12. mája 2024

PRIESKUM Ficova strana kraľuje! Obrovská priepasť medzi Smerom a druhým PS

0

Ficova strana kraľuje. Ak by sa voľby konali v júli 2023, vyhral by ich so ziskom 23,1 percenta Smer-SSD. Za ním je Progresívnym Slovenskom (13,6 %) a Hlasom-SD (12,5 %). Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu agentúry Polis. Uvádza portál Topky.

Ficova strana kraľuje

Z prvých čísel prieskumu vyplinulo, že medzi Smerom a zvyškom strán sa čoraz viac zväčšuje rozdielova priepasť, pričom PS stráca na Smer takmer 10 percent. V prvej trojici však stále ide o strany, ktoré by sa do parlamentu dostali, no ďalej je už situácia napätá.

Prieskum sa vykonával telefonicky v dňoch 22.až 27. júla 2023 na vzorke 1034 respondentov. Otázka pre nich znie. „Keby boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu, hnutie, alebo koalíciuby ste volili?“

Nasleduje hnutie Republika so ziskom 8,4 percent, a za ňou koalícia OĽaNO a priatelia, ktorá by však ako koalícia so ziskom len 6,2 neprešla do parlamentu, keďže ich potrebuje minimálne 7. KDH sa umiestnila na šiestnom mieste so ziskom 5,5 percent, nasleduje ju Aliancia a SNS s 5,4 percentami. Poslednou stranou, ktorá vážne balansuje na kvóre je SASKA, ktora by sa s 5,2 tesne dostala do parlamentu.

Kollár, Heger a Dzurinda mimo parlamentu

Za bránami parlamentu je to ešte zaujímavejšie. Ako prvé sa tu totiž umiestnilo hnutie Sme rodina s 4,5 percentami, za ňou Kotlebova ĽSNS (3,1%), Hegerovi Demokrati (3%) a Modrí, Most-Híd (2,5%). V strane sa ešte umiestnilo Maďarské fórum so ziskom 1,6 percent.

E-Report

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *