14. mája 2024

Dag Daniš – Pozývací list. Autori „pozývacích listov“ si asi uvedomili, že majú na krku vážnu kauzu.

0
Dag Daniš: Starší a skúsenejší majú vraj mlčať!

Dag Daniš: Starší a skúsenejší majú vraj mlčať!

Zdielajte

Pozývací list
Dag Daniš

Týmto sa dostávame k najvážnejšiemu bodu prehľadu: k výletu slovenských úradníkov do Bruselu, kde žiadali, aby špecializované protihybridné tímy NATO prišli na Slovensko a aby „čo najskôr riešili otázku slovenských volieb“. Pretože hybridnou hrozbou je „prakticky celé opozičné spektrum“ (Šimečka by sa azda mohol aj trochu uraziť).

Citované tvrdenia nie sú slová Fica ani Tarabu. Pochádzajú z úradného záznamu z rokovaní. Teda z oficiálnych dokumentov.

Ich autenticitu nikto nepoprel. Je zrejmé, že sú pravé. A zároveň sú zvrátené. Ukazujú, ako hlúpo a neprijateľne sa správajú aktivisti, ktorí vstúpili do služieb vlády – ako zástupcovia ministerstiev, policajného zboru a NBÚ.

Je to škandál, aký v histórii Slovenska nemá obdobu. Je predsa neprípustné, aby štátne úrady, ktoré sú zo zákona nestranné, vstupovali krátko pred voľbami do politického boja. A aby si na zápas proti stranám s dominantnou verejnou podporou volali pomoc zo zahraničia. Konkrétne z EÚ a z NATO.

Takéto konanie sa blíži k sabotáži. Teda k pokusu o útok na demokratický ústavný poriadok Slovenskej republiky. A službu cudzej moci.

Autori „pozývacích listov“ si asi uvedomili, že majú na krku vážnu kauzu. A nasadili osvedčené zbrane: informácie označili za konšpirácie a hoaxy. Policajný zbor reagoval, že tvrdenie o žiadosti zástupcu polície Davida Púchovského o vyslanie protihybridných tímov NATO proti opozícii sú hoax. Hm. Iste, iste. Púchovský žiadal len o vyslanie tímov NATO na Slovensko, aby pomáhali odhaľovať hybridné hrozby. Žiadosť, aby riešili voľby a opozíciu, neprišla od zástupcu polície Davida Púchovského. Žiadal o to zástupca ministerstva vnútra Daniel Milo. Ten istý Daniel Milo, ktorý roky pracoval pre Globsec.

Krútia sa ako malé deti…

V istom zmysle je to dobré. Asi im došlo, že to nemohli myslieť vážne. Ako niečo, čo by sa dalo verejne vysvetliť a verejne obhájiť. Nejde to. Ani Pellegrini, ani Fico, ani Taraba predsa neslúžia ako agenti ruskej tajnej služby. Len kritizujú politiku vlády a politiku NATO. A to sa hádam v slobodnom západnom svete ešte stále smie. Alebo?

Účastníci výletu v Bruseli to škaredo prehnali. Prestrelili.

V slušnej spoločnosti, ktorá si ctí právo, poriadok, slobodu a demokraciu, by za to mali niesť zodpovednosť. Takéto praktiky sa predsa nedajú tolerovať alebo prehliadať. Ani zakrývať v štýle „lebo Fico“.

Tu už predsa nejde o Fica. V hre je to, či tu bude partia aktivistov vo vládnych funkciách diktovať pravidlá hry. A manipulovať voľby tak, aby sa im páčil ich výsledok. Teda tak, aby bola väčšina spoločnosti odstavená. Ako nehodná. Alebo ako hrozba.

Možno to ešte niektorým nedochádza, ale títo ľudia sú mimoriadne, mimoriadne nebezpeční. Sú vážnou hrozbou pre slobodu, suverenitu a demokraciu.

Asi netreba dodávať, že kým sa tu budú hrať na vládne či mediálne autority, dovtedy bude vo väčšine spoločnosti pretrvávať nedôvera k úradom a médiám. A k línii, ktorú predpisujú.



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *