27. júla 2024

Ady Hajdu: Ďalší pomýlený komediant. „Progresívne Slovensko MUSÍ vyhrať! Kto volí inak, je nevzdelaný“.

Zdielajte

Herec Ady Hajdu poskytol náhľad do svojho mentálneho sveta. Ľudí, ktorí majú iné politické názory ako on, maže zo sociálnych sietí. Najväčšie hrozby sú Maďarsko, Poľsko a Facebook. Tam sa ľudia dostávajú s škodlivým názorom. Slováci nečítajú a sú nevzdelaní, preto volia zle.

Ľudí mažem, ostáva mi preto menej priateľov

Online denník Aktuality v rozhovore poskytol priestor hercovi Adymu Hajdu. Ten poskytol náhľad do svojho mentálneho sveta. Známy slovenský herec, ktorý oslávil šesťdesiatku, sa stal tvárou kampane tretieho sektora a týždenníka .Týždeň, ktorá sa snaží ľudí presvedčiť, aby išli voliť. „Volič sa musí pozerať tri kroky dopredu,“ vysvetlil Hajdu. Herec sa hneď v úvode rozhovoru pochváli, že ľudí, ktorí na sociálnych sieťach neprejavujú rovnaké názory na Covid či konflikt na Ukrajine ako on, škrtá zo svojho života. „Zostáva mi menej a menej priateľov, ale neprekáža mi to,“ povedal.

Nesmieme sa vydať cestou Maďarska a Poľska

Pre herca je najdôležitejšie ukotvenie v EÚ a NATO. Volič si podľa neho musí uvedomiť, čo sa stane, keď vyhrá tá či oná politická strana. „S kým pôjde po voľbách do koalície? Čo vlastne hlása? Chce nás dostať z EÚ alebo z NATO? Tridsať rokov sme to budovali a niektoré strany to chcú šmahom ruky zahodiť. To je veľmi nebezpečné,“ povedal.

Najväčšie hrozby sú podľa Adyho Maďarsko a Poľsko. „Bohužiaľ, dostaneme sa asi do takej situácie, aká je v Orbánovom Maďarsku, kde je moc úplne sústredená v jeho rukách. Alebo to tu bude ako v Poľsku, kde politici rozhodujú o tom, či žena bude, alebo nebude žiť. Kvôli obmedzovaniu interrupcií tam zomrelo už päť žien. Zabili ich svojimi zákonmi,“ straší Hajdu.

Aj najmúdrejší sa občas mýlia

Najhoršia vec sa podľa známeho herca stala v roku 2016 keď volil Most-Híd. „Béla Bugár išiel do koalície s Andrejom Dankom a s Robertom Ficom. To bolo najväčšie sklamanie,“ hovorí Hajdu. Následne sa hneď vyznáva, že bude voliť Progresívne Slovensko. „Musíme sa snažiť, aby vyhralo voľby. Sme teraz v najzložitejšej situácii, aká kedy bola,“ myslí si.

Hajdu očividne zdieľa názory aj s pani prezidentkou, ktorá sa svojho času, počas Covidu, vyjadrila, že by bola za cenzúru na internete. „Najväčšou hrozbou pre demokraciu je Facebook. Nikdy by som si nedokázal predstaviť, ako veľmi dokáže manipulovať ľudí,“ zdôveril sa herec so svojimi obavami.  

Čítajú len voliči PS?

Herec má jasno v tom, kto a čo môže za marazmus v našej spoločnosti. Sú to nevzdelaní ľudia, ktorí nečítajú. „Všetko je to o vzdelaní. Musíte veľa čítať, veľa toho poznať, veľa vedieť o histórii. Preto sa u nás do kultúry a do vzdelania nedáva veľa peňazí. Nevzdelanými ľuďmi je ľahšie manipulovať,“ povedal rezolútne Ady Hajdu.

eReport


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *