16. mája 2024

NAJVÄČŠÍ TANKOVÝ ÚTOK CELEJ VOJNY! … ODRAZENÝ V NOCI NA DNEŠOK RUSI PRI DEDINE РАБОТИНО Najmodernejšie zbrane NATO boli ľahko porazené

0

NAJVÄČŠÍ TANKOVÝ ÚTOK CELEJ VOJNY! … ODRAZENÝ V NOCI NA DNEŠOK RUSI PRI DEDINE РАБОТИНО Najmodernejšie zbrane NATO boli ľahko porazené v nočnom boji ruskými jednotkami. Leopard 2A6 a Bradley M2 úplne zlyhali v súboji s Rusmi! Analýza!

UKRAJINA: Podľa najnovších ruských analýz z rána Ukrajinci počas dnešného nočného útoku prvýkrát na diaľku zamínovali ruské zadné cesty, ktoré sa používajú na zásobovanie bojiska v Работино a na zásobovanie ruských posíl. Ukrajinci tiež poslali nové úderné kolóny blízko bojiska. Zdá sa, že hlavná bitka sa ešte len odohráva. Rusi tvrdia, že presnú vzdialenú ťažbu ich prístupových ciest na bojisko v Работино môžu Ukrajinci vykonávať len na základe vojenskej satelitnej špionáže. Spojené štáty, ktoré sú jediné na Západe s touto schopnosťou, monitorovali a vyhodnocovali systém ruskej logistiky, rozmiestnenie skladov a zásob a miesta koncentrácie rezerv. Dnešná ťažba týchto ruských trás na bojisko je prvým moderným prvkom ukrajinskej ofenzívy od 4. júna.

Východne od zničenej priehrady Kakhov neďaleko obce Работино sa kyjevské velenie rozhodlo prelomiť ruskú obranu v noci z 9. na 10. júna najmasívnejším obrneným útokom celej vojny. Podľa rozhlasových správ Gosudaru sa hlavný útok začal v piatok krátko po deviatej hodine večer nášho času a skončil asi hodinu po polnoci. Rusi útok odrazili a podľa správ opäť zničili stovky kusov západných tankov a ťažkých obrnených vozidiel. Na mape, Работино je v štíte! Ukrajinci sa už týždeň snažia prebojovať do Tokmaku a potom do Melitopolu na pobreží Azovského mora.

Ukrajinci dnes večer prvýkrát nastúpili proti Rusom hlavne v najmodernejších západných tankoch a bojových vozidlách, tentoraz rozdelili svoju útočnú formáciu na 10 hlavných obrnených kolón. Pomyselným centrom ukrajinského útoku sa stala ruská dedina Работино. Tvrdé boje prebiehajú pred ním od 4. júna a Kyjev celý týždeň hádže na dedinu jednu samovražednú obrnenú kolónu za druhou, strieľa na ňu raketami HIMARS a možno aj všetkými delami, ktoré mu zanechala munícia. Ruské jednotky však stále držia Работино! (K 02.49 10. júna.) V dnešnej analýze sa najprv pozrieme na najdôležitejšie výsledky bojov, pretože zatiaľ sa ukázalo, že ruské zbrane sú jednoznačne lepšie ako západné. A na najväčšie prekvapenie najmä v noci!!!! Kedy generáli NATO hovoria, že by mali zlyhať!!!!

Leopard 2A6 je dnes považovaný za najlepší tank NATO. Verzia 2A7 je len malým konzervatívnym vylepšením verzie 2A6, takže sa neposudzuje samostatne. V porovnaní s verziou 2A6 zakúpenou českou armádou Černochová je verzia 2A4 vybavená úplne novým výrazne vylepšeným pancierovaním, zbraňou a senzormi. Do noci 8. júna Ukrajinci nasadili len staré 2A4, ktoré v Sýrii teroristi ISIL ľahko zničili starými protitankovými granátometmi z osemdesiatych rokov, a ešte staršie Leopardy 1, ktoré sú porovnávané s ruskými T-55. V noci zo 7. na 8. júna poslali Ukrajinci kombinované kolóny pozostávajúce z ich najlepších zbraní Leopard 2A6 a ťažkých amerických obrnených vozidiel Bradley M2 proti obrane obce Работино. A stalo sa niečo nečakané! Rusi, Západom zosmiešňovaní ako outsideri v nočnom boji, nemilosrdne zničili celé ukrajinské kolóny najmodernejších západných tankov a obrnených vozidiel skôr, ako stihli vystreliť.

Ruské špeciálne sily, ktoré boli v noci v prednej časti bojiska a pozorovali pohyby ukrajinských kolón, nasmerovali ruské nočné vrtuľníky a bojové letectvo smerom k nim. Hneď ako dorazili nad bojisko, ruský Spetsnaz, s vynikajúcimi rádiovými rozkazmi, okamžite zastavil všetku ruskú paľbu vrátane delostreleckej paľby. Na bojisku, tesne pred útokom ruských nočných vrtuľníkov a útočných lietadiel proti tankom A26 a vozidlám M2, strieľali iba Ukrajinci. Teplotné podpisy západných vozidiel tak boli ľahko rozpoznateľné pre operátorov ruských vrtuľníkov a útočných lietadiel na navádzacích monitoroch, pretože ukrajinské obrnené kolóny ešte nevystrelili na Rusov, pretože ešte neboli v dosahu, a ukrajinské delostrelectvo, ktoré ako jediné strieľalo v okamihu ruského leteckého útoku, nestrieľalo do oblasti svojich obrnených kolón, ale na Rusov. V tomto okamihu ruskí piloti vystrelili z nízkeho letu nad hĺbkou vlastnej zostavy protitankovej rakety Whirl dlhého doletu riadenej laserom. Rakety Vichr 9K121 majú efektívny dosah 12 km a útočia na cieľ rýchlosťou Mach 1,8. Následky raketových dopadov boli smrteľné pre Leopard A26 aj Bradley M2 a americkí vojenskí analytici predpokladajú, že celé posádky revali! Z ruskej strany to bol učebnicový príklad profesionálneho nočného boja v súhre letectva, pechoty, delostrelectva a Spetsnaz, v ktorom sú tepelné, ľahké a požiarne manévre a kamufláž hlavným princípom prežitia. (Krásne video – ako sa skončí súboj rakety TOW (USA) vystrelenej z Bradleyho raketou Vichr vypálenou z Ka-52. Všimnite si, ako Ukrajinci žiaria na termovízii! Tesne predtým, ako ho zasiahne ruská smršť, jeden Bradley vystrelí svoju raketu TOW, ale má polovičný dolet a po zničení Bradleyho smršťou stráca navádzanie.)

Zatiaľ čo obrnené vozidlá pechoty Bradley M2 boli raketovým zásahom zničené podľa očakávania, pretože ani ich ťažké pancierovanie nevydrží raketový útok, opakované zničenie Leoparda 2A6 jediným raketovým zásahom definitívne potvrdilo hodnotenie tých vojenských analytikov, ktorí od začiatku konfliktu na Ukrajine tvrdili, že Leopard 2A6 je určite zastaraný koncept tanku, ktorý už nebude mať šancu prežiť na bojisku. Pre porovnanie, moderné ruské tanky T-90 Proryv a teraz väčšina hlavných starých typov tankov, ktoré Rusi používajú na bojisku, nesú špeciálne nové ľahko obrnené kryty tankových veží a motory, ktoré vytvárajú zvláštnu strechu nad tankom a pokrývajú jeho boky. Účelom týchto zariadení je tepelne maskovať vežu a motor a vytvárať falošné tepelné stopy v bezprostrednej blízkosti nádrže a sekundárne tento štít zachytáva raketové útoky, ktoré explodujú až 1 meter nad vežou alebo motorom. Celý T-90 Proryv je teraz skrytý vo vnútri ľahko pancierového plášťa a hlavné časti nádrže sú navyše pokryté tepelnou kamuflážou až do hrúbky 15 cm. Pre porovnanie, tu je video z bojiska, v ktorom ruský tanker ukazuje hlavné prvky tepelnej a protiraketovej obrany T-90 Proryv. Poznámka – najnovšia verzia T-90 Proryv má vežu zabalenú v tepelnom boxe a strechu nad ňou! (Tu je druhé video.) Západné tanky sú oveľa väčšie ako ruské, takže bude veľmi ťažké na ne namontovať tieto prvky bez vytvorenia obrovských príšer. Možno kvôli tejto schopnosti tankov T-72 a T-90 byť ľahko zabalené v ochrannom boxe, Rusi opustili výrobu ARMAT.

  • Ďalšie video – zničenie ďalších 2 Leopardov pri spoločnej práci – Spetsnaz a motorizovaní strelci.
  • Video – Útok vrtuľníkom na kolónu tankov a obrnených vozidiel 8. júna.
  • Video – jedinečné ukrajinské video, ktoré ukazuje, ako konvoj vozidiel Bradley po prvom ruskom útoku panikári a ukrajinské vozidlá sa začínajú ničiť vlastnou streľbou na vzdialenosť 5 metrov!!!!! Ako sme tvrdili v našich predchádzajúcich analýzach, Ukrajinci nie sú dostatočne vycvičení na boj v práporových formáciách. Panikária a rýchlo strácajú orientáciu na bojisku. Sú nebezpečnejší pre seba ako pre Rusov. Je zbytočné posielať ich na istú smrť, kým nie sú vyškolení. Dokonca ani západná technológia im nepomôže, kým ich vodca Zelenskyj nepochopí, že uniformovaní greenhorns nevyhrajú jeho vojnu bez dlhého výcviku. Výcvik posádky tanku alebo bojového vozidla trvá najmenej rok!!

Ukrajinské velenie tvrdohlavo popiera všetky obete. Starší seržant 47. šokovej brigády Magura, ktorá bola novovytvorená a vybavená pre túto ofenzívu, Valery Markus, alias Magura, veterán kampane proti povstalcom v roku 2014, dokonca včera varoval všetkých Ukrajincov a novinárov v kyjevských mainstreamových médiách, aby nešírili ruskú propagandu o masívnych ukrajinských stratách západných obrnených vozidiel a neverili správam nemeckého bulvárneho denníka BILD, ktorý včera tieto straty potvrdil. V opačnom prípade sa budú musieť čoskoro ospravedlniť za svoje protivlastenecké aktivity! Citát seržanta Maguru: Radšej držte hubu, aby ste sa neskôr nemuseli ospravedlňovať!!!!

AUTOR:  Michael Svatoš



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *