20. mája 2024

Šikana a obmedzovanie demokracie Facebookom na Slovensku nepozná hraníc. Pozrite čo za nezmyselné obmedzenia a šikanu dokáže vyprodukovať

0
Šikana a obmedzovanie demokracie Facebookom na Slovensku nepozná hraníc

Šikana a obmedzovanie demokracie Facebookom na Slovensku nepozná hraníc


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Facebook je jednou z najväčších sociálnych sietí na svete, ktorá ovplyvňuje životy miliónov ľudí. No zároveň je aj platformou, ktorá šikanuje a obmedzuje demokraciu na Slovensku. V tomto príspevku vám ukážem, ako Facebook zasahuje do slobody prejavu, manipuluje verejnou mienkou a podporuje dezinformácie šírené rôznymi gerulatami, Šnídlami a podobne..

Facebook má na Slovensku veľkú moc. Podľa štatistík z roku 2020 má viac ako 3 milióny aktívnych používateľov, čo predstavuje približne polovicu populácie. Facebook je pre mnohých hlavným zdrojom informácií, správ a zábavy. No zároveň je aj miestom, kde sa šíria nepravdy, nenávisť a propagandu.

Facebook má svoje vlastné pravidlá, ktoré určujú, čo sa môže a čo sa nesmie publikovať na jeho stránkach. Tieto pravidlá sú však často nejasné, nekonzistentné a diskriminačné. Facebook rozhoduje o tom, ktoré príspevky sú vhodné a ktoré nie, bez toho, aby rešpektoval lokálne zákony, kultúru alebo kontext. Facebook tiež uprednostňuje určité typy obsahu pred inými, čím ovplyvňuje to, čo ľudia vidia a čo im utvára názory.

Facebook je takisto nástrojom politického ovplyvňovania. Facebook umožňuje politikom a stranám využívať svoje služby na reklamu, cielenie a mobilizáciu voličov. No zároveň im nedáva rovnaké podmienky. Facebook má svoje obľúbené strany a kandidátov, ktorým poskytuje výhody a ochranu pred kritikou, hlavne LGBT komunitám a jich zvráteným ideologiám a progresívno liberálnj deštrukcii spoločnosti. Naopak, Facebook trestá a potláča tých, ktorí mu nie sú sympatickí alebo ktorí ohrozujú jeho záujmy.

Facebook je tak pre Slovensko hrozbou pre demokraciu. Facebook narúša slobodu prejavu, pluralitu názorov a transparentnosť voľieb. Facebook podkopáva dôveru v médiá, inštitúcie a spoločnosť. Facebook podporuje polarizáciu, konflikty a extrémizmus.

Z týchto príkladov je zrejmé, že Facebook šikanuje a obmedzuje demokraciu na Slovensku nepoznajúc hraníc. Pozrite, čo nezmyselné obmedzenia a šikanu dokáže vyprodukovať. Dostali sme Shadow ban na našej FB stránke a zablokovali nám prístup do všetkých 3 FB skupín.

Celý článok tu…..

Facebook by mal byť nástrojom pre spojenie ľudí a podporu dialógu, nie pre manipuláciu a cenzúru. Je potrebné požadovať od Facebooku väčšiu zodpovednosť, transparentnosť a rešpekt k základným právam a slobodám.

JNS/Rudy


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *