16. mája 2024

Nestarajte sa do cudzích vecí ! Lavrov americkému veľvyslancovi o dodávkach zbraní z Južnej Afriky do Ruska.

0

RUSKO/USA: Veľvyslanec Spojených štátov v Pretórii, ktorý tvrdil, že ruská loď údajne viezla zbrane z Juhoafrickej republiky do Ruska, by mal „vedieť, kde je jeho miesto a nemiešať sa do cudzích vecí“.

Vyhláil to dnes, 31. mája, ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov na tlačovej konferencii, informuje agentúra TASS

„V akejkoľvek oblasti našej spolupráce, ak majú účastníci nejaké otázky, riešime ich prostredníctvom bilaterálnej linky. Ak sa niečo zdalo americkému alebo akémukoľvek inému zámorskému veľvyslancovi, potom vo všeobecnosti mu treba ukázať, kde je jeho miesto a nemiešať sa do záležitostí iných ľudí,“ povedal Lavrov. „Pokiaľ ide o tému dodávok zbraní, ešte raz zdôrazním: my nikdy neporušujeme medzinárodné normy, ale naši západní kolegovia ich porušujú deklarujúc neutralitu vo vzťahu k udalostiam na Ukrajine a pumpujú túto krajinu obrovským množstvom moderných diaľkových a všeobecne nebezpečných zbraní, aj pre tých, čo ich používajú, mám na mysli napríklad náboje s ochudobneným uránom.“

Lavrov takto komentoval slová amerického diplomata, ktorý sa domnieva, že ruské plavidlo s názvom „Lady R“ viezlo zbrane z Južnej Afriky do Ruska.

ZDROJ:  TASS/NF



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *