14. mája 2024

Miro Heredoš bije na poplach: VŠETKO JE INAK! KRUTÁ PRAVDA O ÚSTAVNOM ZÁKONE O HOTOVOSTI. Kotlebovci protestujú proti tvrdeniu že hlasovali proti hotovosti: boli sme proti pozmeňujúcemu návrhu SaS-kára Viskupiča!

0

HEREDOŠ: ECB nesúhlasí s právom na hotovosť a napadne zmeny, ktoré schválila NR SR!

SLOVENSKO: Až sa čudujem, čo tu „opozícia“ trieska o úspechu s ústavným právom na hotovosť. Oni si asi naozaj myslia, že my občania „žerieme seno“.

Takže postupne, čo sa naozaj schválilo 111 poslancami (zobral by som im do jedného plat, lebo to, čo pustili do Ústavy SR je presne opak, čo chcú občania)!

Ľudia budú mať právo na hotovosť v Ústave SR.

Do Ústavy SR sa však dostala aj iná novinka – prevádzky budú môcť odmietnuť prijať hotovosť z „primeraných dôvodov“ – čo je PRÁVE TERAZ bez zákonného dôvodu zakázané.

Kto odmerá, alebo stanoví čo sú to „primerané alebo všeobecne uplatňované dôvody“?

Túto úpravu doplnil poslanec SaS Marián Viskupič a súhlasilo s ňou aj 111 poslancov.

Poslanci NR SR tak presadili opak toho, čo chceli – garantované právo na používanie hotovosti nakoniec oslabili.

DEFAKTO NÁS VYDALI EŠTE RÝCHLEJŠIE V ÚSTRETY ZBAVENIA SA HOTOVOSTI A TO ÚSTAVNÝM SPÔSOBOM!

Ruky dolámať týmto ľuďom by bolo málo. A oni to ešte prezentujú ako úspech, ktorý vybojovali pre nás občanov.

To sú tí „národní“ poslanci z Republiky a SNS v parlamente, ktorí takto v druhom čítaní hlasujú v prospech Viskupiča!?

Hlasovala za to opozícia!!! Toto je opozícia?

VISKUPIČOV NÁVRH

Teraz sa pozrime na to, ktorí šiesti poslanci NR SR odmietli Viskupičov návrh pri zmene Ústavy SR a schválenia práva na hotovosť.

Viskupičov návrh v 2. čítaní defakto zmaril zmysel práva na hotovosť v Ústave SR a proti tomuto nezmyslu hlasoval iba títo šiesti poslanci.

Martin Beluský, Marek Kotleba, Peter Krupa, Stanislav Mizík, Rastislav Schlosár a Magdaléna Sulanová

To sú poslanci ĽSNS.

Predožený návrh mal nasledovné znenie:

(1) Vydávanie hotovosti ako zákonného platidla sa zaručuje.

(2) Každý má právo vykonať platbu za nákup tovarov a poskytnutie služieb v hotovosti zákonným platidlom.

(3) Zákon ustanoví podmienky a obmedzenia práva podľa odseku 2.

V druhom čítaní však poslanec za SaS Viskupič navrhol, aby sa odsek 2 doplnil nasledovným znením:

„pričom prijatie takejto platby možno odmietnuť len z primeraných alebo všeobecne uplatňovaných dôvodov. Právo vykonať hotovostnú operáciu v banke alebo pobočke zahraničnej banky sa zaručuje.“

Poslanci za ĽS Naše Slovensko ako jediní pochopili, že takéto všeobecné znenie bez vykonávacieho predpisu prakticky bude znamenať opak.

Ktokoľvek, kto nebude chcieť prijímať hotovosť sa vyhovorí na všeobecne uplatňované dôvody. Ústava mu to bude dovoľovať.

Preto hlasovali PROTI tomuto pozmeňovaciemu návrhu:

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=50474

Za zákon ako celok boli ZA:

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=50476

FINÁLE

Ako je možné, že SMER, HLAS, REPUBLIKA hlasovali ZA Viskupičov návrh a tvária sa, ako zaručili hotovosť???

 Hlasovali ZA návrh Viskupiča!!!

Úplne podlo dali ZA a bez mihnutia oka nás defakto priblížili OBMEDZOVANIU HOTOVOSTI.

Toto je opozícia čo pracuje v prospech ľudí? Nie, toto je riadená opozícia! Toto nie je skutočná opozícia!

KOTLEBOVCI kritizujú Infovojnu: KTO TO MÉDIUM PLATÍ? Obviňujú Smer

Členovia strany ĽSNS sa pustili do kritiky alternatívneho média Infovojna. Prekáža im tvrdenie, ktoré v tomto rádiu malo zaznieť o poslancoch Kotlebovej strany.

Nervozita z Kotlebovcov?

Predseda Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba vo svojom statuse na Facebooku napísal, že Infovojna hrubo klame a závadza.

Internetové rádio sa podľa Kotlebu „úplne odkopalo“„5 rokov nás vôbec nepozýva do relácií, a keď nás spomenie, tak v dobrom fakt, že nie,“ píše rozhorčene Kotleba.

Rádio podľa Kotlebu otvorene klame o práci ĽSNS. Deje sa tak podľa neho preto, lebo snaha Ficových oligarchov dať jeho stranu úplne dole im nejde podľa plánov a títo oligarchovia vraj dobre vedia, že ich prieskumy a realita sú dve úplne odlišné veci.

„Preto toľká nenávisť a zároveň nervozita z nás Kotlebovcov. My na rozdiel od Repliky sme sa kúpiť nenechali!,“ vyhlásil Kotleba v narážke na hnutie Republika s lídrom Milanom Uhríkom.

„Takže ešte raz, aby to bolo jasné: poslanci ĽS Naše Slovensko nielenže za zakotvenie práva používať hotovosť do Ústavy hlasovali, ale sami začiatkom tohto roku ešte tvrdší zákon na ochranu hotovosti predkladali!,“ vysvetľuje šéf ĽSNS.

Infovojna vraj zavádza

K Infovojne sa vo videu vyjadril aj poslanec Národnej rady SR a člen ĽSNS Rastislav Schlosár. Infovojnu tu nazýva len „takzvaným akože alternatívnym médiom“. Tvrdí, že Infovojna šíri o poslancoch ĽSNS informáciu o tom, že údajne v parlamente hlasovali proti ústavnej ochrane hotovosti. To je podľa neho „bohapustá lož“. Schlosár vyhlásil, že všetci poslanci ĽSNS hlasovali za ústavnú ochranu hotovosti. Podľa Schlosára, jediné, proti čomu hlasovali, bol pozmeňujúci návrh poslanca za SaS Mariána Viskupiča, ktorý chcel ústavnú ochranu hotovosti zmierniť. ĽSNS je však podľa poslanca za to, aby ústavná ochrana hotovosti bola bez akýchkoľvek výnimiek.

Schlosár sa zamýšľa, prečo údajne Infovojna takéto nepravdy šíri. Kladie si otázku, kto toto médium platí a čo týmto sleduje. Podľa svojich slov by sa vôbec nečudoval, ak by to boli Robert Fico a Smer a ak by išlo o cielenú kampaň ako očierniť poslancov ĽSNS.

ZDROJ: TGM Miro Heredoš/FB Marian Kotleba



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *