28. júna 2024

Video-Robo Bačínsky: Na zlepšenie nálady, Venované kočovným hercom so stratou pamäte

Venované kočovným hercom so stratou pamäte

Venované kočovným hercom so stratou pamäte

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


JNS: Pár slov na úvod ku videu Roba Bačínského
Venované kočovným hercom so stratou pamäte.

Dnes som sa rozhodol napísať o jednej zaujímavej skupine, ktorá ma veľmi zaujala. Ide o kočovných hercov, ktorí trpia stratou pamäte.

Áno, dobre ste počuli. Títo herci sa každý deň prebúdzajú s prázdnotou v hlave a nevedia, kto sú, kde sú a čo robia. Ale to ich neodrádza od toho, aby sa venovali svojej vášni – divadlu. Každý deň sa učia nové texty, nové postavy a nové scény. A každý večer predstavujú svoje umenie pred publikom, ktoré ich miluje.

Ako to robia? Ako sa dokážu tak rýchlo prispôsobiť? Ako si pamätajú svoje repliky? Ako sa cítia, keď sa na konci predstavenia dozvedia, že sú hercami? To sú otázky, ktoré by som rád položil týmto neobyčajným ľuďom. Bohužiaľ, nemám na to príležitosť, pretože oni sami nevedia odpovedať. Ich pamäť je ako piesok, ktorý sa vymýva z ruky.

Ale možno je to práve to, čo robí ich divadlo tak skvelé. Možno je to práve tá neistota, tá zvedavosť, tá improvizácia, ktorá dodáva ich hre životnosť a čaro. Možno je to práve tá strata pamäte, ktorá im umožňuje byť každý deň iní a objavovať nové svety. Možno je to práve to, čo robí z nich kočovných hercov.

Ak máte šancu vidieť ich predstavenie, neváhajte a choďte. Uvidíte niečo, čo vás určite pobaví, poteší a možno aj dojme.

Opäť mi buchol dekel. Tá herecká sekta nepozná hraníc…


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *