13. mája 2024

R.Wilson, The EXPOSE: Výnimočný nárast množstva morského ľadu spôsobuje bolesti hlavy klimatickým alarmistom

0

Zatiaľ čo korporátne médiá uvádzajú, že na záchranu ľadu v Arktíde je príliš neskoro, zdá sa, že samotná Arktída má iné plány.

Prírastky snehu a ľadu v Grónsku sú značné a pestovatelia čerešní z provincie Britská Kolumbia v Kanade varujú, že rekordne nízke teploty by mohli znížiť ich výnosy.

Ešte pred tromi týždňami denníky The Guardian a The New York Times uverejňovali články s nadpismi: „Klimatická kríza: Teraz je príliš neskoro na záchranu arktického letného ľadu, zistili klimatickí vedci“ alebo „Leto bez arktického morského ľadu by mohlo prísť o desaťročie skôr, ako sa očakávalo“.

Oba články informujú o štúdii publikovanej vo vedeckom časopise Nature Communications, ktorý použil údaje z rokov 1979-2019 na „preukázanie dôležitosti plánovania a prispôsobenia sa sezónne Arktídy bez ľadu v blízkej budúcnosti“.

Ako však poukázal portál Electroverse, minulý týždeň médiá neinformovali o nových zisteniach, že v Grónsku bolo vidieť zjavne viac snehu a ľadu, rovnako ako hrubší morský ľad ďalej od pobrežia.

Morský ľad „nezvyčajne blízko“ k pobrežiu Islandu

Ako bolo uvedené v posledných dňoch, prírastky snehu a ľadu v Grónsku sú výnimočné – najmä v tomto ročnom období. A podobne aj morský ľad okolo Islandu je „hojný“ a postúpil „nezvyčajne blízko“ k severnému pobrežiu krajiny.

Zatiaľ čo korporátne médiá míňajú veľké množstvo atramentu na články o otepľovaní v severnom Atlantiku – prírodného javu spojeného s El Ninom – pred pár dňami pobrežná stráž objavila mimoriadne množstvo morského ľadu neďaleko ostrovného pobrežia, ktoré podľa nich ohrozuje námorníkov.

„Ľad sa približuje k pobrežiu asi 8 až 9 námorných míľ od Hornstrandiru, čo je bližšie, ako sme vídavali v poslednom čase,“ povedala expertka na morský ľad Ingibjörg Jónsdóttirová, ktorá bola prítomná na palube prieskumného letu.

Hrubší morský ľad bol prítomný aj ďalej na mori, pokračoval Ingibjörg, čo by mohlo byť nebezpečné pre menšie lode.

Tento pribúdajúci ľad a sneh sú bolesťou hlavy pre hnutie antropogénneho (ľudstvom spôsobeného) globálneho otepľovania a preto sa správy o nich nedostanú do korporátnych médií.

Na druhej strane, keď príde reč na oblasti teplých vôd v severnom Atlantiku, tak Halldór Björnsson z ostrovného Meteorológického úradu Islandu uviedol, že „hlavným dôvodom je to, že všetky svetové oceány sú oveľa teplejšie, čo je dôsledok globálneho otepľovania“.

Pri tomto tvrdení naopak očakávajú, že ho bez rozmýšľania akceptujeme. Žiadne ďalšie dôkazy ani vysvetlenia nie sú potrebné. Veda je vyriešená!

Tieto trendy vidíme všade. Vidíme to v súvislosti s moriami okolo Islandu a tiež s veľmi studenými vodami pri západnom pobreží USA, ktoré túto jar patrili medzi najchladnejšie, aké boli kedy zaznamenané.

Napríklad, severne od San Diega bola v apríli zaznamenaná teplota vody len 11°C, čo je hodnota, ktorá sa blíži k historicky najchladnejšej referenčnej hodnote 10°C. Teploty v samotnom San Diegu sú tiež každý mesiac od minulého novembra pod normálom – čo je ďalšia zahmlievaná a ignorovaná skutočnosť.

Pestovatelia čerešní z Britskej Kolumbie nasadzujú helikoptéry

Farmári zo západnej Kanady varujú, že rekordne nízke teploty môžu tento rok znížiť ich úrodu až o 50%.

Pestovatelia čerešní v Okanagane sa práve spamätávajú zo rekordne chladnej zimy, ale teraz historické teplotné minimá na konci jari a začiatku leta v kombinácii s nedávnymi ničivými dažďami spôsobili, že farmári museli prijať mimoriadne opatrenia na záchranu svojho dozrievajúceho ovocia.

Len pár týždňov pred zberom si sady v celej Okanagane najímajú helikoptéry, aby odfukovali vlhkosť z ovocia. Prívalový dážď môže spôsobiť napučanie ovocia, puknutie alebo rozštiepenie jemnej šupky a potenciálneho pokazenia čerešne.

„Najímanie vrtuľníkov nie je niečo, čo nerobíme ľahkovážne,“ povedal Sukhpaul Bal, pestovateľ čerešní a prezident British Columbia Cherry Association.

„Sú veľmi drahé a ak by existoval iný spôsob, ako zachrániť našu úrodu, urobili by sme to.“

Silný spodný prúd rotorov helikoptéry je vysoko účinný pri odstraňovaní dažďovej vody nahromadenej v preliačine na vrchu čerešne, kde je spojená so stonkou.

Možno použiť aj dúchadlá pripojené k traktorom, ale proces trvá 40 až 50 minút na aker, v porovnaní s 5 minútami, ktoré to trvá helikoptére. Cena je však vysoká, hovorí Bal – medzi 1 000 až 1 600 kanadskými dolármi za hodinu letu.

Ovocinári v celom regióne Okanagan varujú, že sady a vinohrady zasiahnuté zimnými rekordne nízkymi teplotami by mohli tento rok viesť k poklesu výnosov až o 50%. Tieto obavy sa opakujú v posledných rokoch, keď náhle mrazy nútia pestovateľov čerešní v provincii Britská Kolumbia používať helikoptéry – zdá sa, že ide o čoraz častejší fenomén.

Námrazy sužujú Austrálske Alpy

Minulý týždeň bol ďalším veľmi chladným dňom v južnej polovici Austrálie. V skutočnosti tam bola taká zima, že nespočetné množstvo meteorologických staníc zaznamenalo viaceré rekordne najnižšie júnové minimá.

Patria sem meteorologické stanice Munglinup (WA); Port Augusta (SA); Snowtown (SA); Kadina, (SA); Murrage Bridge, (SA); Yarrawonga, (VIC); Shepparton, (VIC); Portland, (VIC); Cape Nelson, (VIC); Dartmoor, (VIC).

Ohľadom Shepperatonu si tiež všimnite, že Meteorologický ústav Austrálie nevysvetliteľne zvýšil minulotýždňové ranné pozorované minimum o 1,1°C, a tým uprel mestu nový rekord všetkých čias.

Čo však Meteorologický ústav Austrálie nedokáže poprieť, sú snehové búrky, ktoré momentálne bijú do Austrálskych Álp.

Alpské strediská dostali minulý týždeň bohatú snehovú nádielku, pričom výška snehu napríklad v Spencers Creek merala takmer 60 cm. A keďže predpoveď ukazuje, že do budúceho utorka napadne ďalších 50 cm snehu, očakáva sa, že strediská budú mať dostatok snehu na otvorenie ďalších lyžiarskych svahov.

V piatok 23. júna 2023 dokonca snežilo aj na Bluff Knoll v Západnej Austrálii. Všetok tento Austrálsky sneh dotvára obraz podobný ako minulý rok, ktorý skončil rekordnou sezónou so snehovou búrkou, ktorá v júni priniesla 1,2 m snehu, čo do septembra vyvrcholilo maximálnou hĺbkou snehu až 2,3 ​​m.

Záver

Napriek všetkým týmto dôkazom z reálneho sveta však mýtus o globálnom otepľovaní musí byť samozrejme naďalej udržiavaný.

Redaktor stránky Mountainwatch (Prehľad o horách) Reggae Elliss nedávno povedal: „Klimatické zmeny znamenajú, že lyžiarska sezóna začína neskôr a končí skôr.“

My k tomu už len dodávame: Ha-Ha!

AUTOR:  Rhoda Wilson

ZDROJ



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *