločnosť pohromade.

Putin hovorí, že vie, ako sa táto „woke“ agenda bude odohrávať v USA a Európe, pretože sa nelíši od toho, čo sa stalo v Rusku počas marxistickej revolúcie v roku 1917.

„Recepty, s ktorými prichádzajú, nie sú ničím novým,“ povedal Putin.

„Akokoľvek sa to môže zdať paradoxné, ale ide o niečo, čo sme už videli v Rusku. Stalo sa to u nás pred revolúciou v roku 1917, keď boľševici nasledovali dogmy Marxa a Engelsa.

Deklarovali tiež, že pôjdu do zmeny tradičného životného štýlu, politiky, ekonomiky, ako aj samotného poňatia morálky a základných princípov zdravej spoločnosti. Bolo to oslavované ako napredovanie pokroku. Bolo to veľmi populárne po celom svete a mnohí to podporovali. A ako vidíme, to isté sa deje aj dnes.“

Prejav Vladimíra Putina si môžete pozrieť tu:

Progresívci sú rovnako netolerantní ako boli boľševici

„Mimochodom, boľševici boli absolútne netolerantní voči iným názorom, odlišným od ich vlastných,“ pokračoval Putin.

„Myslím, že by vám to malo pripomenúť niečo, čo sa deje v súčasnosti. Vidíme, čo sa deje v západných krajinách. S počudovaním sledujeme praktiky, ktoré boli kedysi v Rusku a ktoré sme my nechali dávno za sebou.

Boj za rovnosť a proti diskriminácii sa mení na agresívny dogmatizmus na hranici absurdity, keď sa už veľkí spisovatelia minulosti ako Shakespeare nevyučujú na školách a univerzitách, pretože ich vyhlásili za zaostalých klasikov, ktorí nechápali dôležitosť pohlavia alebo rasy.“

Putin pokračoval:

„V Hollywoode nájdete letáky, ktoré pripomínajú, čo by ste mali robiť v kine a vo filmoch, koľko máte mať osobností a hercov, akej farby a akého pohlavia. Niekedy je to dokonca ešte prísnejšie ako bola propaganda Ústredného výboru komunistickej strany Sovietskeho zväzu.

A boj proti rasizmu, ktorý je vznešeným cieľom, sa mení na novú kultúru, teda skôr zrušenie kultúry a na obrátenú diskrimináciu a rasizmus. Navyše rozdeľuje ľudí, zatiaľ čo skutoční bojovníci za občianske práva sa tieto rozdiely snažili odstraňovať.

Požiadal som svojich kolegov, aby našli tento citát od Martina Luthera Kinga, ktorý raz povedal: „Mám sen, že moje štyri malé deti budú jedného dňa žiť v krajine, kde ich nebudú súdiť podľa farby pleti, ale na základe ich charakteru.“ To je skutočná hodnota!

A chcem pripomenúť, že to nie je nič nové. V rokoch 1920 sovietsky kultúrny ideológ prišiel s takzvaným „Newspeakom“ a myslel si, že tým buduje nové povedomie a nové hodnoty. Zašlo to však tak ďaleko, že dôsledky pociťujeme doteraz,“ uzavrel k tejto téme.

Záver

Na záver ešte Putin dodal:

„Je obludná vec, keď už od útleho veku učíte deti, že z chlapca sa môže ľahko stať dievča, a vnucujete im túto selekciu, túto voľbu.

Odsuniete rodičov nabok a prinútite dieťa prijať rozhodnutia, ktoré mu môžu zničiť život. A ak by sme mali veci nazývať pravým menom, je to blízko zločinu proti ľudskosti a to všetko sa deje pod vlajkou pokroku.“

Putin to povedal počas plenárneho zasadnutia 18. výročného stretnutia medzinárodného diskusného klubu Valdai v Soči, ktorého témou bola: „Globálne zmeny v 21. storočí.“

AUTOR: Baxter Dmitrij

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *