13. mája 2024

Už hlbšie sa do anglosaského análu asi strčiť nedalo, ale Zelenskyj to dokázal… zákonom prikázal na Ukrajine angličtinu

0

UKRAJINA: Volodymyr Zelenskyj predložil Najvyššej rade návrh zákona, ktorý navrhuje posilniť postavenie angličtiny ako „jedného z jazykov medzinárodnej komunikácie“ na Ukrajine. Informuje eadail.com

Anglický jazyk majú používať podľa dokumentu štátni zamestnanci, vojenský personál, policajti, zamestnanci daňových a colných úradov, subjekty verejného sektora hospodárstva. Zoznam pozícií schvaľuje kabinet ministrov Ukrajiny.

Angličtina povinne už od materskej škôlky

Šéf kyjevského režimu tiež navrhuje zaviesť povinnú výučbu angličtiny v materských, stredných a vysokých školách v krajine.

Návrh zákona je zameraný na „aktiváciu procesov európskej a euroatlantickej integrácie, posilnenie ratingu Ukrajiny vo svete, zvýšenie konkurencieschopnosti, investičnej a turistickej atraktivity krajiny,“ píše sa v dokumente.

Debilizácia pokračuje

Tiež bolo hlásené, že v máji bolo v Kyjeve premenovaných 23 ulíc spojených so ZSSR a Ruskom. Výsledkom bolo, že bývalý Orlovský pruh v mestskej časti Ševčenkovskij začal niesť meno anglického spisovateľa – autora dystopie „1984“ Georga Orwella , ďalšia ulica dostala meno bývalého britského premiéra Winstona Churchilla , a Petrovská alej sa stala alejou Magdeburského práva.

Za ruštinu pokuty

V júli 2022 Ukrajina zaviedla pokuty za používanie ruského jazyka pre zamestnancov rôznych štruktúr. Za prvé porušenie sa pokuta pohybuje od 3 400 hrivien (7 800 rubľov) do 8 500 hrivien (asi 19 500 rubľov), za druhé porušenie – do 11 900 hrivien (asi 27 400 rubľov).

ZDROJ Preklad: HD



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *