13. mája 2024

OĽANO SA NEUSTÁLE POKÚŠA ZNÁSILŇOVAŤ ÚSTAVU A ZÁKONY

0

OĽANO SA NEUSTÁLE POKÚŠA ZNÁSILŇOVAŤ ÚSTAVU A ZÁKONY

Ani po troch rokoch deštrukcie právneho štátu a porušovania noriem nemá partička okolo I. Matoviča dosť a politický systém musí neustále čeliť pokusom o protizákonné kroky bývalej vládnej koalície. Počas nedávno ukončenej schôdze parlamentu sa pokúsili predložiť niekoľko zákonov, ktoré predložiť nemohli, napríklad preto, lebo už boli národnou radou zamietnuté.

Parlament sa ešte stretne k téme odvolávania predsedu NR SR B. Kollára. My sme ho už na odstúpenie z funkcie vyzvali. V roku 2020, keď OĽANO, Sme rodina, SaS a Za ľudí zvolili Kollára za predsedu parlamentu, bol však R. Fico jediným politikom, ktorý verejne vystúpil proti zvoleniu Kollára za druhého najvyššieho ústavného činiteľa. Nevieme, že kde boli vtedy poslanci bývalej vládnej koalície aj so svojim moralizovaním. Dnes však, hlavne vzhľadom na to, že nás v septembri čakajú parlamentné voľby, považujeme takéto odvolávanie za účelovú predvolebnú kampaň na účet štátu.

B. Susko



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *