20. mája 2024

Americkú trans Sarah Ashtonovú-Cirillovú suspendovali z funkcie hovorkyne Ukrajiny a vyšetrujú ju za vyhrážanie sa smrťou ruským novinárom

0

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


USA: Nedávno ste si tu mohli prečítať o vyhrážkach amerického trandiaka, ktorého Bidenova administratíva inštalovala ako anglicky hovoriaceho hovorcu ukrajinských síl.

Americký vojak, ktorý sa vyhlásil za ženu, bol zrejme tým, kto pomáhal dopadnúť americko-čílskeho novinára Gonzala Liru av súvislosti s tým sa tiež vyhrážal ďalším americkým novinárom, ktorí nevedú jednostrannú propagandu.

Konkrétne sa mal vyhrážať napríklad Patrickovi Lancasterovi, ktorý informuje o dianí nielen na Ukrajine, ale napríklad aj v Rusku alebo Arménsku, už takmer 10 rokov.

Za svoje vyhrážky nezávislým novinárom bol teraz zo svojho postu zosadený…

Sarah Ashton-Cirillo,  americký transgender vojak slúžiaci ako anglicky hovoriaci hovorca Ukrajiny, bol suspendovaný z funkcie hovorcu Teritoriálnych obranných síl Ozbrojených síl Ukrajiny (TDFUA).

Cirillo sa vyhrážal smrťou ruským propagandistom, ktorí kritizujú ukrajinskú vládu.

„Rusko nenávidí pravdu, že ich obsesívne zameranie na ukrajinského dobrovoľníka jednoducho umožňuje jasne žiariť svetlu poctivosti ukrajinského národa,“ povedal Ashton-Cirillo.

Hovorca sa vo svojej správe nedržal späť a dodal: „Na budúci týždeň budú zuby ruských diablov škrípať ešte silnejšie a ich zúrivé ústa budú peniť v nekontrolovateľnom šialenstve, až svet uvidí, ako obľúbený kremeľský propagandista zaplatí za ich zločiny.“

Tým mal Cirillo na mysli už spomínaného Gonzala Liru.

Varovanie Ashtona-Cirilla sa tým neskončilo.

„Táto Putinova bábka je len prvým ruským vojnovým zločincom. Všetci propagandisti budú prenasledovaní a spravodlivosti bude urobené zadosť. My na Ukrajine sme na tomto poslaní vedení vierou v Boha, slobodu a úplné oslobodenie.“

Senátor JD Vance (R-OH) požadoval, aby Bidenov režim zverejnil informácie týkajúce sa Cirilla.

„Chcel by som, aby Bidenova administratíva vysvetlila, kto je tento šialený ukrajinský hovorca a či stojí za jasným útokom Ukrajiny na slobodu prejavu,“  povedal Vance .

„Vzhľadom na to, že zamestnanci JD Vance pozorne sledujú môj Twitter, chcel by som požiadať senátora, aby láskavo podporil dodávku ATACMS na Ukrajinu, aby sme mohli čo najrýchlejšie ukončiť túto ruskú agresívnu vojnu a uistiť sa, že ďalší stratený život je posledným stratcom. ,“ odpovedal Cirill.

Vance transsexuála kritizoval  a povedal : „Keď už som upútal vašu pozornosť, plánujete vy/Ukrajina stále zabíjať ľudí, ktorí sa zapájajú do prejavov, ktoré sa vám nepáčia? A sú na vražednom zozname nejakí americkí občania?“

Cirillo potom vydal oficiálne vyhlásenie:

„Každému, kto sa pýta: Áno, je to skutočné. Toto je hovorca ukrajinských ozbrojených síl v angličtine. Rovnaká osoba minulý týždeň zverejnila video, v ktorom sa vyhráža násilím každému, kto sa zapojí do prejavu, ktorý Ukrajinci považujú za zlú propagandu. Nechutné,“  odpovedal  Vance.

V stredu velenia Síl teritoriálnej obrany Ozbrojených síl Ukrajiny Cirilla suspendovalo kvôli jeho neschváleným vyhláseniam:

„Vyhlásenie mladšieho seržanta Ashtona-Cirilla v posledných dňoch nebolo schválené velením TDF ani velením AFU. Pri vykonávaní vojenských operácií proti agresorovi obrannej sily Ukrajiny sa vprísne dodržiavajú normy medzinárodného humanitárneho práva.

Velenie TDF vykoná oficiálne vyšetrovanie okolností týchto vyhlásení. Budú prijaté príslušné rozhodnutia. Seržantka Sarah Ashton-Cirillo bude okamžite suspendovaná dovtedy, kým sa nezačne vyšetrovanie.“

ZDROJ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *