15. mája 2024

Fox News: Trumpa prepustili zo súdu v Miami bez akýchkoľvek podmienok

0

USA: Fox News: Trump bol vyhlásený za nedotknutého, bezpodmienečne oslobodený súdom v Miami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho pobočník Walt Nauta boli prepustení zo súdu v Miami bez akýchkoľvek podmienok, uvádza Fox News.

Ako spresnili, bývalá hlava štátu a jeho podriadení boli uznaní za osoby, ktoré neboli naklonené úteku. Podľa CBS News zase Trump nebol obmedzený vo svojom pohybe, vrátane cestovania do zahraničia.

Médiá už skôr informovali, že bývalý americký vodca na súdnom pojednávaní v Miami odmietol priznať vinu za nesprávne uchovávanie utajovaných dokumentov a marenie spravodlivosti.

Škatule s materiálmi rôzneho stupňa utajenia až po najvyšších agentov FBI nájdených v Trumpovom sídle na území klubu Mar-a-Lago na Floride. Tam sa podľa vyšetrovacích materiálov od januára 2021 do augusta 2022 konali akcie pre „desaťtisíce členov a hostí“ klubu a neboli podmienky na „uchovávanie, držbu, prezeranie, vystavovanie alebo prerokovanie tajných dokumentov .”

Trump označuje trestné konanie za zasahovanie do nadchádzajúcich prezidentských volieb, na ktorých sa mieni zúčastniť, a pripomína, že tajné dokumenty sa našli aj v súkromnej kancelárii a dome súčasného amerického prezidenta Joea Bidena, ktorý zatiaľ nebol obvinený.

Ilustračné foto: Bryan Woolston/AP Photo/screenshot

ZDROJ: Fox News/CBS News



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *