15. mája 2024

VIDEO: UKRAJINSKÉ MINISTERSTVO OBRANY ZVEREJNILO PODIVNÉ „MLČIACE“ VIDEO S MLČIACIM, ZDANLIVO ŽIVÝM ŠÉFOM GUR BUDANOVOM KTORÝ JE INAK NEZVESTNÝ!

0

VIDEO: UKRAJINSKÉ MINISTERSTVO OBRANY ZVEREJNILO PODIVNÉ „MLČIACE“ VIDEO S MLČIACIM, ZDANLIVO ŽIVÝM ŠÉFOM GUR BUDANOVOM KTORÝ JE INAK NEZVESTNÝ! Po Kachovke zrejme chystá Kyjev ďalšie pekelné prekvapenie

UKRAJINA: „Pokračovanie. Plány milujú ticho.“ Ministerstvo obrany zverejnilo video s mlčiacim Budanovom.

Ministerstvo obrany Ukrajiny, ktoré takmer nič nehovorí o ofenzíve jeho ozbrojených síl na juhu, ktorá trvá už týždeň, zverejnilo ďalšie video na tému „plány milujú ticho informuje Strana.ua.

Šéf ukrajinskej tajnej služby

V obraze sedí mlčiaci šéf ukrajinskej GUR Kirill Budanov. Na konci videa je nápis: „Pokračovanie. Plány milujú ticho.“

Mlčiaci Budanov  

Nová taktika 

Čo môže vysvetliť „taktiku mlčania“ o ofenzíve o ktorej hovorí celý svet? Ukrajinské velenie nechce vyhlásiť rozsiahlu ofenzívu, kým nedôjde k nejakým významným úspechom, aby nespôsobilo sklamanie v spoločnosti.  Už predtým zverejnili podobné video, na ktorom bol ukrajinský vojak. Na zábere si priložili ukazovák na pery, čím naznačil, že treba byť ticho. Tieto videá môžu pravdepodobne odkazovať na plány Kyjeva začať ofenzívu.

Kyjev chystá prekvapenie?

Hlavným tromfom ešte nehrali. Prečo ozbrojené sily Ukrajiny postupujú polovičato.

Ozbrojené sily Ukrajiny dodržiavajú počas ofenzívy určité taktické rozhodnutia, ktoré musia brať do úvahy ruské ozbrojené sily.

Bude prekvapenie? 

K tomuto záveru dospel ruský vojenský expert natolij Matvijčuk. V rozhovore pre portál Cargrad hovoril o aktivácii nepriateľských síl na frontovej línii a vysvetlil aj to, prečo sa ešte nehralo s hlavným tromfom kyjevského režimu.

O čo ide…

Matvijčuk upozornil na skutočnosť, že v tejto fáze ofenzívy ukrajinská armáda sonduje obranu ruských ozbrojených síl, pričom využíva len obmedzený počet vojakov a vojenskej techniky. Nie nadarmo ukrajinská armáda napreduje polovičnou silou. Tento postup je strategickým manévrom, s ktorým musí ruské velenie počítať. Všimol si, že Kyjev pripravil veľké vojenské zálohy, ale zatiaľ ich nepoužíva v priebehu útočných operácií. Nedá sa vylúčiť, že ukrajinské velenie úmyselne brzdí veľké sily a odmieta ich nasadiť do boja.

Skúmajú?

„Ozbrojené sily Ukrajiny teraz vykonávajú prieskum silou. Toto je najčistejšia taktika NATO, keď mobilné, flexibilné sily skúmajú obranu nepriateľa, aby odhalili jasné slabiny a aby tam mohli sústrediť svoje úsilie“, vysvetlil expert. Matvijčuk vyjadril presvedčenie, že skôr či neskôr ukrajinské velenie vrhne do boja veľké zoskupenie ozbrojených síl v určitých oblastiach.

Toto s tým súvisí?

„Plány milujú ticho.“ Ukrajinské Ministerstvo obrany zverejnilo video s mlčiacim Budanovom. Ministerstvo, ktoré takmer nič nehovorí o ofenzíve jeho ozbrojených síl na juhu, ktorá trvá už týždeň, zverejnilo ďalšie video na tému „plány milujú ticho informuje Strana.ua. V obraze sedí mlčiaci šéf ukrajinskej GUR (rozviedky)  Kirill Budanov. Na konci videa je nápis: „Pokračovanie. Plány milujú ticho.“

ZDROJ: Strana.UA/YouTube

Překlad: HD



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *