16. mája 2024

Ako sa vybrali blbý a blbší na vandrovku … za vaše peniaze. Klus a Šeliga podnikli cestu do Washingtonu

0

SLOVENSKO: Poslankyňa Slavěna Vorobelová sa tentokrát na Facebooku vyjadrila k zahraničnej pracovnej ceste svojich kolegov Martina Klusa a Juraja Šeligu.

Tí v dňoch 12.-17. júna uskutočnili zahraničnú pracovnú cestu do Washingtonu, v rámci ktorej sa zúčastnili konferencie „Podpora Ukrajiny a transatlantické záujmy“.

Poslankyňa Vorobelová ich vo svojom statuse ironicky nazýva „významnými štátnikmi“ a dodáva, že si so sebou mohli zobrať aj Veroniku a Jara Naďa, „nech to má väčší efekt“.

Vorobelová tiež pripomenula, že v ruskom Petrohrade sa aktuálne koná Medzinárodné ekonomické fórum (SPIEF), ktorého sa účastí viac ako 14-tisíc návštevníkov zo 130 štátov. Ide teda podľa nej o významnú udalosť, na ktorej svoju reč prednesie aj ruský prezident Vladimir Putin.

Predstavte si, že by sa tohto medzinárodného fóra svetového formátu zúčastnili napr. Ľuboš Blaha alebo Slavěna Vorobelová. To by bolo mediálneho šialenstva o ruských agentoch, ktorí si išli pre rozkazy od Cára Vladimíra I. Dobyvateľa. To by bolo škrekotu od pisálkov a kecálkov o snahe Ruska ovplyvňovať voľby na SR cez plné tašky rubľov v snahe obnoviť Veľké Rusko,“ píše poslankyňa.

Podľa Vorobelovej by v tom prípade Naď a jeho brigádnici dva týždne šírili konšpirácie a dezinformácie o tom, ako ruské vojská pochodujú s lopatami smerom na Slovensko, hoci podľa nich nie sú schopní dobyť ani vyľudnenú dedinu na Donbase.

Poslankyňa si myslí, že je veľká škoda, že na toto petrohradské fórum nebola vyslaná oficiálna delegácia Slovenska. Vorobelová si je istá, že záujemcov o účasť by bolo aj na celú štátnu letku, či už z radov poslancov, alebo aj z radov odborníkov a podnikateľov. „Ale „našťastie“ na nejakú konferenciu o podpore Ukrajiny sme delegáciu poslali, konkrétne delegátov Šeligu a Klusa,“ konštatuje poslankyňa.

Juraja Šeligu Vorobelová ironicky charakterizuje ako „apolitického organizátora protestov za Poslušné Slovensko, teda slovenského majdanu“. Vorobelová dúfa, že tento „štátnik“ nebude opľúvať Slovensko a slovenský národ. Stačilo podľa nej tej medzinárodnej hanby, čo svojho času narobil „štátnik“ Andrej Kiska.

To sú teda náhodičky, že práve títo dvaja. Dobrý výlet, ktorý im platíte vy všetci! Alebo, žeby to platila priamo americká vláda?!,“ uzatvára Vorobelová svoje stanovisko.

ZDROJ: FB Slavěna Vorobelová



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *