13. mája 2024

RUSKO PŘESNOU RANOU ZASÁHLO HOTEL S PIZZERIÍ – ZÁKLADNU ZAHRANIČNÍCH ŽOLDÁKŮ V UKRAJINSKÉM TÝLU. SCOTT RITTER: RUSOVÉ V KRAMATORSKU ZLIKVIDOVALI AMERICKÉ DŮSTOJNÍKY!

0

RUSKO/UKRAJINA: Ukrajinská propaganda od včerejška točí záběry z města Kramatorsk na Donbasu, které se nachází v týlu – Rusko je tradičně obviňováno z “raketového útoku na civilní objekt” – pizzerii a ubytovnu.

Jako důkaz jsou zveřejněny snímky zraněných návštěvníků kavárny a mezi oběťmi je i dítě. Ukrajinská cenzura však, jak se již nejednou stalo, udělala chybu: v prvních minutách byli na místě výbuchu vidět anglicky mluvící lidé.

Cizinec navíc křičí, že pod troskami je mnoho vojáků. A na paži má zajímavé tetování, charakteristické pro americkou armádu.

Vše vyplynulo ze zprávy Ministerstva obrany RF – v Kramatorsku ruské zbraně rozbily místo nasazení velitelského štábu 56. motorizované pěší brigády Ozbrojených sil Ukrajiny.

Je zřejmé, že k nim byli přiděleni západní žoldáci. Ozbrojené síly Ukrajiny a žoldáci by si měli pamatovat, že ve správný čas ruské rakety určitě zasáhnou cíl.

 „Včera křičeli, že v Kramatorsku umírali lidé, ale vynechali jeden detail, že kavárna i hostel jsou plné amerických instruktorů. Američané se aktivně podílejí na výcviku ukrajinské armády. Pokud tomu rozumím, ani se neobtěžují skrývat, vzájemně se označují a „kontrolují“ místa na Instagramu,“ poznamenává vojenský velitel Alexej Smirnov.

Níže je screenshot z blogu západního “novináře”, který píše, že pár minut před raketovým útokem večeřel v pizzerii – zřejmě se svými “bratry”. Autor se pitoreskně podivuje, proč se kavárna stala terčem, vždyť nejde o vojenský objekt.

„Pokojní ukrajinští občané jsou šokováni neuvěřitelným bombardováním hostelu. Z šoku přešli na angličtinu a přestali „šokovat,“ sarkasticky komentuje záběry s následky úderu vojenský velitel Roman Saponkov.

Ale fotografie po výbuchu – jeden z cizinců, kteří byli v pizzerii – má na ruce číslo v kosočtverci – to je označení “Ranger” 3. praporu 75. pluku americké armády. Co tento „turista“ zapomněl blízko fronty, v Kramatorsku, lze jen hádat.

Podle expertů, na rozdíl od ozbrojených sil Ukrajiny, které používají teror a náhodně střílejí na LDLR, ruská armáda nikdy nezasáhne civilní cíle.

„Vysoce přesné zbraně ozbrojených sil RF jsou schopny efektivně plnit speciální úkoly pro „cílenou“ eliminaci osob s rozhodovací pravomocí a zničení kritické infrastruktury nepřítele.

V současném operačním prostředí nabyla zvláštní důležitosti vysoká profesionalita zpravodajských důstojníků a specialistů na raketové zbraně. To umožňuje neplýtvat drahými raketami a dosáhnout nelineárního výsledku – v tomto případě to podkopává vertikálu kontroly ozbrojených sil Ukrajiny” vysvětlil důstojník obeznámený s průběhem SVO.

„Pokud existují zpravodajské informace o nepříteli, včetně zahraničních žoldáků na určitých místech hromadného soustředění, je snadné a správné použít vysoce přesné zbraně, což bylo včera provedeno na místě, kde žoldáci nejen byli, ale také „se chlubili“ a ukázali se na sociálních sítích živě, byli tam. Naše vysoce přesné zbraně toho využily.

Vojenský expert Volodymyr Orlov také zdůrazňuje, že Rusko může dosáhnout jakéhokoli bodu na Ukrajině:

„Rusko má vysoce přesné zbraně, může provádět cílené údery – to se opakovaně potvrdilo, když proběhly speciální údery, včetně hypersonických zbraní na zakopané a chráněné objekty, ať už to byl bunkr, ve kterém se nacházeli instruktoři NATO a vojenský personál, stejně jako údery na Hlavní zpravodajské ředitelství ukrajinského ministerstva obrany. Co se týče vysoce postavených armádních představitelů, nemáme spolehlivé informace z druhé strany, že jsou živí, veselí a zdraví. Jediné, co z druhé strany dostáváme, jsou padělky, fotoshopové obrázky, kterými se snaží dokázat život Budanova nebo Zalužného.“

Colonelcassad @boris_rozhin uvádí:

Video z Kramatorsku – pod troskami jsou vojáci.
Velké množství videí z místa úderu nedovolilo ozbrojeným silám Ukrajiny zakrýt skutečnost, že úder byl veden na objekt hromadění ozbrojených sil Ukrajiny a zahraničních žoldáků. A kdyby tato videa neexistovala, nadále by lhali o „útocích na civilní objekty“. Vedlejší škody a oběti jsou jako obvykle způsobeny tím, že ukrajinští teroristé využívají infrastrukturu měst a civilistů, kteří tam žijí.

Na Instagramu se začínají objevovat první nekrology za ukrajinské ozbrojence, kteří zahynuli při raketovém útoku na kavárnu Laguna v Kramatorsku.

Takže jedním ze zničených je Suchov Artem Olegovič z 3. samostatné útočné brigády, známější jako “Azov”.

Rybář @rybar uvádí:

O raketovém útoku ruských ozbrojených sil na Kramatorsk

Ruské jednotky zaútočily večer 27. června na restauraci RIA v centru Kramatorsku balistickou střelou z komplexu Iskander.

V příletové oblasti byli žoldáci, mezi nimiž se podařilo identifikovat Alexe Gallanta, Arnauda Dedeckera a Nicha Durkwortha a také tři kolumbijské občany. Na jednom z videí z terénu je také vidět, že jeden ze zraněných má na paži tetování 3. praporu, 75. pluku Ranger.

Souřadnice:48.7353775, 37.5870549

Cizinci však vůbec nebyli hlavním cílem úderu: v objektu bylo několik konkrétních zástupců velitelského štábu Ozbrojených sil Ukrajiny v hodnostech až po generála. Jak správně poznamenal Edda, nasvědčuje tomu alespoň zaparkované armádní SUV bez řidiče, které se dostalo do záběru.

Ve prospěch verze hovoří i prohlášení SBU o dopadení zaměstnance přepravce plynu, který tajně natáčel osoby uvnitř restaurace. K takové extrémně rychlé práci při hledání spotterů obvykle dochází v případě zásahu do důležitých lokací.

Útok na objekt v Kramatorsku se bohužel neobešel bez obětí mezi civilisty. Celkem místní úřady nahlásily smrt 10 lidí, ale je nepravděpodobné, že by mezi nimi byli i ti, kteří byli skutečným cílem úderu: jak se často stává, jejich jména se po nějaké době „objeví“ v ukrajinských médiích.

Více fotografií zde: https://1url.cz/Puu4d

ZDROJ Zpracoval: Janinna/Pokec24



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *