13. mája 2024

Robert Fico ku Kiskovej kauze: „Kiska kradol ako straka“

0

SLOVENSKO: Súdne pojednávanie s Andrejom Kiskom, bývalým prezidentom SR, v kauze jeho firmy KTAG bolo vo štvrtok po jeho výpovedi prerušené a pokračovať bude na popradskom okresnom súde 30. júna. Andrej Kiska svoju vinu poprel, rovnako, ako jeho spoluobvinený Eduard K.

Podľa Kisku jeho náklady neboli spochybnené, naopak, niekoľkokrát sa stal manažérom roka a o jeho prednášky bol veľký záujem, preto ich spojil s prezidentskou kampaňou. KTAG tak znášala nielen výdavky, ale aj dostávala zisky z prednášok. Podľa prokurátora však výdavky firmy zahŕňali aj doklady mimo výdavkov na Kiskovu kampaň.

Vydavateľská a prednášková činnosť

Eduard K. potvrdil, že na základe exkluzívnej zmluvy firma realizovala Kiskovu propagáciu bez ohľadu na plánovanú prezidentskú kampaň. V súvislosti s jeho vydavateľskou a prednáškovou činnosťou mal za to, že sa môžu do účtovníctva i daňových priznaní uvádzať náklady spoločnosti súvisiace s jeho propagáciou. Výnosy z činnosti podľa neho podliehali zákonu o DPH a spoločnosť KTAG vyfakturovala a odviedla plnú výšku DPH. Dodal, že exkluzívnu zmluvu podpísali v roku 2011 ešte pred začiatkom prezidentskej kampane a je stále platná, aj po skončení sa mandátu, informuje TASR.

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *