20. mája 2024

National Geographic, ktorý propaguje všetky moderné ideológie, musel prepustiť19 hlavných novinárov a Disney stratil stovky miliónov dolárov na progresívnych filmoch.

0

Náhodný výber správ o tom, že existujú veci, ktoré ľudí už nebavia. Kompletné informácie o zdroji nájdete na konci článku.

(1) Smutný osud kultového časopisu

National Geographic sa vydal na cestu politickej korektnosti. V minulosti sa rozhodol osláviť transrodové deti tým, že na titulnú stránku umiestnil obrázok deväťročného chlapca, ktorý sa cíti ako dievča, a venoval celú záležitosť rodovej revolúcii.

Intenzívne pracoval na klimatických zmenách. V roku 2017 časopis vystrašil svet obrázkom vychudnutého ľadového medveďa s titulkom „Toto je tvár zmeny klímy“. Zároveň samotní autori neskôr pripustili, že išlo o manipuláciu. Viac tu spolu s pozitívnymi informáciami, že ľadových medveďov neustále pribúda.

Minulý mesiac časopis oznámil, že prepúšťa 19 hlavných novinárov. Články budú odteraz prideľované novinárom na voľnej nohe. Oddelenie hovoreného slova je úplne zrušené.

Medzi tými, ktorí prídu o prácu, je aj Debra Simmonsová, ktorá bola len minulý september vymenovaná za riaditeľku pre inklúziu a rovnosť v National Geographic Media, ktorá zastrešuje časopis a webovú stránku.

Poznámka editora: Spoločnosť: „Čo ste urobili a čo môžete urobiť?“ Debra Simmons: „Režisérka diverzie. Dokážem nahnevať zamestnancov v rekordnom čase v akejkoľvek spoločnosti.“

(2) Dvadsať miliárd prachu pre Disney

Odhaduje sa, že Disney stratil na nedávnych filmoch približne 900 miliónov dolárov. Komentáre, prečo je to tak, sa líšia v závislosti od toho, kto ich píše. Ľavicový Variety hovorí, že „Disneymu tentoraz chýba vkus“. Nezávislí komentátori hovoria, že neustále presadzovanie progresívnych ideológií nudí ľudí. Napríklad:

Elemental: prvá kreslená nebinárna postavička;

Lightyear: prvýkrát v detskom filme bozk medzi dvoma ženami;

Strange World: prvýkrát láska medzi dvoma neplnoletými chlapcami, klimatická propaganda;

Malá morská víla: pôvodný príbeh víly, ktorá hľadá lásku princa, prerozprávaný ako víla, ktorá nepotrebuje, aby bol človek šťastný, okrem toho, že víla Ariel je tmavej pleti.

Okrem toho predaj posledného Indiana Jonesa v USA v prvých týždňoch výrazne zaostáva za očakávaniami.

Poznámka editora: Úspech Top Gun: Maverick potvrdzuje možnosť b.

(3) Ľudia strácajú záujem o správy

Oxfordská univerzita v spolupráci s agentúrou Reuters uvádza, že počet ľudí, ktorí sa zaujímajú o správy, klesol za posledných päť rokov o štvrtinu, zo 63% na 48%.

Autori správy uvádzajú, že existujú dôkazy, že „ľudia sa selektívne vyhýbajú dôležitým správam, ako sú udalosti na Ukrajine alebo znižovanie životnej úrovne, v snahe vyhnúť sa depresívnym správam a chrániť svoje duševné zdravie“.

Poznámka editora: Aké prekvapenie.

(4) Hlavnú ťarchu prepúšťania znášajú bojovníci proti dezinformáciám

Koncom roka 2022 bol tím inžinierov spoločnosti Meta, predtým Facebooku, pripravený spustiť nový nástroj na overovanie informácií a boj proti dezinformáciám, ktorý tím pripravoval pol roka. Nový nástroj by umožnil recenzentom z AP, Reuters alebo dôveryhodným odborníkom komentovať kontroverzné články na Facebooku.

Ale keďže generálny riaditeľ Facebooku Mark Zuckerberg označil rok 2023 za rok efektívnosti, projekt boja proti dezinformáciám sa skončil skôr, ako sa začal.

CNBC uvádza, že vlna prepúšťania, ktorá zasiahla technologické firmy, bola zameraná najmä na boj proti dezinformáciám a nenávistným prejavom.

Poznámka redakcie: Nástroj vyvinutý Facebookom nápadne pripomína redaktorov Rudého práva a štátnej televízie, ktorí v minulosti nevidiacim občanom vysvetľovali, aké dezinformácie a nenávistné ohováranie šíria Hlas Ameriky a Rádio Slobodná Európa.

Perlou ich boja proti nenávistnému ohováraniu bol komentár vysvetľujúci, ako má bežný občan pochopiť skutočnosť, že západonemecký proletár išiel na demonštráciu vo svojom BMW, zatiaľ čo šťastný občan socialistického raja musel podplatiť svoju ľavú pravicu, aby si kúpil práčku. Bohužiaľ, nedalo sa to vysledovať, hoci dojem z neho je nesmrteľný.

Redakcia

Zdroje:

(1) National Geographic

(2) Disney

(3) Spravodajstvo

(4) Facebook

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *