13. mája 2024

PROTISLOVENSKÉ ŽIVLY A LÚZA. „Slováci sú malý a úbohý národ, nezaslúžia si nič lepšie ako majú…“

0

PROTISLOVENSKÉ ŽIVLY A LÚZA

Priatelia,

Peter Wiesenbacher bojuje za stiahnutie billboardov ĽSNS s témou LGBTI, ktorú riešime vzhľadom na ochranu morálky a morálneho zdravia detí. Máme na to plné právo.

Na webe ludskeprava.sk spustila jeho mimovládka petíciu spoločne s „neziskovkou“ Dúhové Slovensko adresovanú firme, ktorá pútače prenajala, aby nenávistný obsah odstránila.

Pozrime sa však na tohto pána Petra Wiesenbachera bližšie.

Na Slovenskom „mimovládkovom“ nebi máme aj takú hviezdu, akou je Inštitút ľudských práv (IĽP). Skupina ľudí okolo neho, ako bývalého predsedu Amnesty International Slovensko (2006 – 2010) sa po personálnych a ideologických nezhodách rozišla so svojou „materskou“ organizáciou a založila si svoju vlastnú „mimovládku“.

Popri svojej kontroverznej činnosti sa Inštitút teší obľube viacerých masmédií, politikov a dokonca aj politických strán.

Weisenbacher však celkom otvorene prezentuje svoje nenávistné názory voči každému, ktorý nesúhlasí s jeho názormi v určitých témach.

Práve on je taktiež je známy svojím opovrhovaním slovenským národom – je autorom týchto slov:

„Slováci sú malý a úbohý národ, nezaslúžia si nič lepšie ako majú…“ (zrejme preto, že on sám je židovského pôvodu).

Mnohé jeho vyjadrenia by sa skôr hodili do úst extrémistu ako slovutnému ľudskoprávnemu aktivistovi, za akého je označovaný.

Peter Weisenbacher zdieľal a hlásil sa k fotomontáži radikálnej feministickej skupiny FEMEN, na ktorej sú zobrazené odrezané hlavy ruského prezidenta Putina, bieloruského prezidenta Lukašenka, moskovského patriarchu Kirila I. a pápeža Benedikta XVI.

(obrázok v komentári, z jeho FB účtu)

Ako riaditeľ inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher je známy tým, že na svojom facebookovom profile vyhlásil kresťanom vojnu.

“Chceli ste mať vojnu, budete ju mať, sľubujem, že to budete ešte dlho ľutovať.”

Je spoluautorom „vzdelávacej“ publikácie pre stredné školy „Dôveruj, ale preveruj“ ktorá upozorňuje na rozmach konšpiračných teórii, hoax-ov, tzv. alternatívnych médii a poskytuje možnosti ako sa proti tomu brániť. Na vykradnutie textov, ktoré sú v tejto „fejkovej“ publikácii uverejnené upozornila aj Irena Biháriová zo združenia Ľudia proti rasizmu (dnes Progresívne Slovensko).

Autorov po širokej medializácii knihy obvinili autori podobných publikácií z konkurenčných organizácii, že je to plagiát, nakoľko rozsiahle prebrané texty z ich materiálov neboli označené ako citácie, autori uviedli iba odkaz na staršie autorské diela v zozname použitej literatúry.

Tieto tvrdenia preveruje komisia Ministerstva vnútra, ktorá vydanie publikácie finančne podporila. Autori publikácie „Dôveruj, ale preveruj“ sa pre médiá zatiaľ vyhovorili, že ide o kompilát určený na vzdelávacie účely, pri ktorom je bežnou praxou použitú literatúru uvádzať iba na záver textu.

Podobných postojov, obrázkov a vyhlásení od Petra Weisenbachera by sa dalo doložiť omnoho viac, svojimi extrémne proticirkevnými a protikresťanskými názormi, pri ktorých sa neostýcha prihlásiť k násilným, vulgárnym a vraždy požadujúcim podujatiam, sa vôbec netají.

Otázne však je, či by mal mať takýto človek prístup do médií ako „ľudskoprávny aktivista“ a nemali by sa ním zaoberať úrady, ktoré majú boj s extrémizmom v náplni práce.

A tiež je otázka, kde teda berie morálne právo poučovať iných, akú verziu a slovník zoberie druhá strana do úst v kampani, ktorej cieľom je chrániť morálku nášho národa a našich detí.

Miro Heredoš

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *