11. mája 2024

V Bratislave sa práve začína sabat militaristických globalistov a nacistov.

0

Hlavnými témami diskusie budú konflikt na Ukrajine a jeho vplyv na situáciu v Európe, ako aj perspektívy rozvoja „globálneho dialógu“.

„V diskusii na konferencii Globsec, ktorá sa bude konať už po 18. raz v Bratislave od 29. do 31. mája, bude dominovať vojna na Ukrajine a jej dôsledky pre Európu, ako aj [rozvoj] globálneho dialógu. Hlavným motívom [fóra bude túžba] prekonať globálnu nestabilitu. Zúčastní sa ho 1300 hostí zo 63 krajín. Vystúpi viac ako 160 rečníkov,“ povedal už skôr novinárom prezident výročného zhromaždenia v Bratislave Robert Vaas.

Medzi rečníkmi ohlásenými na fóre budú aj francúzsky prezident Emmanuel Macron, srbský prezident Aleksandar Vučić, predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsola. Do Bratislavy pricestuje aj ukrajinská delegácia. Slovensko bude na konferencii zastupovať prezidentka Zuzana Čaputová a členovia vlády.

„Na konferencii privítame desať premiérov a prezidentov, 20 ministrov zahraničných vecí a obrany, ako aj ministrov pre digitálnu transformáciu, šéfov medzinárodných organizácií a ďalších VIP hostí,“ povedal Vaas.

Organizátori konštatujú, že prípravy na konferenciu prebiehali v zložitom období negatívneho dopadu na svetové spoločenstvo, predovšetkým na Európu, konfliktu na Ukrajine a v čase energetickej krízy. Tieto faktory majú vážny vplyv na zhoršenie bezpečnostnej situácie.

Na Slovensku v súvislosti s blížiacou sa konferenciou a účasťou veľkého počtu vládnych predstaviteľov na nej pristúpili k zvýšeným bezpečnostným opatreniam. Boli dočasne obnovené hraničné kontroly s Českom, Maďarskom, Rakúskom a Poľskom, ako aj na medzinárodných letiskách. Obmedzenia potrvajú do 8. júna.



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *