15. mája 2024

Čaputová je mimoriadne poslušnou propagandistkou, nie je však skúsená ani zručná!

0

SLOVENSKO: Čaputová na Slovensku stráca podporu! Podľa bývalého ministra školstva Juraja Draxlera prezidentský palác stále živí nádej, že by sa Zuzana Čaputová mohla stať generálnou tajomníčkou NATO. Nahradila by tak bývalého nórskeho premiéra Jensa Stoltenberga. Otázne však je, či môže stáť na čele Severoatlantickej aliancie osoba, ktorá nemá žiadne skúsenosti v oblasti armády, vojenskej, či obrannej politiky. Výhodou našej prezidentky je však podľa Draxlera hlavne to, že je voči politickému západu poslušná.

Čaputová na Slovensku stráca podporu

„Zuzana Čaputová sa nijako neangažovala v boji za ekonomickú pomoc Ukrajine či bežným Ukrajincom. Zato bola mimoriadne poslušnou propagandistkou. Nahrala videá v zlej ruštine, ktorými sa akoby obracala na ruských vojakov. V ukrajinskom parlamente citovala prominentnú LBGTI nebinárnu protiputinovskú autorku Mashu Gessen. Silno sa zasadzuje za dodávky zbraní na Ukrajinu. Ak by dostala jednu z najlepšie platených a okázalých pozícií vo svetovej politike, bol by to silný impulz ďalším východoeurópskym politikom, že takto postupovať sa oplatí,“ napísal Draxler na sociálnej sieti.

Existujú však aj nevýhody, tak ako pri každej osobe, ktoré si Američania a ich spojenci, vrátane nás, uvedomujú. „Nevýhody tohto ťahu sú dve. Prezidentka je síce poslušná, ale na danú úlohu je predsa len lepšie mať niekoho aj poslušného aj skúseného a zručného. A druhou, aj keď z pohľadu istých klík len drobnou, nevýhodou je, že tu na Slovensku by daný ťah skôr ťažko poškodil domách neoconov, nazývaných aj progresívci. Národ je už tak dosť vydráždený obrannou zmluvou s USA či dodávkami zbraní na Ukrajinu. Takéto očividné vyznamenanie za poddanú rolu by len naštvalo ďalších ľudí u nás,“ pokračuje Draxler.

Washington sa na ňu možno vykašle

Najpravdepodobnejším scenárom však má byť zotrvanie Stoltenberga vo funkcii. Čaputová však váha a čaká a práve preto je podľa exministra zdĺhavé aj jej vyhlásenie ohľadom budúcej kandidatúry na prezidentku SR.

ZDROJ: E-Report



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *