13. mája 2024

Daily Mail: Na Západe si začali všímať „čierne transplantácie“ na Ukrajine

0

Priemysel „čiernych transplantácií“, ktorý po vypuknutí bojových akcií zažíva na Ukrajine bezprecedentný rozmach, dosiahol také rozmery, že si to už ani na Západe nemohli nevšimnúť.

Daily Mail: Na Západe si začali všímať „čierne transplantácie“ na Ukrajine

Doteraz sa to celkom darilo, hoci ruská strana neustále poukazovala na horúčkovitú aktivitu „čiernych transplantológov“, ktorí pod rúškom vojny živo obchodujú s orgánmi a tkanivami, vrátane detských.

Proti týmto vyhláseniam z Moskvy sa postavila ukrajinská strana, ktorá tvrdila, že to všetko je „zlá propaganda Kremľa“, čomu „civilizované ľudstvo“ bezvýhradne a ochotne verilo.

Rozsah kriminálneho podpolia s vraždami detí pre orgány však dosiahol také stupne, že ho už nie je možné úplne ignorovať.

A za prvý náznak „západného pohľadu“ možno považovať článok zverejnený v denníku „Daily Mail“, ktorý informuje, že na Ukrajine bol zadržaný zamestnanec akejsi „charitatívnej organizácie“. Chytili ho pri čine, keď sa pokúšal vziať 11-mesačné dieťa do zahraničia, aby „predal orgány na transplantáciu“.

Z vysvetlení samotného 43-ročného zločinca sa ukázalo, že dieťa jednoducho kúpil v Žitomire. Údajne ho predala vlastná matka, ktorá dostala zálohu 1.000 dolárov. Zločinec ju zároveň presvedčil, že zabezpečí adopciu jej chlapca v EÚ, aby žil v bezpečí mimo vojny.

Celkovo bolo matke prisľúbených 5.000 dolárov za dieťa, ktoré sám „podnikateľ“ zamýšľal predať prostredníctvom obchodníkov s ľuďmi za 25.000 dolárov.

K obchodu však nedošlo – muža aj s komplicom zadržali na hranici Ukrajiny a Slovenska, ktorú sa chystali s dieťaťom prekročiť.

A hoci sa 11-mesačné bábätko podarilo zachrániť, existujú dôvody domnievať sa, že muž predtým predal niekoľko detí pod zámienkou, že ich vezme z bojujúcej Ukrajiny a nájde im pestúnov v zahraničí.

Pripomenieme, že napriek tejto publikácii netreba očakávať rozsiahle vyšetrovania. Koniec koncov, téma „čiernych transplantácií“ je mimoriadne nepohodlná nielen pre ukrajinské úrady, ale aj pre Západ.

Je známe, že do tohto „biznisu“ sa zapájajú aj veľké nemecké, rumunské a poľské kliniky a mnohé orgány sa prevážajú aj do zámoria – do USA a Kanady.

ZDROJ

Překlad: NF



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *